De ce acum și nu mâine?

  Sunt sigur că măcar o dată în viața ta ai spus: hai că o las pe mâine, pentru că....”n” motive, corect? Nu e nimic greșit în asta, dacă la momentul în care citești acest articol ai realizat că nu era tocmai ok și că dacă ți-ai fi urmat programul pe care ți-l setasei pentru ziua respectivă, probabil “mâine”, ai fi indeplinit alte task-uri importante pentru activitățile tale de zi cu zi.   Ce vreau eu să îți transmit este că, un program fix este foarte important din multe puncte de vedere, un program fix care să fie respectat 100% este cheia succesului.   Nu v-ați întrebat niciodată cum cele mai multe persoane nu pot efectiv să aibă timp atât pentru muncă, familie cât și hobby-uri? Eu întâlnesc astfel de persoane zilnic. Ce au ele în comun? Consideră că e pur și simplu o bătaie mult prea mare de cap să își organizeze timpul cu o zi înainte.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Cum să îți faci un program cât mai corect? Ia-tă câteva sugestii:
  • În program trebuie clar să fie delimitat timpul petrecut la muncă, în familie și hobby. În momentul în care le îmbinați, unul dintre elemente sigur va avea de suferit. Așa că expresia: „hai să îmbinăm utilul cu plăcutul” aici nu se aplică;
  • Dacă la ora 16:00 aveți în program să dezvoltați un produs și întâmplător un client tocmai ce a pășit în birou și vrea sa discute cu voi, pur și simplu stabiliți o întâlnire pentru o altă dată și îndepliniți sarcina pe care o aveți notată pentru ora în cauză. Nu vă abateți de la program, deoarece astfel de abateri se transferă pe o altă dată.
  • În momentul în care faceți o sarcină din program, nu vă lăsați subconștientul să rezolve alte sarcini care au fost sau vor urma, deoarece veți alerga după 2 iepuri și nu veți prinde nici măcar unul la calitatea dorită.
  Care sunt beneficiile unui program bine pus la punct: Sănătatea Vreau să cred că pentru cei mai mulți dintre noi, sănătatea este cea mai importantă. Un program fix presupune să te trezești dimineața la ora propusă, să mănânci un mic dejun sănătos și să te pui la somn seara la o oră rezonabilă, lăsând corpul să fie alimentat corespunzător și să își ia doza necesară de odihnă în fiecare zi. Persoanele ce își organizează eficient timpul sunt mai fericite Normal!!! Atâta timp cât indiferent de solicitant aș avea jobul, îmi fac timp și de soție, copii, părinți, prieteni, lucruri care mă fac și îmi întrețin starea de fericire, cum să nu fiu. Program fix, venit mai mare Clar!!! Venitul mai mare este o consecință a unui randament mult mai bun în viața profesională, deci dacă eu îmi respect corpul și mintea cum aș putea să nu fiu mai bun în orice vreau să întreprind. Ca să închei, știu că e greu la început, dar tu nu ești o persoana care se sperie de greu, nu-i așa? Spor!   Autor: Gheorghe Alexandru Răzvan (Profit Point Constanța)
Voting postare: 2

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate