Apple (AAPL.US) se tranzacționează aproape de maximul istoric

Acțiunile Apple (AAPL.US) a fost cele mai remarcabile în ultimele săptămâni în SUA. Acum acestea sunt tranzacționate la nivelul de 500 USD per acțiune, aproape de maximul istoric. 

Apple a înregistrat performanțe uluitoare de la începutul pandemiei și a câștigat deja 19% de la începutul acestei luni, capitalizarea sa de piață depășind 2000 de miliarde de dolari pentru prima dată în istorie.

Motivele saltului mega-producătorului se datorează vânzărilor în masă pe toate segmentele majore și creșterea rapidă a numărului de abonamente. Acum, Apple are peste 550 de milioane de abonați plătitori, devenind astfel cea mai mare afacere de acest gen din lume. Compania intenționează să crească acest număr la peste 600 de milioane în acest an.

Apple a efectuat și o divizare a acțiunilor de la 4 la 1. Piața a salutat această procedură și a împins prețul acțiunilor Apple mai sus. Teoretic, divizarea acțiunilor ar putea crea o cerere suplimentară pentru acțiunile Apple, deoarece scăderea prețului acțiunii ar face acțiunea mai accesibilă investitorilor de retail cu capital mic.

Un anunț de ultimă oră spune că Apple ar putea lansa în septembrie noul  iPhone 12.


Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.