Facebook a lansat un sistem de transfer de bani prin messenger

Facebook a lansat luna trecută un nou sistem de plăți în SUA, care permite utilizatorilor să trimită bani persoanelor juridice sau prietenilor lor prin WhatsApp, Instagram, Messenger și Facebook.

Funcția, numită Facebook Pay, e foarte simplă: adaugi o singură metodă de o singură dată și va funcționa în oricare dintre aplicațiile Facebook pentru care o activezi. Sistemul permite clienților să cumpere event tickets, să divizeze facturile, să achite pentru produsele comandate și să facă donații pentru unități de caritate.

„Oamenii folosesc deja plățile prin aplicațiile noastre pentru a face cumpărături, donații sau pentru a-și trimite bani reciproc”, spun reprezentanții companiei. ”Facebook Pay vine să faciliteze tranzacțiile fiecărui utilizator, asigurându-vă că informațiile dvs. de plată sunt sigure și protejate.”

Facebook Pay are următoarele caracteristici principale:
  • Adaugi modalitatea de plată care îți convine, după care utilizezi sistemul ”acolo unde este disponibil”pentru a face plăți și cumpărături, fără a fi nevoie să reintroduci informațiile de plată de fiecare dată.
  • Configurezi sistemul Facebook Pay pe baza unei aplicații sau îl setezi astfel încât să poată fi utilizat în toate cele patru servicii: WhatsApp, Instagram, Messenger și Facebook.
  • Poți vizualiza istoricul plăților, poți gestiona metodele de plată și actualiza setările într-un singur loc.
  • Facebook Pay acceptă majoritatea cardurilor de credit și debit, precum și PayPal, Stripe și altele.
  • Facebook Pay îți poate stoca și cripta în siguranță numărul cardului și a contului bancar, poate efectua monitorizarea antifraudă pentru a detecta activitatățile neautorizate și pentru a furniza notificări pentru activitatea contului.
  • Poți adăuga și un PIN sau poți utiliza funcția biometrică a dispozitivului tău, cum ar fi recunoașterea ID-ului tactil sau a feței, pentru un nivel suplimentar de securitate atunci când trimiți bani sau faci o tranzacție. Totodată, Facebook nu primește și nu stochează informațiile biometrice ale dispozitivului.

Transferurile prin Facebook Pay sunt gratuite astăzi în SUA. „Nu construim o afacere de plăți pe Facebook. Scopul nostru este acela de a face messenger-ul mai util prin Facebook Pay.”, a spus Steve Davis – manager de produse Facebook.Pentru ca românii să poată face transferuri gratuite și instante, probabil Facebook le va oferi utilizatorilor săi opțiunea de a crea bani electronici în contul lor. În cadrul acestui sistem, echivalarea banilor ar fi simplă și gratuită. Dar pentru a introduce sau a retrage bani dintr-un cont Facebook, este probabil ca utilizatorii să se confrunte cu inconveniențe precum durata transferurilor și prezența comisioanelor. 

Ce condiții și restricții vor fi puse utilizatorilor Facebook Pay de către BNR?

Cel mai probabil, ca și în cazul altor aplicații fintech precum Revolut, utilizatorilor li se va solicita verificarea identității înainte de a permite efectuarea de tranzacții, iar aici rămâne să decidă fiecare român dacă vrea să-și dezvăluie datele de pe cartea de identitate către Facebook sau nu. 

Voting postare: 6

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate