Ion Devder

Despre trainer
Tranzacționare indici
9
Tranzactionare valute
9
Piața de actiuni
9
Piața cryptomonede
9
Nota medie: 9.62
Număr de grupe: 18

Numele meu este Ion Devder sunt investitor, trainer și manager în cadrul centrului educațional Profit Point. Provin din Republica Moldova, dintr-o familie modestă. Pentru a ajunge unde sunt acum am avut nevoie de răbdare și multă ambiție.

Interesul meu pentru educație financiară a apărut în urma unei discuții cu o rudă, economist de meserie. Acesta mi-a explicat cum finanțele influențează toate celelalte domenii. Totul a pornit din curiozitate, am început să caut informații despre ce reprezintă piața financiară, să mă pot familiariza cu termenii și cu desfășurarea activității.

Am vrut să învăț singur, am început să caut modalități să pot câștiga bani. Datorită ambiției și părinților ce m-au motivat și susținut încă de la început, am dezvoltat pasiunea pe care o am și astăzi pentru domeniul financiar, deși nu înțelegeau activitățile pe care urma să le desfășor.

Drumul meu către cunoaștere a continuat în momentul în care am început să studiez la facultate și am fost nevoit să mă mut la Constanța. Ajuns aici, am început să caut surse, cursuri care să mă poată ajuta în continuare să îmi dezvolt pasiunea. Astfel, am descoperit cursul de educație financiară oferit de Profit Point. După terminarea cursurilor gratuite, am vrut să urmez și cursul practic.

Îmi amintesc perfect acea zi în care stăteam și mă gândeam ce variante am pentru a strânge suma de 800 lei, bani pentru achitarea cursului . Aveam doar 100EUR pe lună, de la părinți și cam atât. Dorința mea era atât de mare încât a venit și soluția în mintea mea: am 100EUR, particip la un concurs la facultate, câștig încă 200 lei și 200 lei îi împrumut, apoi văd eu cum supraviețuiesc toată luna. Recunosc, am fost puțin iresponsabil, dar aveam o dorință arzătoare că vreau mai mult de la mine și de la viața mea. Știam că am nevoie să imi dezvolt cunosțiintele pentru a numai fii în situația în care să nu am bani.

O perioadă de timp am lucrat pe plajă, am mers în continuare și la facultate, dar mi-am făcut timp și pentru a învăța toate tainele educației financiare.

Dat fiind efortul depus pentru achitarea cursului, m-am motivat și mai tare să acord o importanță mai mare studiului. Suportul oferit de trainer m-a ajutat ca pașii făcuți pe piața financiară să fie unii ușor de urmat. Am învățat să am încredere în mine și să pun în practică toate cunoștințele dobândite.

Fiind un investitor la început de drum am întâlnit și eu dificultăți. Cea mai mare dintre acestea a fost faptul că am pus presiune asupra mea. Voiam să fac bani repede. Experiența m-a învățat că este nevoie de exercițiu, perseverență și un plan pe termen lung, împărțit în obiective mai mici. Dacă ar fii să o iau de la început aș alege din prima, varianta în care să fiu ghidat de un specialist care să îmi poată scurta drumul către obiectivul meu final. Am încercat, știu cât de greu mi-a fost să strâng anumite cunoștințe pe cont propriu și aș fii vrut să îmi minimaliza perioada de studiu.

Niciodată nu am știut ce vreau de la viață, nu am știut ce vreau să mă fac când o să fiu mare, nu am știu ce facultate vreau să fac, însă când am descoperit acest domeniu, am simțit focul acela, am găsit ce îmi place. Pentru că drumul meu a fost abrupt, am vrut să fac drumul altora mai drept, practic asta m-a determinat să fiu trainer. Mă încarc cu energie de fiecare dată când un cursant are rezultate și schimbă ceva în viața lui. De la început până în prezent îmi dedic 100% energie ca să îi ajut pe ceilalți.

Sunt fascinat cum oameni cu meserii distincte, de la medic, inginer, până la vânzător alimentar sau agent imobiliar conștientizează nevoia disciplinei și educației financiare în viața lor.

De când profesez în acest domeniu am reușit să mă cunosc pe mine și cum să lucrez asupra mea, mi-am dezvoltat gândirea, gândesc mai profund și în perspectivă. Am devenit o persoană disciplinată care știe ce își dorește de la viață. Ceea ce mă motivează acum în fiecare dimineață este faptul că, îmi doresc să fiu mai bun de la zi la zi. Îmi amintesc zilnic cât de important este să îmi ofer timp și de relaxare pentru a mă menține echilibrat. În timpul liber îmi place să alerg, chiar citesc și cărți din care învăț cum să parcurg mai mulți km zilnic. Un alt hobby este practicarea sportului airsoft.

Secretul succesului în perspectiva mea îl reprezintă evoluția, trebuie să faci lucrurile pe care ceilalți nu le fac, să te compari doar cu tine, de aici și sfatul meu: renunță la cele trei scuze, “nu am timp”, “nu am bani”, “nu este de mine“. Totul se învață, trebuie doar să-i dai o șansă!

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate