Atitudinea - secretul din spatele succesului

Atitudinea este un mic detaliu care face o mare diferență. (Winston Churchill)
Fiecare din noi are modul său de a gândi și privi lucrurile. Fiind antrenați de mediul înconjurător, de conjuncturi și probleme, ne dăm de multe ori răspunsuri precum “Nu cred că voi reuși...”, “Nu pot!” sau “Nu sunt în stare să fac ceea ce mi-am propus.” Punem, astfel, la îndoială puterea gândirii pozitive, considerând că optimismul nu funcționează și ține de o atitudine nerealistă. 

Persoanele care pun accent pe "a nu putea" văd doar limitările, nu și oportunitățile pe care viața le oferă. Iar negativismul amplifică stresul și reduce nivelul energiei. Iată de ce, un pas foarte important pentru a-ți atinge potențialul este să-ți modelezi atitudinea și să privești dincolo de eșec care, este de fapt, o informație pe care o poți gestiona pentru a ajunge la succes. Psihologul Carol Dweck de la Universitatea Stanford  este de părerea că succesul are legătură doar cu cât de bine gestionăm eșecul. "Eșecul este informație - noi îl etichetăm ca pe o nereușită, pur și simplu, dar este mai mult de atât. În felul acesta nu a mers, voi încerca să rezolv printr-o altă metodă, pentru că sunt rezolvator de probleme".

Atitudinea ține, până la urmă, de comportament și poate fi schimbată atunci când cineva acționează cu adevărat pentru a face o schimbare. Fără o atitudine pozitivă nu poți utiliza celelalte mecanisme ale succesului, pentru ca ea constituie baza unei vieți împlinite. Curajul, de exemplu, este un mecanism al succesului care te ajută să mergi mai departe, chiar dacă îți este teamă. O persoană cu atitudine negativă va da mereu înapoi, sabotându-și potențialul. Sau perseverența, care reprezintă valoarea încercărilor de  atinge un obiectiv, nu-și are rostul fără o atitudine pozitivă. 

Atitudinea îți definește Altitudinea. Acest dublu A vorbește despre faptul că existența Atitudinii îți dă curaj și forță pentru a realiza ceva, iar Altitudinea te conduce spre imaginea în ansamblu. Prin atitudine, arăți modul în care privești problemele, obstacolele sau pierderile. O persoană pozitivă va percepe provocările ca pe oportunități, în timp ce negativistul le va lua ca pe niște amenințări sau probleme grave. 

Am menționat că, pentru a-ți atinge potențialul major în viață, trebuie să înveți să-ți cizelezi atitudinea și impactul ei asupra performanțelor tale. Este un proces care necesită timp și răbdare,  dar care îți va aduce doar gânduri și trăiri pozitive și care te va face să te apreciezi mai mult pe tine și pe ceilalți. Vei realiza că toate se întâmplă cu un scop și vei deveni mul mai încrezător în propria intuiție și în luarea deciziilor. 

Voting postare: 8

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Norocul apare când pregătirea întâlnește oportunitatea!

Norocul apare când pregătirea întâlnește oportunitatea!

Există persoane care fac ce fac și se bucură de tot succesul din lume. Spunem că ei se află mereu în locul potrivit, la momentul potrivit: a..
  •   2
  •   6
  •   1120
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate