Antreprenor la început de drum, caut idee

Cine nu s-a gândit măcar o dată că ar fi mult mai bine dacă ar avea propriul business, chiar şi unul mai mic? Însă cea mai mare întrebare pare să fie întotdeauna aceeaşi – şi ce să fac, care este ideea, care este afacerea? Din păcate, oricât de puternică ar fi voinţa şi dorinţa, mare parte din rata succesului pe care o va avea ideea noastră pusă în practică constă în aplicabilitatea ei.

Astfel, orice viitor antreprenor trebuie să facă, în primă fază, o atentă analiză a pieţei şi să se gândească dacă business-ul conturat pe hartie este fezabil şi în realitate. Sau poate este piaţa respectivă deja supraaglomerată? Tehnologiile învechite? O lipsă de interes a publicului prea mare?

Vă prezentăm, în continuare, câteva idei de start-up-uri mai puţin cunoscute, pe care le puteţi lua în considerare sau de la care să plecaţi, atunci când începeţi conturarea viitorului vostru business. Desigur, acestea sunt doar sugestii iar lista poate fi oricând îmbunătăţită şi actualizată, aşa că aşteptăm comentariile voastre!

Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!

1. Personal shopper

„Cumpărătorul personal” este o idee cu iz occidental, dar care ar putea prinde foarte bine şi la noi. La urma urmei, sunt foarte multe cazuri de persoane (în special părinţi) care lucrează de dimineaţa până seara şi nu mai au timp să îşi cumpere cele necesare. Sau de ce să nu venim şi în sprijinul celor bolnavi sau al bătrânilor? Cereţi clienţilor lista de cumpărături, achiziţionaţi toate cele necesare şi livraţi-le ulterior acestora contra-cost. Puteţi începe chiar cu prietenii voştri mult prea ocupaţi şi să vă formaţi o bază de clienţi ulterior.

2. Restaurare artistică

Pe principiul „Nimic nu se pierde, totul se transformă”, ceea ce pentru unii reprezintă bun de aruncat, pentru alţii poate fi bun de comercializat. Cu mici îmbunătăţiri, desigur. De exemplu, ştiaţi că există persoane care cumpără la un preţ infim sau iau chiar gratis mobila veche şi uzată a celor care de abia aşteaptă să scape de ea, transformând-o cu puţin talent în piese restaurate unicat? Iar preţul final este chiar pe măsură, pentru că un lucru este sigur –piesa asta nu o mai are şi altcineva. Iar aceasta este doar o idee.

3. Asistent virtual

Telefon mobil, acces la internet şi o imprimantă cu scanner – cele trei lucruri esenţiale de care are nevoie un asistent virtual, adică persoana care se va ocupa (de acasă) de toate micile aspecte pentru care pur şi simplu nu mai există timp. Sarcinile pot varia, în funcţie de nevoile clienţilor (documente administrative, corespondenţă, cercetări online, planificare evenimente, plăţi de facturi, contabilitate etc.), aşa că trebuie să fii transparent de la început cu ceea ce poţi face. Desigur, nu ar strica să îţi faci şi un site personal unde să te promovezi.

În concluzie, nu uita că, indiferent de ideea  de business pe care ţi-o alegi, este bine să investeşti mai întâi în dezvoltarea ta personală prin educaţie financiară, Profit Point oferindu-ţi o gamă variată de cursuri şi evenimente ce îţi vor fi de un real ajutor în drumul tău către succesul antreprenorial!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *