La un moment dat, fiecare din noi ajunge pe treptele piramidei lui Maslow care spune că fiecare are nevoie de hrană și adăpost ca necesități de supraviețuire și, prin urmare, se concentrează spre satisfacerea unor nevoi care ne obligă să găsim resursele necesare pentru a ne împlini cu orice preț, prin dezvoltare financiară.
Și pentru că astăzi aproape totul are o valoare financiară, practic, fiecare persoană încearcă să câștige cât mai mulți bani posibil.
Pentru a reuși acest lucru, trebuie să uiți, în primul rând, de acele lucruri pe care le vezi pe net care-ți arată să poți câștiga 1000 euro foarte ușor dacă dai click pe un link. Scopul tău este să obții venituri constante dintr-o activitate care te reprezintă sau care te pasionează.
Uneori, se întâmplă să ai nevoie de o sumă de bani aici și acum. Cea mai comună soluție este împrumutul, însă trebuie să știi ce reprezintă un împrumut, unde îl accesezi și cum îl poți restitui, iar toate astea implică un nivel de educație financiară.
O altă idee e să vinzi ceva, de exemplu, lucruri de care nu mai ai nevoie. Internetul e plin de site-uri pe care poți posta anunțuri cu articole. Sau poți să cumperi lucruri la un preț mic și să le vinzi la un preț mai mare.
Însă, acestea sunt soluții pe termen scurt. Cum să faci bani pe termen lung pentru a-ți îndeplini niște planuri? Cu ce trebuie să începi?
Începe cu tine!
Fă o delimitare între nevoile și dorințele tale, determină care este nivelul tău de educație financiară și stabilește care e domeniul potrivit pentru tine pentru a obține venituri: marketing, coaching, management, vânzări? Sau poate ai un talent, o vocație pe care o poți valorifica și care-ți poate aduce succes?
Pentru oricare din noi există un domeniu în care poate excela, în care poate deveni foarte bun. Află-ţi vocația şi devino bun în ceea ce alegi să faci. Iar atunci vei realiza că poți face mai mulți bani decât ți-ai imaginat.
Profită de oportunitățile de angajare.
Există multe proiecte de afiliere pe care oferă profit utilizatorilor de internet. Acestea pot fi companii care își vând produsele și au nevoie să atragă în mod constant noi clienți. Dacă te afiliezi și atragi clienți pentru compania respectivă, poți face bani frumoși.
Poți fi creator de conținut care ar atrage tone de trafic pe anumite site-uri sau bloguri. Pentru asta ai nevoie de un calculator și abilități de a crea conținut, articole interesante și unice care, fiind promovate, pot atinge un obiectiv și-ți pot aduce profit.
Îți poți deschide un magazin online prin care să vinzi cu ușurință orice produs sau serviciu. Acest pas presupune o investiție și o mentenanță în timp, dar și riscuri în cazul în care concurența este mare. Pentru a face bani buni din treaba asta, trebuie să-ți promovezi produsele pentru a atrage publicul.
O altă idee este freelancing-ul. Pe net există o mulțime de anunțuri prin care se solicită servicii de creator de site-uri, copywriting, rescriere de conținut, creare de logo-ului, creare de postări pe rețelele de socializare și altele. Dacă te pricepi la unul din aceste lucruri, poți să faci bani din freelancing.
Dacă vrei să faci bani în plus de la un job suplimentar, te poți angaja part-time, folosindu-ți abilitățile pe care le ai. În cazul în care te pricepi la calculatoare sau la tehnica de calcul în general, te poți ocupa de reparația și întreținerea acestora în timpul liber.
Sau dacă ești pasionat de domeniul bursier, știi cum se fac tranzacțiile la bursă, ești familiarizat cu analiza tehnică și fundamentală, cunoști principiile de money management etc., te poți angaja ca analist financiar, ca trader sau finance trainer.
În final, există multe căi de a transforma oportunitățile în profit. Totul e să ții cont de anumite valori: cine ești, spre ce mergi, ce vrei să obții și să începi să lucrezi la evoluția ta financiară.
Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:
- Investește în educația ta
- Informează-te
- Fă-ți un plan
- Analizează-ți cheltuielile
- Economisește
- Multiplică-ți sursele de venit
- Investește
- Ajută-i și pe ceilalți
Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!