Fericire pe MEGABIT

  Dacă ne-am imagina viața ca un basorelief în care aparența și esența sunt delimitate de subtile trepte de adâncime, ce ar însemna defapt a vedea? Hai să începem cu o “nefiltrată”! Toată lumea este fericită și plină de succes. Empatizarea devine un non-sens ….  cum spunea Tolstoi, există o oarece omogenitate în fericire - fericirile se aseamănă între ele. Ce să mai încerc să înțeleg, când văd că, aparent ești foarte bine, ca noi, toți ceilalți?! Cum aș putea să-ți spun că ești o mare farsă dacă nu înțelegi că a posta un citat izolat  din Nietzsche nu  te face nihilist sau că frumusețea trupului tău nu rezidă din 2500 de like-uri de la pleaiada onanistă a secolului virtual ci din faptul că oameni mult mai deștepți ca mine ori ca tine încă nu l-au putut descifra? Political correctness, ce naiba! Dacă aș încerca să-ți explic de ce ești un mare ecran de fum în fața propriei esențe ai încerca să mă ostracizezi. Doar s-a luptat secole cu prejudecățile și dogmele tocmai pentru ca tu să poți ALEGE să fii ignorant. Dar poate îmi spui tu! Vreau să te văd! Vreau să-ți distilezi esența! Vreau să-ți folosești conștiința ca pe o pupilă care filtrează tot acest flux de bullshit pe care mi-l servești gratuit pe megabit. Nu! Nu scrola pe Instagram. N-o vei găsi pe acolo! Și nici comparând-o cu alte suflete pentru că, probabil (?!), nici ele nu sunt postate pe undeva. Și nu prea mă privește dacă n-ai disponibilitate. Eu însumi nu am nici cea mai mică disponibilitate pentru ignoranță și superficialitate. Iar dacă spui, totuși,  că nu ne cunoaștem, că nici tu nu ai disponibilitatea de a deschide “ușa” cu riscul de a fi judecat și rănit, te înțeleg. Dar, ceea ce nu înțeleg este de ce creezi aparența că ești dispus să o faci oricăruia are disponibilitatea de a da un simplu click. Când te vei vindeca de intoleranța la propria-ți reflexie vulnerabilă, aș vrea să ne cunoaștem. Așa, îmi pari cam inuman. Ești setat în haștag-uri.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Error 404. Hai să încercăm altfel! Câtor oameni  dintre cei care ți-au validat azi fericirea și succesul cu un  like le-ai share-uit nesiguranța, stress-ul și zilele monotone din background. Cu câți ai putea să o faci? Lasă-mă să ghicesc! Nici un sfert nu te-au văzut când ți-ai scurs rimelul sau ai luat-o pe arătura la o beție. Ne anihilăm treptat, dreptul de a fi vulnerabili. Virtual tristețea și eșecul sunt anomalii. În schimb, prostia e cool, aproape că nici nu mai există. Dacă ești prost tot ce trebuie să faci este să-ți găsești lăikuitorii iar dacă nu ești, să fii un lăikuitor al celor care îi ridiculizează și implicit recheamă prostia la viață. Ți-aș da bucuros un kilogram de fericire pe megabit dacă aș ști că te vei vedea și că mă vei vedea lucid – dezbrăcați, în toată splendoarea goliciunii rodului propriei  libertăți, în toată nimicnicia la care am redus milioanele de ani de evoluție înmagazinați în codul nostru genetic. Dă-ți un check-in pe real! PS: Pentru cei pe care nu v-am convins - https://www.filmeserialeonline.org/episodul/nosedive Autor: Lucian Savin
Voting postare: 2

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate