Image Alt

Alexandru Chirilă

Sunt un tânăr care a crezut în visurile lui și le-a transpus în realitate: am ales să văd dincolo de „imediat”, am ales să îmi descopăr, rând pe rând, abilitățile și să creionez în mintea mea imaginea omului pe care doream să îl scot la lumină. Ceea ce sunt astăzi, profesional vorbind, sunt datorită Profit Point.

„Sunt un tânăr care a crezut în visurile lui și le-a transpus în realitate: am ales să văd dincolo de „imediat”, am ales să îmi descopăr, rând pe rând, abilitățile și să creionez în mintea mea imaginea omului pe care doream să îl scot la lumină. Ceea ce sunt astăzi, profesional vorbind, sunt datorită Profit Point.”

O lume nouă .

Totul se întâmplă în viață atunci când ești pregătit și nimic nu este întâmplător. După o carieră de sportiv de performanță, în care am învățat disciplina și rigurozitatea, viața mea s-a schimbat radical. În urma unei accidentări mă aflam în postura de a o lua de la 0, așa se face că în 2011 am aplicat pentru postul de „trader” scos pe piață de compania Profit Point. Am intrat într-o lume complet nouă, în care trebuia să îmi testez capacitatea de asimilare a informațiilor și de a aplica tot ceea ce am învățat.

Am vrut să îmi demonstrez care sunt limitele pe care le pot atinge și odată intrat în Profit Point, mi-am dat seama că granițele dezvoltării sunt acolo unde se termină „foamea” ta de cunoaștere și dezvoltare.

Dezvoltare fără limite .

Mi-am dezvoltat treptat abilități de comunicare, mi-am îmbunătățit tehnicile de predare, mi-am testat limitele și le-am depășit, descoperind în mine trăsăturile unui om care se identificase în totalitate cu viziunea companiei pe care o reprezenta în fața oamenilor. Am știut atunci că educația nu te va ține niciodată pe loc, iar succesul nu este o noțiune abstractă, ci punctul terminus al unei perioade marcate de muncă, perseverență și determinare. Pentru că în compania noastră efortul este întotdeauna răsplătit, iar evoluția face parte din status-qou-ul nucleului vizionar, am ajuns să conduc, din funcția de director, biroul Profit Point din Constanța.

Absolvent al Facultății de Științe Economice, cu specializarea „Management” pot spune că înțelegeam, la nivel teoretic, care este dinamica din spatele cifrelor, însă practica de care am avut parte în perioada de formare în Profit Point mi-a arătat cât de complexă și frumoasă este această lume, dar mai presus de toate, câte oportunități îți oferă în fiecare moment. Mi-am dorit să lucrez, să mă implic și să mă dezvolt în Profit Point, așa se face că am fost cooptat în echipa de traineri din cadrul biroului din Constanța.

Din această poziție am pregătit viitori investitori. Le-am împărtășit din experiențele mele personale, am dezvoltat cursurile existente, am aprofundat metodologii de predare. Am înțeles că, pentru adulți, sistemul de învățare este aparte și l-am personalizat, aplicând tehnici de andragogie, nu de pedagogie, ceea ce m-a făcut să mă gândesc permanent la cum pot face cursurile mele să fie cât mai practice și cât mai puțin teoretice.

Ceea ce m-a fascinat la compania pe care astăzi o reprezint în fața oamenilor, din postura de CEO, este că implicarea și munca sunt tot timpul răsplătite; astfel, din postura de trainer am urcat încă un pas în carieră, ajungând să conduc biroul din Constanța din funcția de director. Ca director deja a trebuit să pregătesc viitori specialiști. Să îi învăț cum se susține un curs, cum se predă, dar în paralel, know how-ul aferent domeniului piețelor financiare. Partea provocatoare, odată cu evoluția în carieră, a fost să înțeleg că veniturile mele nu mai depind doar de rezultate mele, ci de cele ale echipei. A fost o provocare să “vorbesc” cu oamenii, cursanții prin intermediul trainerilor pregătiți de mine și echipa mea.

Am învățat să învăț. Am învățat să fiu deschis feedback-ului și să acționez în consecință, dar respectând niște principii și valori personale. Am învățat să mă înconjor de profesioniști, de oameni care îmi arată perspective diferite și alături de care construiesc, zi de zi, ceea ce noi vrem să fie Profit Point: un nucleu care educă pentru viitor. Am învățat să conduc prin exemplu și, făcând ceea ce îmi place, să am motivația necesară pentru a nu mă opri. Sunt ceea ce sunt astăzi, datorită companiei Profit Point: umil, perseverent, flămând. Mă identific în totalitate cu fiecare principiu scris în sistemul de valori promovat de Profit Point. Le-am scris, citit și recitit, iar astăzi îmi trăiesc propria viață după aceleași principii.

Începutul Profit Point

La început, Profit Point avea deschis un singur sediu: cel din București, unde pregăteam intens oameni cărora le ofeream know-how-ul nostru și o bază informațională despre investiții, trading și oportunitățile prezente în piețe.

Evoluția Profit Point

Odată cu creșterea în popularitate a sistemului educațional oferit de Profit Point, am început dezvoltarea și creșterea organică: am deschis, pe rând, birouri în cele mai importante orașe ale țării – Timișoara, Cluj, Constanța, Iași.

Schimbarea paradigmei

Anul 2016 a fost un punct de turnură în companie, moment în care am creat cursuri de educație financiară de la 0, având în minte scopul final către care doream să ne îndreptăm: atingerea independenței financiare a cursanților noștri.

Fă cunoștință cu echipa Profit Point Brașov .

Alexandru Chirilă

CEO Profit Point
Andra Crăciun

Front Office Manager
Bianca Pătrășcan

Front Office Manager
Lucian Pușcașu

Trainer Profit Point
Constantin Coman

Trainer Profit Point
Răzvan Dâlbea

Trainer Profit Point
Virgil Stângă

Trainer Profit Point
Adriana Hurjui

Trainer Profit Point
Florin Coman

Trainer Profit Point
Andrei Cirimbei

Trainer Profit Point