Ești programat să câștigi!

Puterea minții este de necucerit. (Seneca)
Calea pe care o urmăm în viață este dictată de gândurile noastre, iar fericirea și bunăstarea noastră este definită de calitatea lor. Poate că e momentul să întorci oglinda asupra ta și să descoperi de unde vin victoriile sau nereușitele. Ce domeniu îți aduce prosperitate? Sau ce obicei nesănătos îți aduce insuccesul?

Succes versus eșec

Fiecare din noi avem un mecanism pentru succes în minte, dar și un mecanism pentru eșec. Ultimul, se declanșează automat din cauza temerilor și activează tendința de a gândi pesimist, de a te contrazice pe tine însuți. Însă mecanismul pentru succes poate fi pus și el în funcțiune, atunci când ai un scop și accepți complet responsabilitatea față de propria viață. Atunci când devii ocupat și muncești pentru ceva ce-ți dorești cu adevărat.

Care e secretul mecanismului pentru succes?

Scapă de scuzită! Nu-ți mai folosi mintea pentru justificări și situațiile negative care au apărut în viața ta. Gândește-te că tu ești responsabil pentru tot ceea ce faci de acum înainte. Nu poți schimba trecutul, dar poți schimba viitorul. Nu ai reușit să câștigi suficienți bani până acum? O poți face de acum încolo! E suficient să te gândești la ce ai de făcut pentru asta. Odată ce-ți asumi responsabilitatea și te educi în acest sens, negativitatea dispare o dată cu eșecul. Aproape imediat, lucrul care te-a făcut să crezi că ești sărac și nu poți câștiga mai mulți bani, se evaporă ca ca un fum într-un spațiu imens și pleacă pentru totdeauna.

Ține-ți emoțiile sub control. Pentru că nimeni nu te poate face să te simți inferior, fără permisiunea ta. Atunci când îți găsești scuze și acuzi pe alții pentru eșecurile tale, le permiți să-ți controleze emoțiile de la distanță. Le permiți să te facă să te simți neimportant, fricos și inferior. Din nou, asumă-ți responsabilitatea și prea controlul asupra vieții tale. Treci prin greutăți? Gândește-te că ești actorul unei circumstanțe, și nu o victimă.

Lasă-te ghidat de ideea că Ești programat să câștigi! Umple-ți găleata cu idei noi și corecte, definește-ți jocul, stabilește-ți scopuri, acceptă provocarea și ieși în ring!

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 7

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate