Idei bune de investiții de la Warren Buffett

Miliardarul Warren Buffett, numit și „Oracolul din Omaha”, în vârstă de 90 de ani, rămâne un în topul celor mai inteligenți investitori din lume, declarând în scrisoarea sa anuală către acționari că este pe cât se poate de bullish pe Apple! Miliardarul consideră că investițiile puternice sunt de bun augur și îi asigură pe acționari că firma își poate continua cu succes activitatea chiar și după moartea sa. 

Datorită strategiilor sale de investiții pe termen lung, Buffet a reușit să obțină câștiguri de 40 miliarde USD până acum, inspirat din tranzacțiile pe Apple. Prin această investiţie, miliardarul a reuşit să își asigure portofoliile de furtunile bursiere din primele luni ale crizei pandemice. Astăzi, Berkshire Hathaway deţine 245 milioane de acţiuni Apple, cu o valoare totală de peste 95 miliarde USD, ceea ce face ca fondul să fie al doilea cel mai mare investitor din spatele Apple, după Vanguard.

„În primul rând, 43% din 277 miliarde de dolari reprezintă o sumă colosală. Mai mult, acțiunile Apple au crescut în valoare la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru comparativ cu al treilea: 132 USD față de 115 USD per acțiune. Prin urmare, valoarea totală a investiției Berkshire în Apple nu a scăzut între cele două perioade, ci de fapt, a crescut de la 111 miliarde USD la 120 miliarde USD. ”, afirmă Warren Buffett.
Ideea că Buffett și echipa sa sunt mai bullish pe Apple decât s-ar putea crede, a fost consolidată chiar de oracol. În scrisoarea adresată acționarilor, Buffett a explicat de ce, în ciuda faptului că a vândut recent Apple, conglomeratul este chiar mai angajat față de compania Cupertino decât fusese anterior. Trucul a fost realizat prin răscumpărări de acțiuni:

„Când am finalizat achizițiile la mijlocul anului 2018, contul general al Berkshire deținea 5,2% din Apple. De atunci, am încasat 11 miliarde de dolari prin vânzarea unei mici părți de pe poziția noastră. În ciuda acestei vânzări - voila! - Berkshire deține acum 5,4% din Apple! Această creștere a fost costisitoare pentru noi, datorită faptului că Apple și-a răscumpărat în continuu acțiunile, reducând astfel substanțial numărul pe care îl are în prezent.”
"LESS IS MORE!"

Calculele par confuze la început, însă au sens. Berkshire deține acum mai multe cote din Apple decât în 2018, în ciuda faptului că și-a scurtat poziția, și asta în primul rând pentru că a vândut acțiuni într-un stil mai pasiv decât Apple a răscumpărat propriile acțiuni în ultimii trei ani. Iată o simplă analogie: imaginați-vă un tort care urmează să fie împărțit în mod egal între zece oameni. Însă, planurile se schimbă, iar cinci persoane trebuie să părăsească petrecerea mai devreme. Acum, fiecărei persoane rămase i se alocă o cincime din tort, mai degrabă decât o zecime inițială. Chiar dacă un petrecăreț (să-i spunem „Warren”) alege să renunțe la o bucată mică din felie, el are dreptul acum la mai multe felii de tort decât înainte! Este cazul în care mai puțin înseamnă, de fapt, mai mult.

"MAI BULLISH NU SE POATE!"

În scrisoarea sa către acționari, Warren Buffett spune clar că Berkshire Hathaway face mize optimiste pe Apple încă din 2018, iar în prezent compania continuă să aloce o parte importantă din portofoliul său acțiunilor companiei Cupertino, după cum arată graficul de mai jos:

Astăzi, preţul unei acţiuni Apple se situează la 386 USD, la o valoare de piaţă de peste 1.670 miliarde USD.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 3

1 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate