Bursa Criptovalutară vs Bursa Forex

Spre deosebire de bursa valutară și piața de capital valutară, bursa criptovalutară este de sute de ori mai volatilă. Volatilitatea este folosită pentru a măsura fluctuaţiile de preţuri și este foarte importantă atunci când se realizează decizii de investiţii, pentru că ajută la evaluarea riscurilor potenţiale. De exemplu, în 2013, rata de schimb pentru Bitcoin a crescut cu 5500%, lucru care nu se poate întâmpla în timp de un an pe piața de capital sau pe bursa valutară.

Având în vedere fluctuațiile constante ale cursului de schimb pe piața de capital, pentru a obține profituri substanțiale va trebui să investești sume mari. Pe bursa criptovalutară, însă, dacă investești 5000 RON, ai șansa să obții în doar câteva zile un profit de 30000-40000 RON.
Totodată, luând în calcul hipervolatilitatea acestei piețe, pe cât de mari sunt șansele de câștig, pe atât de mari sunt șansele de pierdere a investițiilor. Totul depinde de modul în care îți gestionezi riscurile și faci prognoze. Pentru aceasta, trebuie să știi să faci corect analiza fundamentală și tehnică a pieței, să știi să interpretezi corect știrile care se referă la criptovaluta pe care o tranzacționezi.

Mulți traderi sunt sceptici când e vorba de eficiența analizei tehnice pe piața criptovalutară, pentru că rezultatele, în mare parte, depind de volatilitatea ridicată a instrumentelor de tranzacționare și de prezența evenimentelor sistematice pe piață. În funcție de scopuri, cursurile valutare sunt gestionate de grupuri diferite de traderi, grupuri care pot genera o creștere rapidă a volumelor de tranzacționare la un moment dat. Cu toate acestea, mulți traderi aplică cu succes o parte din elementele de analiză tehnică pentru prognozarea evoluției prețurilor, folosind doar instrumentele de bază și abordările simple care sunt mai ușor de interpretat.

Tranzacționarea pe știri pe bursa valutară este mult mai eficientă, însă, este destul de dificil să identifici la timp știri adecvate pentru criptovaluta pe care o tranzacționezi. Una dintre cele mai bune surse de știri sunt forumurile și blogurile tematice, unde criptomanii își publică opiniile și comentariile privind evoluțiile viitoare a prețurilor. Dacă e să te bazezi pe sursele mass-media, nu câștigi mare lucru pentru că aceste știri apar cu întârziere și își pierd relevanța.

O mare parte din mișcările care se produc pe piața criptovalutară este generată de mici grupuri de participanți care tranzacționează cu sume foarte mari, lucru care poate genera corecții semnificative ale cursului de schimb. Probabilitatea ca aceste grupuri să își arate intențiile de "joc" este foarte mică. Prin urmare, nu rămâne decât să identifici rapid începutul unui anumit eveniment și sa plasezi un ordin.

Pot exista și situații mult mai periculoase pentru un criptar începător, cum ar fi momentul în care unii participanți provoacă intenționat o schimbare bruscă a prețului pentru a atrage atenția celorlalți participanți spre începutul unei mișcări puternice pe piață. În acest caz, majoritatea traderilor încep să se grăbească cu plasarea ordinelor, tranzacționând și simulând mișcarea pieței pe cont propriu.

Voting postare: 4

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

CE ESTE RAPORTUL PREȚ-CÂȘTIG (PER)?

CE ESTE RAPORTUL PREȚ-CÂȘTIG (PER)?

Ești investitor și ai vrea să folosești raportul P/C (preț-câștig sau PER)  ca instrument de selectie a actiunilor pentru portofoliul t..
 •   0
 •   4
 •   2060
 •   0
Ești stresat din cauza lipsei banilor? Iată soluția!

Ești stresat din cauza lipsei banilor? Iată soluția!

Lipsa banilor este o problemă majoră pentru fiecare persoană. Indiferent că e vorba de o perioadă îndelungată sau mai scurtă de stres financ..
 •   0
 •   3
 •   1537
 •   0
Cum să reduci consumul de carburanți? Metode utile de economisire

Cum să reduci consumul de carburanți? Metode utile de economisire

Vrei să reduci consumul de carburant al maşinii? Îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să economisești sute de lei anual în bugetul pe..
 •   0
 •   3
 •   1313
 •   0
Principii de tranzacționare pe bursa criptovalutară

Principii de tranzacționare pe bursa criptovalutară

Bursa criptovalutară este o platformă unde se tranzacționează cu criptomonede sau cu parități valutare care includ criptomonede. Pe lângă c..
 •   0
 •   4
 •   1453
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate