Trei modalități prin care îi poți acorda copilului tău un buget personal

  În general, adulții evită să vorbească cu copiii despre bani, acesta fiind considerat un subiect pentru “oamenii mari”. Din păcate, este o greșeală să nu vorbești cu copilul tău despre bani pentru că el va crede fie că este un subiect neimportant, fie că este un subiect de temut. Părinții consideră că vor avea suficient timp să se îngrijoreze în privința banilor când vor fi mari, de aceea nu vor să aducă acest subiect în discuție când sunt mici sau poate de frica întrebărilor care pot apărea legat de propria situație financiară. Partea proastă este că nici școala nu abordează acest subiect, astfel că copiii ajung la vârsta la care vor fi nevoiți să își administreze propriile venituri și vor fi într-o situație confuză. Adevărul nespus este că, copilul tău va învăța despre administrarea banilor de la tine, fie că vrei sau nu. Atitudinea ta față de bani va fi observată și copiată de acesta, dacă nu te vei implica să îl educi financiar planificat și organizat. Primul pas în educarea financiară a copilului tău este să îi oferi un buget personal. Unii experți sunt de părere că nu este bine să îți recompensezi financiar copilul pentru rezultatele obținute la școală sau pentru responsabilitățile zilnice pe care le are în casa ca membru al familie. Copilul trebuie să știe care sunt îndatoririle lui ca parte a familiei și care sunt consecințele dacă nu le îndeplinește. Ținând cont de avantajele pe care le oferă administrarea propriilor bani de la vârste mici, merită să luați în considerare oferirea unui buget personal copilului dumneavoastră.   Există trei modalități prin care îi poți acorda copilului tău un buget personal:
Oferindu-i banii ca pe un cadou. În acest caz, banii pe care îi primește copilul nu sunt condiționați de efectuarea unor activități sau responsabilități. Banii îi primește regulat fără ca suma primită să fie modificată în funcție de comportamentul copilului. Oferindu-i banii ca pe o recompensă. În această situație, părinții stabilesc care sunt responsabilitățile pentru care va fi recompensat copilul și cu cât va fi recompensat pentru fiecare îndatorire dusă până la capăt cu succes. Exemple de astfel de activități sunt spălatul vaselor sau curățenia din propria cameră. Oferindu-i banii ca pe un venit. Prin această modalitate părinții îl vor recompensa pe copil pentru activități pe care acesta le face, dar care nu sunt îndatoririle lui. În această categorie pot fi incluse udatul grădinii sau plimbatul câinelui. Pentru a avea un sistem bine pus la punct trebuie să faceți o listă cu toate joburile pe care copilul poate să le facă și să stabiliți împreună cu cât va fi recompensat pentru fiecare dintre ele. Aceste sisteme aduc cu ele atât avantaje cât și dezavantaje. Fiecare părinte este responsabil să decidă care este modalitatea care consideră că este cea mai potrivită pentru copilul lui sau le poate încerca pe toate pentru a vedea care dă rezultatele cele mai bune. Pe lângă alocarea unui buget personal este foarte important să îl înveți și ce să facă cu banii pe care îi oferi și cum să îi administreze cât mai eficient pentru a obține rezultate cât mai bune.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
În cele din urmă, nu uita că cea mai importantă recompensă pentru copilul tău este timpul petrecut cu el, nu banii pe care îi oferi. Va reține mai bine o ieșire la înghețată cu tine sau un film vizionat împreună, decât o sumă de bani pe care o pune în pușculiță sau o cheltuie imediat ce o primește.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate