- Îți urmărești cheltuielile utilizând un buget. Nu este nimic mai important decât planificarea cheltuielilor și respectarea planului întocmit. Este primul exercițiu pe care trebuie să-l faci pentru a te disciplina financiar.
- Ai economisit pentru un fond de urgență. Înainte de a începe să investești asigură-te că orice s-ar întâmpla poți să îți acoperi cheltuielile zilnice pentru minim 6 luni fără probleme.
- Ți-ai achitat datoriile. O datorie înseamnă să te împrumuți din viitor pentru a cheltui în prezent. Achită-ți cât mai curând toate datoriile pentru a fi liber să faci ce vrei cu banii tăi.
- Economisești pentru pensionare. Înainte de a cheltui în prezent trebuie să te gândești la viitorul tău financiar și perioada pensionării.
- Să începi să investești cât mai devreme. Responsabilitățile financiare când ești tânăr sunt mult mai puține decât când înaintezi în vârstă. Crează-ți un obicei din a investi de tânăr și vei culege rodele în viitor.
- Să investești constant este cel puțin la fel de important ca a începe devreme. Nu este important doar să începi să investești devreme ci și să investești constant și pe măsură ce situația financiară îți permite să suplimentezi sumele investite.
- Felul în care cei bogați își construiesc averea nu este un secret. Ei cheltuie mai puțin decât câștigă, economisesc diferența și lasă câștigurile investițiilor să se acumuleze pentru a câștiga dobândă la dobândă.