Economisește simplu și inteligent

Poate te-ai gândit tot timpul să economisești însă nu ai găsit cele mai bune strategii pe care să le urmezi pe un termen cât mai lung. De multe ori decizia de a economisi vine la pachet cu gândul unei sume considerabile pe care ar trebui să o pui deoparte de îndată ce încasezi salariul și tocmai acest gând nu te poate motiva îndeajuns încât să începi să economisești de azi.

Iată câteva metode simple de a economisi care te vor ajuta dacă ești decis să începi să economisești chiar de azi:

Suma pe care trebuie să o economisești se calculează în funcție de veniturile pe care le ai astfel încât nu mai încape scuza că pot economisi doar cei care au salariul peste medie.

Ideea este simplă. În fiecare seară, când ajungi acasă, rotunjești suma de bani care ți-a rămas la final de zi. Astfel că ziua următoare o vei începe cu o sumă rotundă. Diferența care rezultă prin rotunjirea sumei, merge în fondul de economii.

  1. Dacă ai  un salariu cu o valoare de până în 3000 de lei, din suma care îți rămâne la sfârșitul zilei, scoate ultima cifră a sumei, rotunjind-o.

Exemplu:

  • Dacă la sfârșit de zi ți-a rămas  2547 de lei,  pui deoparte 7 lei, rotunjind astfel suma la 2540 de lei. Dacă vei proceda așa zilnic, statistic vorbind, vei putea economisi astfel în jur de 150 de lei pe lună, aproximativ 1800 de lei pe an.
  1. Dacă ai un salariu cu o valoare de până în 5000 de lei, din suma care îți rămâne la sfârșitul zilei rotunjește ultimele 2 cifre fie la 50, fie la 00 în funcție de suma care îți rămâne la sfârșitul zilei:

Exemplu:

  • Rotunjești la 50: Dacă la sfârșit de zi ți-a rămas  4372 de lei,  pui deoparte 22 de lei, rotunjind astfel suma la 4350 de lei.
  • Rotunjești la 00: Dacă la sfârșit de zi ți-a rămas  4326 de lei,  pui deoparte 26 de lei, rotunjind astfel suma la 4300 de lei.  Dacă vei proceda așa zilnic, statistic vorbind, vei putea economisi astfel în jur de 750 de lei pe lună, aproximativ  9000 de lei pe an.
  1. Dacă ai un salariu cu o valoare de peste 5000 de lei, din suma care îți rămâne la sfârșitul zilei, rotunjește doar ultimele 2 cifre ale sumei totale:

Exemplu:

  • Dacă la sfârșit de zi ți-a rămas 5670 de lei,  pui deoparte 70 de lei, rotunjind astfel suma la 5600 de lei. Dacă vrei proceda așa zilnic, statistic vorbind, vei putea economisi în jur de 1500 de lei pe lună, aproximativ  18.000 de lei pe an.

   Astfel, în fiecare dimineață vei ști ce sumă de bani ai, iar aceasta va fi  întotdeauna un număr rotund. Îți vei controla conștient cheltuielile și nu vei  mai cheltui bani pe fleacuri. Și, cel mai important, vei avea  în cele din urmă o metodă viabilă, eficientă și ușoară de economisire.

P.S.   Acesta este un prim pas în disciplinarea educației tale financiare. Așa cum fiecare pas făcut este urmat de un altul, dezvoltă-ți cunoștintele financiare prin cursul oferit de Profit Point pentru un drum cât mai sigur și economii pe măsură.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *