Economisirea o provocare! (II)

În articolul anterior am prezentat situația unei familii care are parte de provocări atât pe plan financiar cât și pe plan personal. Dacă ai citit articolul anterior știi despre ce e vorba, dacă nu poți face acest lucru aici.   Întrebarea este cum va proceda familia în continuare pentru a susține aproape aceleași cheltuieli, cheltuielile cu medicamentele bunicii fiind înlocuite de cheltuielile cu plata datoriilor făcute în urma înmormântării, din venituri cu cel puțin 500 de lei mai mici.   Ei au găsit o soluție pe care au și implementat-o, aceea de a reveni mama la muncă, dar și tatăl își va căuta de muncă pentru că ajutor de șomaj va primi doar 12 luni, iar mama va pierde stimulentul de inserție în valoare de 600 lei/lună în momentul în care copilul cel mic va împlini 3 ani.     Singura soluție pentru moment este să reducă cheltuielile, ceea ce înseamnă că în perioada următoare nu vor mai face cumpărături decât pe bază de listă de cumpărături și vor fi foarte atenți la cheltuielile de întreținere ale casei, să le reducă pe cât posibil. Chiar dacă aceste cheltuieli erau generate înainte de 5 persoane și acum sunt doar 4, acestea nu scad direct proporțional cu numărul de membrii ai familie. În urma eforturilor de reducere a cheltuielilor au reușit să se autosusțină în perioada următoare fără a mai face noi împrumuturi.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Au fost foarte atenți la cheltuielile din categoria diverse, care înainte erau în valoare de 528 lei/lună, prioritizând nevoile în fața dorințelor și astfel reușind să diminueze valoarea lunară a acestora. Cu această ocazie au conștientizat și importanța economisirii și au aflat că pot micșora cheltuielile dacă situația o impune.   Cu toate acestea, în momentul în care tatăl își va găsi un nou loc de muncă, situația va fi din nou una dificilă pentru că va trebui cineva să aibă grijă de copii în timp ce părinții sunt la muncă, ceea ce înseamnă noi cheltuieli cu bona sau cu grădinița.   În concluzie, familia prezentată ar fi putut să reducă cheltuielile înainte ca situația să devină și mai grea și astfel să economisească pentru evenimentele neprevăzute. Puși în fața faptului împlinit nu au mai avut de ales și au început să reducă cheltuielile forțați de împrejurări. Dacă ți se pare că veniturile tale sunt prea mici pentru a economisi, gândește-te cum ar fi dacă de mâine veniturile ți s-ar reduce cu 20%. Ce ai face în această situație? Nu aștepta ca acest lucru să se întâmple și începe să economisești înainte ca situația să te oblige să faci acest lucru.   Autor: Monica Mititelu (www.abcdarfinanciar.ro)
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate