Lecțiile Tatălui bogat

Dacă nu ai citit cartea “Tatăl bogat, tatăl sărac” scrisă de cunoscutul autor de cărți de educație financiară și antreprenoriat Robert Kiyosaky, aceasta este un “must have” al educației financiare. În această carte cât și în celelalte din seria “Tatăl bogat” vei găsi câteva lecții de educație financiară care stau la baza înțelegerii principiilor financiare care te vor ajuta să ai o viață mai prosperă.  
  1.    Nu lucra pentru bani, ci pune banii să lucreze pentru tine investindu-i. Majoritatea oamenilor lucrează pentru bani și pentru a-i îmbogăți pe angajatorii lor. Asta este ceea ce suntem învățați în școală, să acumulăm cunoștințe, să luăm note bune și în cele din urmă să obținem o slujbă bună. Atâta timp cât vom face asta nu ne vom îmbogăți. Pentru a trece la nivelul următor trebuie să punem banii câștigați să lucreze pentru noi, investindu-i și aducându-ne venituri pasive, care nu necesită eforturi din partea noastră.
 
  1.    Încearcă să schimbi cadranul din angajat sau liber profesionist în antreprenor sau investitor. Atâta timp cât veniturile tale depind de numărul de ore în care poți să muncești într-o zi, veniturile pe care le poți obține sunt limitate. Pentru a schimba acest lucru trebuie să schimbi statutul tău profesional și să încerci să obții venituri din afacerea ta sau din investițiile pe care le faci. Potențialul de creștere este mai mare decât dacă ai munci pentru un salariu fix lunar.
 
  1.    Dacă ești angajat încearcă în timpul liber să pui pe picioare o afacere care să îți aducă venituri care să îți permită să renunți la job. Potențialul de dezvoltare al unei afaceri este nelimitat în comparație cu capacitatea ta de muncă. Atâta timp cât vei rămâne angajat veniturile tale vor depinde de numărul de ore lucrate și de angajator, în timp ce dacă ai propria afacere tu ești cel care are puterea de decizie.
 
  1.    Nu contează câți bani câștigi, ci câți bani păstrezi din ceea ce câștigi. Oricât de mulți bani câștigăm suntem tentați să cheltuim mai mult decât avem. Pentru a aduna avere trebuie să învățăm, indiferent cât de mult sau de puțin câștigăm, întâi să economisim și după aceea să cheltuim. Banii astfel economisiți pot fi puși să lucreze în favoarea noastră achiziționând active.
 
  1.    Pentru a avea succes financiar trebuie să te concentrezi pe coloana activelor nu pe cea a veniturilor. În primul rând trebuie să înveți să faci diferența între active și pasive. Activele sunt deținerile pe care le ai, iar pasivele sunt datoriile. Pentru a avea succes financiar trebuie să crești deținerile pe care le ai și să scazi datoriile.
  Acestea sunt doar 5 lecții pe care le poți învăța din această carte, dar citind și alte titluri din aceeași serie poți extrage mult mai multe astfel de lecții. Dacă ai citit cel puțin o carte scrisă de Robert Kiyosaky și vrei să ne împărtășești din ce ai învățat din ea, nu ezita să lași un comentariu la articol.   Autor: Monica Mititelu (www.abcdarfinanciar.ro)
Voting postare: 1

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate