Ai un buget personal bine stabilit și ești în căutarea unor oportunități de investiții? Cum faci ca banii tăi să se înmulțească în timp? În ce să investești ca să obții venituri pe termen lung? În acest articol, ne-am propus să oferim câteva sfaturi de investiții pentru cei care vor să-și pună banii la treabă.
Celebrul Bodo Schäfer, cel care a ghidat pe milioane de oameni să înțeleagă ce înseamnă independența financiară, a spus: "Libertatea financiară înseamnă a ști să menții un echilibru dintre venituri și cheltuieli."
Nu ai cum să fii împlinit din punct de vedere financiar dacă nu economisești și nu-ți stabilești un echilibru în buget. Conștientizând acest lucru, devii independent financiar și ai șansa să-ți asiguri un viitor de succes. Doar economisind bani poți să obții, treptat, bunăstarea financiară. Pentru mulți, bunăstarea înseamnă abundență, bogăție, cheltuieli și lux. Bogăția, însă, este de fapt ceea ce economisești și investești.
S-ar părea că există o mulțime de modalități de investiții care să-ți aducă profituri garantate. Dacă e să analizăm oportunitatea de a investi în aur, de exemplu, aceasta nu-ți va aduce nici dividende și nici dobânzi. Vei putea obține randamente pe aur doar în cazul în care acesta este vândut la un preț mult mai mare decât cel cu care a fost cumpărat. Dacă e să vorbim de depozitele bancare, acestea nu mai aduc deponenților venituri la fel ca în anii trecuți. Dobânda plătită de bancă pentru banii pe care îi păstrezi în cont, scade de la an la an, lucru care te dezavantajează. Fonduri de investiții? Deși ai posibilitatea să investești în instrumente financiare cu venit fix, banii pe care îi depui în fonduri mutuale nu sunt garantați de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Mai mult, în cazul acestui tip de investiții există riscuri administrative generate de procedura de declarare și virare a impozitului pe veniturile din vânzare unităților de fond, riscuri legislative, de sistem și de reinvestire.
Și atunci, în ce să investești? Care este cea mai eficientă metodă de a-ți face economiile să lucreze pentru tine?
Dacă e să analizăm strategiile marilor investitori ca Warren Buffett sau Benjamin Graham, vom observa că acestea s-au bazat în primul rând pe cunoștințe foarte bune și pe disciplină. Anume aceste calități filtrează pe câștigători de pierdanți. "În lumea investițiilor, curajul e virtutea supremă. După care vin cunoștințele adecvate și o judecată bună, testată și dovedită.”, a spus Graham.
Cea mai profitabilă investiție este cea în educația ta, pentru că aceasta te poate remunera în timp mai mult decât te poți aștepta vreodată. Nu este complicat și, totuși, mulți nu investesc în dezvoltarea lor personală. Poate acesta este motivul pentru care lumea nu ajunge să fie independentă financiar.
Mulți se întreabă care este secretul unei investiții de succes, iar 99% nu știu că acesta constă în lucrurile evidente, simple pe care merită să le folosești. Secretul este să găsești un punct de echilibru dintre managementul timpului și managementul bugetului tău. Investind timp și resurse, descoperi ce abilități ai și cum le poți folosi ca să îți asiguri libertatea financiară pe viitor. Te poți înscrie la cursuri, poți citi materiale și poți apela la traineri care te vor ghida pe calea educației și dezvoltării personale.
Indiferent de scopurile tale ca și profesionist, nu vei putea obține succes dacă nu investești, în primul rând, în dezvoltarea ta personală. Or banii frumoși vor veni exact din combinația dintre dezvoltarea ta personală și cea profesională.
Care este avantajul acestei investiții? Cunoștințele nu se devalorizează. Cunoștințele nu îți vor aduce niciodată pierderi. Dezvoltându-ți abilitățile prin dobândire de cunoștințe și experiențe, vei putea face față oricăror provocări și vei trece cu ușurință peste orice dificultăți sau probleme financiare, pentru că vei ști cum să iei decizii corecte și raționale.
Tu în ce decizi să investești?