Cum poți să-ți îmbunătățești scorul de credit?


Scorul de credit este o modalitate standardizată prin care ți se stabilește gradul de risc în cazul în care soliciți un împrumut. Stabilirea acestuia nu este un proces complex, dar constituie o parte vitală a imaginii tale financiare. Un scor ridicat îți oferă acces la cele mai bune produse de credit. Îți poate oferi o dobândă mai mică la împrumuturile personale și poate juca un rol important atunci când aplici pentru un nou loc de muncă sau închiriezi un apartament. Există câteva modalități care te pot ajuta să-ți îmbunătățești scorul de credit astfel încât să fii eligibil pentru orice tip de împrumut:

Plătește-ți ratele la timp.

Plata ratelor bancare conform graficului de achitări este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a-ți îmbunătăți scorul. FICO este cel mai influent indicator pentru stabilirea punctajului de credit. Pentru creditori, capacitatea unei persoane de a ține pasul cu plățile la credit indică faptul că aceasta este capabilă să ia un împrumut și să îl ramburseze.

Crează mementouri de plată automată.

Dacă ți s-a întâmplat să uiți că ai rate lunare la bancă, există o soluție: plata automată. Dacă nu ești  sigur că vei putea plăti rata în totalitate, o poți seta astfel încât să o plătești parțial. Unii creditori care oferă împrumuturi pentru studenți, oferă o reducere la rata dobânzii dvs. dacă debitorii configurează plata ca fiind automată. În cazul în care nu vrei să folosești plata automată, poți folosi configurarea unui memento de plată. Multe bănci și emitenți de carduri îți vor permite să programezi mementouri prin intermediul site-urilor web, inclusiv să îți trimită mementouri prin e-mail sau notificări. Sau poți configura evenimente pe calendarul Google sau Outlook, setând data scadentă a ratelor. Nu contează ce sistem de notificare folosești, atâta timp cât plătești ratele la timp.

Nu solicita prea multe credite simultan.

Scorul FICO analizează numărul solicitărilor de credit, cum ar fi cererile pentru produse financiare noi sau cererile de creștere a limitei de credit, precum și numărul de deschideri de conturi noi. Aceste lucruri sunt monitorizate de birourile de credit, de aceea este recomandat să aplici doar pentru produsul de care ai nevoie cu adevărat. 

Stabilește un echilibru între venituri și cheltuieli.

Echilibrează-ți veniturile şi cheltuielile astfel încât să plăteşti ratele la credit fără stres. De exemplu, dacă ai un salariu net lunar de 4.000 de lei, iar tu ai accesat credite care te obligă să plăteşti lunar 3.500 lei, înseamnă că eşti un client care prezintă riscuri ridicate pentru creditori. Scorul tău de credit este favorabil  atunci când ratele pe care le ai de plătit lunar reprezintă mai puţin de 30% din veniturile tale.

Disciplina este factorul cheie atunci când vrei să-ți îmbunătățești scorul de credit. Chiar dacă ai trecut printr-o perioadă dificilă, este important să faci îmbunătățiri ale comportamentul tău financiar.

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 2

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate