Doru Mihai Panait

Despre trainer
Analiză tehnică și fundamentală în piața valutară
8
Piața crypto
8
Piața de capital
8
Nota medie: 9.1
Număr de grupe: 21

Numele meu este Panait Doru Mihai, sunt trainer de educație financiară în cadrul centrului educațional Profit Point. Curiozitatea și dorința de schimbare m-au împins să îmi îndrept atenția către acest domeniu. Auzeam constat în jurul meu despre piețele financiare și despre bursă. Atunci m-am hotărât să încep să culeg informații.

Prima mea sursă a fost fratele meu mai mare. În urma unei discuții, am aflat că el s-a înscris la un curs de educație financiară. Observând dorința mea de cunoaștere, mi-a propus să merg cu el.

Am participat la un prim curs în care se discuta despre disciplină și planificare financiară. La finalul acestuia am fost surprins de haosul financiar în care trăiam, nu am realizat până atunci unde mi se duc banii. Am ascultat de sfatul trainer-ului și mi-am creat un plan de cheltuieli zilnice, așa a început schimbarea mea.

Am vrut să aflu din ce în ce mai multe, să mă pot ajuta pe mine să evoluez și să devin independent financiar, să nu mai fiu nevoit să fac compromisuri și să profesez în diferite domenii ce mă nemulțumesc doar pentru a produce bani. Astfel, am hotărât să particip la toate cursurile oferite de Profit Point, să mă pot dezvolta într-un domeniu promițător financiar, dar care să îmi și placă. Abilitățile pe care le-am dezvoltat de-a lungul cursurilor sunt ambiția și disciplina, abilități pe care nu le-am dobândit în zece ani de fotbal.

Tranzacționarea pe piețele financiare a fost pasiunea pe care am descoperit-o în momentul în care mi-am dorit să trec rapid de la contul demo pe care am lucrat în timpul cursurilor la contul meu real. Voiam să pot încerca experiența aceasta la adevărata ei valoare. Am considerat că doar așa pot căpăta experiență.

Am experimentat o perioadă, am mers regulat la ședințele săptămânale de coach și de analiză a piețelor financiare. Prin determinarea și pasiunea mea, am putut să împărtășesc la rândul meu informațiile și experiențele dobândite.

Pentru a învăța cum să susțin un curs a fost nevoie de o perioadă de training. Aceasta a fost destul de grea la început, deoarece aveam temeri în ceea ce privește transmiterea informațiilor. Știam că stăpânesc domeniul, dar nu-mi puteam imagina cum să explic oamenilor ceea ce eu știu. Din totdeauna mi-a fost frică să vorbesc în public, am simțit că acesta este momentul să-mi înfrunt toate temerile. Perseverența cu care am continuat după primele cursuri, care nu au fost tocmai perfecte, m-a făcut să prind încredere în mine și să mă autodepășesc.

Educația financiară se învață cu ajutorul unui expert care să te ghideze să parcurgi corect pașii în conceperea unei strategii, pentru a ajunge rapid la îndeplinirea scopurilor tale. Mi-am dorit să pot deveni expert și am muncit din greu pentru a avea rezultatele mult dorite.

Acum mă perfecționez pe zi ce trece, sunt într-o continuă învățare. Lucrez la dezvoltarea mea personală și practic sport. Mă ghidez după expresia lui Juvenalis „Minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

Mi-am creat o rutină zilnică pe care o urmez, asta mă ajută să-mi pot duce obiectivele zilnice la final. În fiecare dimineață ies cu câinele meu la plimbare, apoi îmi beau cafeaua și fac câteva exerciții fizice, mă documentez cu privire la evenimentele noi din piață, apoi plec cu voie bună la birou. În weekend practic și una dintre pasiunile mele, fotbalul. Sunt împlinit că după multă muncă cu mine, am reușit să am timp și pentru familie.

Familia pentru mine este cel mai important aspect din viața mea, totodată o sursă de inspirație. Într-o discuție cu tatăl prietenei mele, care la 70 de ani încă ține meditați, la întrebarea „de ce continuă să facă asta”, el mi-a spus că în primul rând își ține mintea ocupată, iar în al doilea rând că este în continuare într-un proces de învățare. Mi-a dat o lecție importantă. Dacă el la 70 de ani, profesor universitar fiind, încă mai are lucruri de învățat, înseamnă că eu sunt încă la început.

Sfatul meu pentru voi este să vă educați, să acționați și să fi-ți disciplinați, pentru a putea să vă atingeți scopurile. Pentru toate acestea este nevoie de ambiție!

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate