- Să ai tot timpul acces la lichidități. Atât în joc cât și în viața reală pe lângă achizițiile pe care le faci trebuie tot timpul să fii atent la cash-flow astfel încât să ai acces cât mai facil la resursele tale financiare pentru a-ți putea achita datoriile și cheltuielile neprevăzute care pot apărea. Dacă ajungi în situația de a rămâne fără disponibilități cash trebuie să valorifici din activele deținute la prețuri sub valoarea lor reală ceea ce va fi în avantajul celor care vor deține lichidități la momentul respectiv.
- Ai răbdare. Nu te grăbi să cumperi tot ce îți iese în cale, doar pentru că îți permiți să faci asta la momentul respectiv. Trebuie să ai un plan bine stabilit de la început și trebuie să-ți respecți strategia având răbdare până apar oportunitățile potrivite.
- Concentrează-te pe fluxul de numerar. Cele mai bune investiții sunt cele care îți aduc un flux de numerar constant. Pe lângă investițiile pe care le faci trebuie să fii atent şi la fluxul de numerar care îţi asigură stabilitatea financiară. Trebuie să ţii cont atât de cheltuielile de întreţinere a activelor pe care le deţii cât şi de impozitele şi taxele pe care trebuie să le plăteşti pentru a-ţi putea continua activitatea investiţională.
- Nu toate activele valorează cât costă. Cei care câştigă sunt cei care investesc pe termen lung, iar deciziile prudente de deţinerea a proprietăţilor este calea sigură spre succesul financiar. Valoarea proprietăţilor, atât în joc cât şi în viaţa reală, variază în funcţie de multe criterii, de aceea tu trebuie să ştii să le evaluezi înainte de a lua decizia de a le achiziţiona.
- Învaţă să fii un bun vânzător şi negociator. Pe parcursul jocului vei învăţa să cumperi, să vinzi şi să negociezi, abilităţi care îţi sunt de folos atât în viaţa financiară cât şi în viaţa personală şi profesională.
- Nu pune toate ouăle într-un singur coş. Ultima, dar nu cea din urmă lecţie atât a jocului cât şi a investiţiilor este să variezi investiţiile pe care le faci pentru a-ţi creşte şansele de câştig.