Politica de confidenţialitate

SOLICITARE ACORD SI INFORMARE GENERALA CU PRIVIRE LA POLITICA NOASTRA DE CONFIDENTIALITATE SI PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Bine ati venit pe site-ul profitpoint.ro. In acest document gasesti raspunsuri concrete despre cum sunt colectate, stocate si prelucrate datele tale personale. Daca ai o intrebare sau nelamurire, legata de aspectele prezentate ne poti trimite intrebarile tale la adresa comunicare@profit-point.eu sau la datele de contact furnizate mai jos.

Obiectivele acestui demers sunt:

  • protejarea datelor tale personale si respectarea intimitatii tale;
  • respectarea prevederilor Legale privind protectia datelor cu caracter personal;
  • si nu in ultimul rand pentru ati aduce la cunostinta modul si felul in care sunt colectate, stocate si prelucrate datele tale personale, pentru a respecta prevederile legale.

Aceasta informare produce efecte de la data actualizarii.

Documentul este publicat la: 25.05.2018.

Documentul se aplica site-urilor www.profitpoint.ro, www.profit-point.org, www.profit-point.eu

Iata intrebarile la care vei primi raspuns in acest document:

  • Cine este compania care administreaza platforma Profit Point?
  • De ce date personale avem nevoie de la tine?
  • Care este scopul si temeiul juridic al prelucrarii?
  • Cum prelucram datele personale?
  • Cum colectam datele personale?
  • In ce situatii colectam si prelucram datele tale?
  • Cine are acces la datele tale personale?
  • Cat timp pastram datele tale personale?
  • Sunt datele tale personale in siguranta?
  • Care sunt drepturile tale?
  • Cum iti poti exercita drepturile?

 

Cine este compania care administreaza platforma Profit Point?

FX MASTERBROK SRL (denumita in continuare “Profit Point”,”platforma Profit Point”, “profitpoint.ro” ) este o companie din Romania, avand sediul in Bucuresti,Strada Scarlatescu 17-19, Parter, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/7785/ 2010, cod fiscal RO27283812.

Profit Point este o platforma de invatare online care are ca scop primordial sa faciliteze interactiunea profesionistilor din diferite domenii de activitate, in postura lor de traineri, coucheri si mentori, prin oferirea de cursuri, seminarii, masterclass-uri, workshop-uri, webinarii si alt gen de materiale si servicii educationale, persoanelor interesate de dezvoltarea lor personala si profesionala in domeniile lor de interes. Profit Point ofera o platforma pentru experti de orice fel pentru a crea cursuri care pot fi oferite publicului, fie gratuit, fie contra cost. Profit Point ofera instrumente care permit utilizatorilor sa creeze un curs, sa-l promoveze si sa castige bani din vanzarea lor.

Pentru a putea sa ne indeplinim acest scop, intram in contact cu tine atat prin intermediul site-ului profitpoint.ro cat si prin alte canale de marketing online si offline(email, facebook, google, telefon etc.).

Documentul de mai jos este foarte important, pentru ca el explica de ce avem nevoie de anumite date cu caracter personal pentru a putea furniza anumite servicii. Te rugam sa il citesti cu atentie, pentru ca ne-am straduit sa explicam aici o serie de principii si concepte utile atat in interactiunea cu site-ul nostru, cat si in interactiunea cu mediul online, in general.

Iti vom povesti mai jos, de asemenea, ce drepturi ai in legatura cu datele personale pe care ti le prelucram, precum si ce actiuni poti intreprinde pentru a intelege si controla mai bine volumul de date personale care iti este prelucrat in mediul online.

 

Profit Point colecteaza datele personale astfel:

Informatii furnizate direct de tine, prin intermediul formularelor de inregistrare de pe site si paginile de promovare a serviciilor (spre exemplu, ca urmare a inregistrarii unui cont personal pe site, ca inregistrare ca membru al comunitatii Profit Point, ca urmare a solicitarii unui serviciu oferit prin platforma Profit Point, ca urmare a abonarii la newsletterele profitpoint.ro).

Informatii pe care le obtinem indirect, atunci cand ne folosesti serviciile (spre exemplu, prelucram istoricul interactiunilor tale cu newsletterele noastre pentru a putea intelege si limita newsletterele la cele care te intereseaza).

Furnizarea datelor tale personale este permisa si voluntara, exceptand situatia in care furnizarea datelor este o cerinta obligatorie din punct de vedere legal: incheierea unui contract, date de facturare, date pentru inscrierea la cursuri sau contabilitate.

Daca nu vrei sa ne oferi datele tale personale si aceasta furnizare este voluntara, atunci acest lucru nu te poate afecta.

Daca nu reusesti sa ne oferi datele tale personale si aceasta furnizare este obligatorie, atunci te poate afecta, fiindca nu vei putea beneficia de serviciile pe care le oferim, pentru ca prestarea lor e legata de inregistrarea si declararea unor detalii fiscale.

 

De ce date personale avem nevoie de la tine?

  • Avem nevoie de email-ul tau pentru comunicari in scopuri de email marketing;
  • Avem nevoie de emailul tau si numarul tau de telefon pentru comunicari administrative legate de cursurile la care te-ai inscris;
  • Avem nevoie de numele tau in scopul personalizarii mesajelor de marketing pe care ti le trimitem;

Atunci cand faci o inscriere, noi colectam numele, prenumele, emailul, numarul de telefon si orasul de domiciliu/resedinta pentru gestionarea si alocarea inregistrarii tale catre prestatorul de servicii educationale cu scopul livrarii serviciilor solicitate prin formularul completat la inregistrare.

Atunci cand faci o inscriere noi colectam datele de facturare numai in scopul respecterii prevederilor legale privind emiterea facturilor proforme si fiscale.

In vederea oferirii de raspunsuri la reclamatiile plasate, evaluarii serviciilor oferite, precum si a exercitarii unor activitati de dezvoltare, de cercetare de piata, statistica, avem nevoie de urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, adresa IP, numar de telefon.

Te rugam sa nu ne furnizezi alte date cu caracter personal decat cele strict necesare scopului precizat in aceasta politica.

 

Care este scopul si temeiul juridic al prelucrarii?

Datele cu caracter personal furnizate cu consimtamantul tau sunt si vor fi colectate si prelucrate de noi exclusiv in scopurile pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza.

Datele vor fi prelucrate numai daca exista un interes legitim, un consimtamant explicit sau avem o obligatie legala.

Profit Point utilizeaza formulare prin care iti poti face cont personal, poti comenta la articole, poti publica articole pe blog, poti scrie intrebari si raspunsuri in forumul Profit Point, iti poti face un cont de trainer, poti incarca cursuri pe care sa le oferi gratuit sau contra cost ori te poti inregistra la newsletterele informative Profit Point.

Acestea includ campuri precum numele, prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon mobil, oras, judet, parola de acces.

Folosim aceste date pentru a-ti permite accesul in site si pentru a putea livra serviciile pe care ai ales sa le primesti.

Ori de cate ori realizezi operatiunile de mai sus, esti de acord cu termenii si conditiile de furnizare a acelor servicii.

S-ar putea sa trebuiasca sa solicitam, de asemenea, informatii fiscale suplimentare, in cazul in care suntem obligati prin lege sa depunem declaratii fiscale in legatura cu serviciile comandate de tine. In acel caz, ne vom referi la adresa ta (necesara pentru a fi trecuta pe factura fiscala), dar si alte date fiscale pe care legea ne obliga sa le colectam si prelucram in legatura cu tranzactia in cauza. In aceasta situatie, temeiul legal pentru prelucrare va fi reprezentat de obligatia de a ne conforma cu prevederile din legislatie.

Nu iti folosim datele pentru a iti trimite comunicari de marketing decat daca optezi in mod explicit pentru o astfel de comunicare. Chiar si in astfel de cazuri, te asiguram ca ai o optiune usor de folosit pentru a te dezabona in orice moment, fie in comunicarea insasi, fie contactand-ne prin email la comunicare@profit-point.eu

Pe site-ul profitpoint.ro ai posibilitatea de a ne trimite un mesaj. Datele pe care le trimiti in urma folosirii acestei optiuni de contactare sunt prelucrate in baza interesului nostru legitim de a raspunde solicitarii tale.

Prelucram datele tale personale pe baza unor interese care sunt: legitime, legale, reale, transparente si prezente.

Interesele noastre legitime pot fi inlaturate de: interesele tale si drepturile tale fundamentale.

Iti protejam in mod adecvat interesele, drepturile si libertatile.

Iti oferim explicatii detaliate care explica faptul ca interesul nostru legal si legitim are prioritate fata de interesele tale sau drepturile si libertatile fundamentale, fara insa a le incalca.

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor tale personale „sensibile” este ca prelucrarea se refera numai la datele cu caracter personal pe care le faci publice in mod evident (exemplu: postezi anumite comentrii pe website).

Noi nu colectam, nu stocam si nu prelucram in niciun fel date personale sensibile.

 

Cum prelucram datele personale?

Datele vor fi prelucrate numai daca exista un interes legitim, un consimtamant explicit sau avem o obligatie legala.

Prelucram datele primite de la tine pentru facturare folosind aplicatia interna de CRM.

Prelucram datele primite de la tine pentru informari administrative, folosind aplicatia interna de CRM.

Prelucram datele primite de la tine pentru a ati trimite email-uri si newslettere, folosind aplicatia interna CRM.

 

Cum colectam datele personale?

Datele sunt colectate direct de la tine prin formularele de pe platforma profitpoint.ro, site-ul profit-point.org, formularele facebook, aplicatiei de chat, prin email, telefonic.

Datele sunt colectate direct si indirect prin intermediul echipamentelor sau dispozitivelor tale in functie de setarile de confidentialitate sau preferintele browser-ului pe care il folosesti.

Datele sunt colectate indirect, in momentul in care altcineva (o persoana juridica sau fizica) face inscrierea la un curs pentru tine.

Profit Point colecteaza in mod automat anumite informatii, pe care le stocheaza in rapoartele sale de trafic. Informatiile despre care vorbim pot include IP-ul dispozitivului de pe care ne vizitezi, regiunea sau localizarea generala de unde accesezi site-ul, precum si tipul de browser, sistem de operare ori de dispozitiv de pe care ne accesezi. In plus, colecteaza si un istoric al paginilor pe care le accesezi.

Utilizam aceasta informatie in temeiul interesului nostru legitim de a observa in ce masura paginile site-ului corespund nevoilor de afisare ale dispozitivului tau particular, pentru a diagnostica eventuale probleme pe care le au serverele noastre atunci cand livreaza pagini catre anumite tipuri de dispozitive, pentru a analiza tendinte, a observa modul in care utilizatorii pot naviga mai bine in paginile noastre.

 

In ce situatii colectam si prelucram datele tale?

  • atunci cand faci o inscriere pentru un curs prin intermediul platformei Profit Point, telefonic sau pe email;
  • atunci cand iti creezi un cont personal pe platforma Profit Point pentru a facilita accesul tau la serviciile si materialele educationale;
  • atunci cand comunici cu noi prin intermediul aplicatiei de chat online;
  • atunci cand beneficiezi de servicii gratuite: Documente, e-Bookuri,Tutoriale, Webinarii, Cursuri, Seminarii;
  • atunci cand partici la evenimente online sau offline, cu taxa sau fara;
  • atunci cand ne soliciti abonarea la newsletter;
  • atunci cand intocmim documentele legale si necesare pentru inscrierea, particiciparea si finalizarea cursurilor;
  • atunci cand trimitem comunicari de marketing (pe email sau telefonic);
  • atunci cand navigezi pe site prin intermediul Cookie-urilor strict necesare.

Cookie-uri pot fi clasificate în 4 categorii, după tipul de informație la care au acces:

  1. Cookie-uri strict necesare pentru funcționarea platformei electronice (nu colectează date cu caracter personal).
  2. Cookie-uri care monitorizează performanțele site-ului (colectează informații generale legate de trafic; nu colectează date cu caracter personal).
  3. Cookie-uri care monitorizează functionalitățile oferite de site (țin minte informații legate de alegeri pe care le-ați facut în utilizarea site-ului, precum user-ul contului cu care vă logați pe site, limba pe care o utilizați în vizualizarea site-ului, etc.; informațiile colectate sunt, de obicei anonimizate – nu se colectează date cu caracter personal).
  4. Cookie-uri folosite la targetarea vizitatorilor și publicitate (acestea sunt utilizate pentru a oferi vizitatorilor anunțuri publicitare relevante și, de obicei, sunt folosite pentru publicitate, atât de proprietarul site-ului cât și de agențiile de publicitate; de obicei, acestea au rolul de a ține minte faptul că ați vizitat un anumit site sau ați fost interesat de un anumit tip de informație. Acestea pot colecta date cu caracter personal precum adresa IP, geolocația sau poate genera profile legate de preferințele unui utilizator de internet).

Poti ajusta setarile de confidentialitate din browser pentru a bloca toate cookie-urile; cu toate acestea, acest lucru ar putea afecta experienta ta de navigare.

Mai multe detalii despre modul de stergere a cookie-urilor sau modul de gestionare a cookie-urilor in diferite browsere de internet pot fi gasite accesand linkurile de mai jos:

 

Cine are acces la datele tale personale?

Datele tale personale pot fi procesate de terti cu care avem o relatie contractuala in scopuri care servesc interesului nostru legitim.

Informatiile tale personale pot fi comunicate colaboratorilor/afiliatilor care presteaza servicii prin intermediul platformei Profit Point si pe care in mod expres le soliciti prin completarea formularelor de inregistrare la evenimentele educative (cursuri, seminarii, masterclass-uri, workshop-uri) organizate de acestea si promovate prin Profit Point.

Pentru functionarea eficienta a platformei, utilizam diferite servicii de la furnizori externi sau interni, carora le putem transmite o parte din datele cu caracter personal colectate de la tine, cu mentiunea expresa ca vom apela doar la entitati care ofera garantii suficiente pentru punerea in aplicare a unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat prelucrarea sa respecte cerintele prevazute in Regulament si sa asigure protectia datelor tale personale.

In acest caz pot fi menitonate:

  • Serviciile de gazduire a site-ului si a bazelor de date, backup si infrastructura - pot avea acces la nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa; IP. Serviciile oferite de Hetzner Online GmbH, Industriestr. 25, 91710 Gunzenhausen, Germania
  • Serviciile de social media - pot avea acces la adresele de email. Serviciile oferite de Facebook cu sediul in SUA, Menlo Park, CA. 555753
  • Serviciile Google Analytics – aplicatie pentru statistici nu au acces la datele personale, Serviciile Yandex Metrics - aplicatie pentru statistici nu au acces la datele personale.
  • Serviciile de facturare – pot avea acces la nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa; Serviciile oferite de S.C. Cubus Arts S.R.L cu Sediul in: Str. Mitropoliei 25 , Sibiu 550179, România
  • Serviciile de curierat/posta – pot avea acces la nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa; Serviciile oferite de Fan Courier sediu central Sos. de Centura nr. 32, Stefanestii de Jos, Ilfov, 077175
  • Serviciile de trimitere SMS – pot avea acces la numarul de telefon; Serviciile oferite de Telekom Romania Communications: Bucuresti, Piata Presei Libere nr. 3-5, Cladirea City Gate
  • Serviciile de procesare plati online – pot avea acces la nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa; Serviciu oferit de NETOPIA SRL, cu sediul in Bulevardul Pierre de Coubertin 3-5, Office Building, etaj 4, Bucuresti, sector 2, 021901
  • Serviciile IT - companie implicata in functionarea si mententanta site-ului nostru si a bazei de date - poate avea acces la nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa; IP. Servicii oferite de Vimsoft Digital Production SRL. Sediul social: Bucuresti, bulevardul Mărășești, nr. 42, bl.1, sc. A, et. 2, ap. 7

De asemenea, vom dezvalui datele tale personale unor terte parti:

  • Daca ne dai consimtamantul tau pentru aceasta dezvaluire;
  • Catre persoane care demonstreaza ca actioneaza legal in numele tau;
  • Pentru a raspunde oricaror reclamatii, pentru a ne proteja drepturile sau drepturile unui tert, pentru a proteja siguranta oricarei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegala;
  • Pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranta angajatilor nostri, clientilor, furnizorilor sau altor persoane.

Orice colaborator/afiliat/partener/furnizor catre care dezvaluim informatiile tale personale in conformitate cu cele de mai sus sunt limitate (prin lege si prin contract) in capacitatea lor de a utiliza informatiile tale personale doar in scopurile specific identificate de noi. Vom asigura intotdeauna ca orice terte parti catre care dezvaluim informatiile tale personale sunt supuse obligatiilor de confidentialitate si de securitate in conformitate cu contractele semnate cu ei si cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea indoielii, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci cand dezvaluirea nu este decizia noastra.

Astfel, partenerii/colaboratorii care vor avea acces la datele personale sunt:

  • Expert Power Team SRL si Alpha Point Team SRL, str. Scărlătescu, nr. 17-19, parter, Sector 1, București - prestatorul tau de servicii educationale daca te-ai inregistrat la cursuri si esti din Bucuresti,
  • High Class Trading Fx SRL, str. Artelor, Cluj-Napoca, jud. Cluj - prestatorul tau de servicii educationale daca te-ai inregistrat la cursuri si esti din Cluj,
  • Profesional Educ Trade SRL, Constanta, str. Ștefan cel mare, nr 47A, etaj 4, complex comercial ,,Galeriile Ciote”- prestatorul tau de servicii educationale daca te-ai inregistrat la cursuri si esti din Constanta,
  • Capital Trading Parteners SRL, Iași, str. Sărăriei nr. 6, complex Tg. Cucu, Bloc UJCM, scara A, etaj mezanin-prestatorul tau de servicii educationale daca te-ai inregistrat la cursuri si esti din Iasi, Masterbrok SRL, Timișoara, strada Traian Grozăvescu, Nr.2, Etaj 1, Ap.1, Asset Education SRL- prestatorul tau de servicii educationale daca te-ai inregistrat la cursuri si esti din Timisoara,
  • Brașov, str. Mihail Kogâlniceanu, Nr.17, Bl.C4, Et.10, Ap.29 - prestatorul tau de servicii educationale daca te-ai inregistrat la cursuri si esti din Brasov.

Daca la inregistare ai specificat un alt oras/localitate, sistemul intern te va repartiza celui mai apropiat oras in care avem un partener/colaborator care poate oferi serviciul solicitat de catre tine.

Cu exceptia situatiilor detaliate in mod expres mai sus, niciodata nu vom dezvalui, nu vom vinde sau nu vom inchiria informatiile tale personale unei terte parti fara a te notifica si, daca este cazul, fara a obtine consimtamantul tau.

Informatiile personale pot fi prelucrate de catre alti membri ai grupului nostru sau ai unor operatori terti de date pentru scopurile mentionate mai sus.

Daca furnizam orice informatii cu caracter personal despre tine unor astfel de entitati aflate in afara SEE, vom lua masurile adecvate pentru a ne asigura ca destinatarul iti protejeaza in mod corespunzator informatiile personale, in conformitate cu aceasta nota de informare.

Datele cu caracter personal furnizate de tine vor fi prelucrate pe perioada derularii relatiilor contractuale, precum si ulterior, pentru o durata rezonabila, care nu poate fi mai scurta decat termenul general de prescriptie.

Cu alte cuvinte, limitam durata de stocare a datelor tale personale la ceea ce este necesar pentru scopurile noastre de procesare enuntate.

In fiecare an analizam datele colectate si prelucrate, in vederea filtrarii, sortarii si mentinerii prelucrarii doar pentru datele in cazul carora scopul prelucrarii este actual.

Stergem datele tale dupa un an de la data la care relatia ta cu noi se incheie (clauza aplicabila in cazul newsletterelor, de la momentul la care cititorul nu mai acceseaza continutul newsletterelor noastre).

Stergem datele tale la momentul la care ne soliciti acest lucru, cu exceptia datelor a caror furnizare si prelucrare este impusa de o prevedere legala, pe care le stergem in termenul prevazut de lege pentru aceasta (datele de facturare in 5 ani).

 

Sunt datele tale personale in siguranta?

Profit Point se angajeaza sa protejeze datele tale personale impotriva pierderii, utilizarii incorecte, divulgarii, modificarii, indisponibilitatii, accesului neautorizat si distrugerii si ia toate masurile de precautie rezonabile pentru a proteja confidentialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor masuri organizatorice si tehnice adecvate. Masurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, pregatirea personalului si blocarea fisierelor fizice in dulapurile de depozitare. Masurile tehnice includ utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL, pentru criptarea datelor in tranzit, etc.

Toate datele sunt stocate în centrele de date ale subcontractantului Hetzner Online GmbH.

Centrele de date ale Hetzner Online GmbH dispun de sisteme electronice de control al accesului cu logare, supraveghere video la intrări și ieșiri. Personalul centrelor de date este disponibil în permanență: 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

In timpul furnizarii catre tine a datelor tale personale, datele personale pot fi transferate pe internet. Desi depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizezi, transmiterea de informatii intre tine si noi, pe internet, nu este complet sigura (e posibil ca terminalul de pe care scrii sa fie monitorizat de terti, spre exemplu, fara ca noi sa putem face nimic in aceasta privinta). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informatiilor tale personale transmise prin intermediul internetului. Intelegi, deci, ca orice astfel de transmisie este pe propriul tau risc. Odata ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acesta.

 

Care sunt drepturile tale?

Dreptul de acces la date – ai dreptul de a obtine din partea Profit Point – o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc, precum si acces la datele respective; totodata, poti obtine o copie a datelor cu caracter personal furnizate societatii noastre si care fac obiectul prelucrarii; pentru orice alte copii solicitate de tine., Profit Point poate percepe o taxa rezonabila, bazata pe costurile administrative; in cazul in care introduci cererea in format electronic si cu exceptia cazului in care soliciti un alt format, informatiile iti vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat in mod curent;

Dreptul la rectificare – ai dreptul de a obtine rectificarea de catre Profit Point a datelor cu caracter personal inexacte, precum si dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete; Profit Point ii comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice rectificare a acestora, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si te va informa cu privire la acesti destinatari, daca vei solicita acest lucru;

Dreptul la stergerea datelor – ai dreptul de a obtine din partea Profit Point stergerea datelor cu caracter personal care te privesc, fara intarzieri nejustificate, iar Profit Point are obligatia de a sterge datele respective, atunci cand: (i) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; (ii) iti retrageti consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; (iii) te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; (iv) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; (v) datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale ce revine Profit Point in temeiul dreptului Uniunii sau al legislatiei romane; Profit Point va comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice stergere a acestora, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si va va informa cu privire la acesti destinatari, daca veti solicita acest lucru;

Dreptul la restrictionarea prelucrarii – ai dreptul de a obtine din partea Profit Point restrictionarea prelucrarii in cazul in care te afli intr-unul din urmatoarele cazuri: (i) contestezi exactitatea datelor, pentru perioada care ii permite Profit Point sa verifice exactitatea datelor; (ii) prelucrarea este ilegala, iar tu te opui stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor; (iii) Profit Point nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar tu soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau (iv)te-ai opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale Profit Point prevaleaza asupra drepturilor tale; Profit Point va comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice restrictionare a prelucrarii, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si va va informa cu privire la acesti destinatari, daca veti solicita acest lucru;

Dreptul la portabilitatea datelor – ai dreptul de a primi datele cu caracter personal, astfel cum acestea au fost furnizate catre Profit Point intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si de a transmite aceste date altui operator, in anumite conditii; in exercitarea acestui drept, ai dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la Profit Point la alt operator atunci cand acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic;

Dreptul la opozitie – ai dreptul de a te opune, din motive legate de situatia particulara in care te afli, in orice moment, prelucrarii datelor tale cu caracter personal, inclusiv crearii de profiluri pe baza respectivelor dispozitii;

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri;

Dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal; B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

Dreptul de a iti retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal efectuate de Profit Point pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

 

Te rugam sa ai in vedere si urmatoarele:

Perioada de timp: Vom incerca sa raspundem la solicitarea ta in termen de 30 de zile si putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii tale. In toate cazurile, daca aceasta perioada este extinsa, te vom informa despre termenul de prelungire si despre motivele care au condus la aceasta.

Restrictionarea accesului: in anumite situatii, este posibil sa nu-ti putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuzam cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.

Fara identificare: in unele cazuri, este posibil sa nu putem cauta datele tale personale datorita identificatorilor pe care ii furnizezi in solicitarea ta. In astfel de cazuri, in cazul in care nu te putem identifica ca persoana vizata, nu suntem in masura sa ne conformam solicitarii tale de a iti executa drepturile legale descrise in aceasta sectiune, cu exceptia cazului in care furnizezi informatii suplimentare care sa ne permita identificarea. Te vom informa si iti vom oferi posibilitatea de a oferi astfel de detalii suplimentare.

Exercitarea drepturilor legale: Te rugam sa ne adresezi intrebarile tale cu privire la obiectul protectiei datelor si orice solicitari in exercitarea drepturilor tale legale la urmatoarele date de contact:

Vom investiga si incerca sa rezolvam orice cerere sau plangere cu privire la utilizarea sau dezvaluirea informatiilor tale personale.

Daca nu esti multumit de raspunsul nostru, poti face o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Poti gasi mai multe informatii despre proces de la http://dataprotection.ro/?page=procedura_de_solutionare_a_plangerilor.

 

Cum iti poti exercita drepturile?

Te invitam sa comunici cu noi despre exercitarea drepturilor tale privind protectia datelor tale personale.

Acceptam numai solicitari scrise, deoarece nu putem face fata solicitarilor verbale imediat, fara sa analizam mai intai continutul cererii si fara sa te identificam mai intai.

Cererea ta trebuie sa contina o descriere detaliata si precisa a dreptului pe care doresti sa-l exerciti.

Trebuie sa ne furnizezi o copie a unui document de identificare pentru a iti confirma identitatea (buletin, carte de identitate, pasaport).

Orice alte date continute in copia documentului de identificare, cum ar fi poza sau orice alte caracteristici personale, pot fi acoperite.

Nu vom accepta alte mijloace de a iti asigura identitatea, mai ales in situatia in care doresti sa iti furnizam datele pe care le detinem, pentru ca am risca sa transmitem datele tale catre persoane neidentificate.

Daca doresti sa propui alternative, le vom evalua de la caz la caz.

Folosirea informatiilor din documentul tau de identificare este limitata la activitatea de confirmare a identitatii tale si nu va genera o stocare a datelor tale personale mai mult decat este necesar in acest scop.

Poti trimite solicitarea ta referitoare la protectia datelor tale personale la comunicare@profit-point.eu

Vei primi raspunsul nostru la cererile tale care vizeaza protectia datelor tale personale la adresa de email de pe care ne-ai transmis solicitarea.

Ne vom conforma ca o cerere privind protectia datelor tale personale este recunoscuta, solutionata in termenele prevazute de lege.

Te informam despre modul in care ne ocupam de cererea ta (prin care iti exerciti drepturile) cu privire la protectia datelor tale personale: intr-o luna de la data primirii cererii.

Ne rezervam dreptul, la discretia noastra, sa modificam practicile noastre de confidentialitate si sa actualizam si sa efectuam modificari la aceasta nota de informare in orice moment. Din acest motiv, te incurajam sa te intorci in permanenta la aceasta nota. Acest document este actual de la data care apare in partea de sus a documentului. Vom trata datele tale personale intr-o maniera compatibila cu notificarea de confidentialitate in baza carora au fost colectate, cu exceptia cazului in care avem consimtamantul tau sa le tratam diferit.

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate