Nu ai nicio idee de afacere pe care să o pui pe picioare în 2019? Fie că alegi să produci ceva nou sau să găsești oportunități fiabile de a prezenta produse sau servicii, noi îți oferim câteva idei de business care-ți poate aduce profit în 2019.
Nu e simplu să începi o afacere de succes. Și pentru că o mare parte din micile business-uri eșuează chiar din primul an de activitate, cel mai bine e să intri în domeniul care se vinde bine. De la educație la servicii juridice, financiare sau software, poți alege unul din domenii în care cifra de afaceri este una mai mare decât alta.
Orice ai alege să faci, trebuie să știi că cele mai profitabile sunt afacerile pentru care cerințele de educație reprezintă un permis de acces.
IT și servicii software
Într-o epocă în care ai la îndemână toate instrumentele tehnologiei, nu este complicat să pui în aplicare un plan îndrăzneț de afacere în acest domeniu. Poți face un business profitabil ca programator, IT-st, web designer, graphic designer sau inginer software.
În urma unor studii efectuate de firmele de profil, se pare că afacerile din industria software sunt unele din cele mai profitabile, România continuând să reprezinte una dintre cele mai bune piețe de profil din UE. Avantajul industriei software este reprezentat de infrastructura bine dezvoltată în ultimii ani: start-up-uri, fonduri cu capital de risc și altele.
Contabilitate
Banii fac parte din viața fiecăruia din noi, iar domeniul financiar-contabil va fi mereu unul important și solicitat. Mai mult, acest tip de business nu necesită investiții mari, deci vei reuși să te lansezi și să te adaptezi rapid pe piața clienților.
La început - antreprenor cu o firmă de contabilitate mică de circa 3 angajați și 12 clienți, te poți gândi cum să evoluezi rapid și să-ți mărești portofoliul de clienți. La fel ca și în cazul altor afaceri, acest domeniu presupune educație, traininguri și certificări.
Magazin online
O altă afacere profitabilă, dar puțin mai complicată, este deschiderea unui magazin online. La prima vedere, e simplu să începi acest business, cu investiții puține, însă lucrurile nu stau deloc așa. Multe magazine online eșuează, din mai multe motive: vând produsele care le plac antreprenorilor, dar nu sunt cerute de public (de ex. livrări de mâncare, personalizări de obiecte), site-urile nu sunt întreținute de un IT-st (e greșit să crezi că investiția inițială este suficientă să faci business câțiva ani, fără să ai un specialist care să-ți întrețină site-ul), vând produse de calitate slabă la prețuri ridicate etc.
O idee bună ar fi să-ți deschizi un magazin online de electronice și electrocasnice, unde ponderea online-ului e de 30% și în domeniul ăsta se pot face bani în mod constant.
Imobiliare
Acest domeniu include evaluări, construcții dar și închirieri imobiliare, având o rentabilitate destul de mare datorită creșterii volumului de vânzări din ultimii ani. Investiţiile imobiliare care aduc profituri constante tot anul sunt garsonierele: cu cât sunt mai aproape de zonele de birouri sau de campusurile universitare, cu atât sunt recuperaţi banii din investiție mai rapid.
Trading
Trading-ul este un business inteligent în care tu lucrezi pentru tine însuți, când vrei și unde vrei, iar venitul tău nu depinde de timpul pe care îl investești. Avantajul acestei investiții este că nu ai nevoie de o echipă: ai nevoie doar de tine, de un calculator și de o pregătire bună pentru a însuși abilitățile și cunoștintele necesare de elaborare a tehnicilor sau a strategiilor de tranzacționare pentru a obține profit.
Prin intermediul unei platforme de tranzacționare oferită de un broker, poți transforma trading-ul într-o afacere profitabilă.
Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes pe bursă.