Curs valutar: euro ar putea ajunge la un nivel uriaș

Deși indicatorul de Încredere Macroeconomică al Chartered Financial Analyst (CFA) România a evoluat în luna aprilie până la valoarea de 46,6 puncte, peste 85% dintre analiștii financiari anticipează o depreciere  a leului în următoarele 12 luni. 

Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7859 lei pentru un euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8481 lei în pas cu o inflație de 4,15%.

Indicatorul condiţiilor curente a crescut faţă de luna anterioară cu 12,8 puncte, până la valoarea de 59,9 puncte. Faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul condiţiilor curente a scăzut cu 6,1 puncte. Indicatorul anticipațiilor a crescut cu 11,1 puncte până la valoarea de 39,9 puncte. Faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 1,2 puncte.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanţii sunt membri ai CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II și III ale examenului CFA.

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 și reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociația dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 6

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate