Cum alegi creditului potrivit?

Înainte de a afla care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să alegi creditul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, trebuie să afli dacă îți permiți să te îndatorezi. Chiar dacă poți să obții un credit de la o instituție financiară, înainte de a face acest lucru trebuie să vezi dacă bugetul îți permite să suporți o datorie în plus. Înainte de a merge la bancă pentru a ți se face o calculație de credit, trebuie să îți faci tu propriile calcule pentru a afla care este suma pe care îți permiți să o plătești lunar rată la credit și abia după aceea să te gândești la suma pe care dorești să o împrumuți. Înainte de a contracta un credit trebuie să nu uiți că este recomandat ca suma lunară a datoriilor să nu fie mai mare de 25 – 30% din valoarea veniturilor. Chiar dacă banca, în urma scoringului făcut, îți poate pune la dispoziție o sumă mai mare decât cea solicitată este bine să nu te întinzi mai mult decât îți permiți. Scopul tău nu ar trebui să fie să iei un credit cât mai mare, ci să îl folosești cât mai eficient și să îl rambursezi cât mai repede.  Înainte de a lua un credit ar trebui să economisești suma pe care îți propui să o plătești lunar ca rată la credit, astfel vei economisi o parte din suma pe care vrei să o împrumuți și va fi un exercițiu de disciplină care te va asigura că și după ce vei intra într-o relație contractuală cu banca îți vei permite să îți achiți toate datoriile. Contractarea unui credit nu ar trebui să îți scadă nivelul de trai, chiar dimpotrivă ar trebui să te ajute să ți-l crești. Atunci când iei un credit, cel mai important criteriu nu este doar dobânda. Un credit pe lângă dobândă mai include și alte costuri cum ar fi comisionul de acordare, comisionul de analiză dosar, comisionul lunar sau comisionul de rambursare în avans. Atunci când iei un credit flexibilitatea este  foarte importantă, având astfel posibilitatea de a putea rambursa în avans oricând și oricât, fără a fi constrâns de costuri suplimentare. Atunci când pornești în căutarea creditului “ideal” trebuie în primul rând să iei în considerare instituțiile bancare, instituțiile nebancare fiind o soluție alternativă atunci când nu ai altă opțiune, costurile și condițiile acestora neputând fi negociate. 
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Pe lângă costuri, atunci când alegi un credit trebuie să analizezi și perioada pe care acesta poate fi acordat. Creditele de nevoi personale fără garanții pot fi acordate pe un interval de timp până la 5 ani, iar creditele cu garanții imobiliare pe o perioadă care nu poate depăși 35 de ani. Dacă ai de ales, este bine să optezi pentru un împrumut pe o perioadă cât mai scurtă, chiar dacă rata lunară va fi mai mare, pentru că cu cât perioada de acordare a creditului este mai mare cu atât vei plăti mai multă dobândă și suma finală rambursată băncii va fi mai mare. Nu te grăbi atunci când trebuie să iei decizia de a te îndatora. Analizează mai multe oferte, pune întrebări și asigură-te că ai înțeles toate condițiile în care vei face împrumutul. Este în favoarea ta să fii bine informat!
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

Articole asemănătoare

Tinerii fără venituri pot solicita credite fără dobândă - Investește în tine

Tinerii fără venituri pot solicita credite fără dobândă - Investește în tine

De luni, 15 octombrie 2018, Ministerul Finanțelor Publice vine în întâmpinarea tinerilor care au nevoie de un sprijin financiar pentru a se ..
  •   1
  •   1
  •   2457
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate