Hackerii au furat $41 mln. de la un broker de monede virtuale

Potrivit reprezentanților uneia dintre cele mai mari burse de monede virtuale din lume, Binance, un grup de hackeri a reusit să fure monede virtuale Bitcoin in valoare de mai mult de 40 de milioane de dolari.

Reprezentanții Binance au declarat că hackerii au sustras săptămâna trecută peste 7.000 de Bitcoin folosind o serie de tehnici de atac pentru a trece de sistemul de securitate, inclusiv phishing și viruși.
Mai mult, hackerii au reușit să obțină anumite informații despre utilizatori, cum ar fi codurile de autentificare necesare pentru conectarea la un cont Binance.

“Atacatorii au avut răbdare și au acționat în mod concertat prin intermediul mai multor conturi independente și au așteptat cel mai prielnic moment. Tranzacția a fost structurată astfel încât a trecut de toate măsurile de securitate și din păcate nu am reușit să blocăm retragerile înainte de a fi executate,” au declarat reprezentanții Binance.

Reprezentanții companiei au precizat că monedele virtuale au fost sustrase dintr-un “hot wallet“, care gestionează aproape 2% din totalul deținerilor. “Wallet-ul” este un portofel digital care poate stoca criptomonede în mod offline, fără a fi conectat la internet, în timp ce un “hot wallet” este în permanență online.

Binance declară că deși investighează cazul, tranzacționarea nu se va opri, iar toate prejudiciile cauzate clienților vor fi acoperite în totalitate, astfel că nici un cont nu va suferi în urma acestui atac.  

După ce Bitcoin a înregistrat o apreciere de aproape 14% în ultima lună și peste 60% de la începutul anului, prețul Bitcoin a scăzut cu circa 4,2% în Asia în urma știrilor despre atacul cibernetic.


Voting postare: 12

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate