Nu compara viața ta cu viața altor oameni!

Din păcate, mulți oameni își măsoară propriul succes prin compararea cu succesul celor din jurul lor. Dacă vrei să te simți împlinit și fericit, va trebui să-ți prețuiești viața pentru binele ei.
Mulți oameni au tendința de a compara punctele slabe ale vieții lor cu punctele înalte ale vieții altor oameni. Amintește-ți  că, indiferent de cât de perfectă ar putea fi viața cuiva, în spatele ușilor închise, toată lumea se ocupă de tragedie, insecuritate și alte dificultăți. Mai degrabă decât să te compari cu oameni care sunt „mai bine” decât tine, gândește-te la toți oamenii care sunt fără adăpost, bolnavi cronic sau trăiesc în sărăcie. Acest lucru te va ajuta să apreciezi ceea ce ai mai degrabă decât să te simți rău pentru tine însuți..
 
Cum poți avea și tu succes în viață, fără să te mai compari cu alții?
 

  1. IDENTIFICĂ-ȚI PASIUNILE

    Înainte de a obține succesul, va trebui să definești ce înseamnă succesul pentru tine. În timp ce ar putea dura ani să îți dați seama ce vrei să faci cu viața ta, identificarea pasiunilor, a intereselor și a valorilor tale te va ajuta să îți stabilești obiectivele și să dai vieții un sens cu semnificație.
 

  1. FĂ O LISTĂ CU OBIECTIVELE TALE ȘI CU CE AI PUTEA FACE SĂ LE ATINGI

   Asigură-te că abordezi atât obiectivele pe termen scurt, cât și cele pe termen lung. Încearcă  să gândești dincolo de obiectivele financiare și de carieră, cum ar fi obiectivele de relaționare, obiectivele personale pentru îmbunătățirea ta, lucrurile pe care dorești să le experimentezi sau lucrurile pe care dorești să le înveți.

  • De exemplu, dacă obiectivul tău este de a vedea lumea, îți poți seta scopul de a economisi bani și de a vizita anumite țări.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!

 
   3.TRĂIEȘTE ÎN MOD INTENȚIONAT
   Pentru a-ți atinge visele și a fi persoana care dorești să devii, va trebui să începi să  acorzi atenție acțiunilor tale.  Dacă te afli în mod constant plictisit, vizionând despre viitor sau trecut sau începi să numeri  minutele până la sfârșitul zilei, probabil că te simțiți deconectat de la ceea ce faci.
   Prețuiește timpul!  Încearcă să îți petreci timpul liber făcând lucrurile pe care îți place să le faci, mai degrabă decât pierzând timpul.
Întreabă-te:  ” Ceea ce fac acum o  să mă conducă acolo unde vreau să fiu în viață?”
 

  1. RESPECTĂ-ȚI ANGAJAMENTELE  

      Planificarea nu este suficientă. Păstrarea cuvântului tău este de asemenea importantă. Dacă spui cuiva că vei face ceva, fă-o. În mod similar, nu spune cuiva că vei face ceva dacă nu ești sigur că poți. Fii sincer cu privire la limitele tale și  ține cont de:

  • Evită amânarea planurilor și încearcă să nu anulezi de două ori aceeași persoană.
  • Asigură-ți angajamente față de tine și respectă-le.
  • Asigură-te că angajamentele tale te vor muta treptat spre obiectivele stabilite.

 

  1. FII EDUCAT

   Educația îți oferă cunoștințele, abilitățile și credibilitatea pentru a-ți  atinge potențialul maxim. În ceea ce privește succesul financiar, statisticile au arătat că cu cât ai mai multă educație (adică gradul mai ridicat pe care îl atingi), cu atât vei obține mai mulți bani. Nu toată educația trebuie să fie formală. Spre exemplu programele de formare pe termen lung sunt de asemenea corelate pozitiv cu venituri mai mari.
 Educă-te și pentru plăcere. Cu cât știi mai multe despre lumea în care trăiești, cu atât vei avea mai multe întrebări și cu atât vei fi mai interesat.
 

  1. GESTIONEAZĂ-ȚI FINANȚELE

     Învățarea modului în care îți gestionezi banii te va ajuta să îți asiguri stabilitatea financiară în timp, indiferent de venitul tău. Cum poți face asta?

  • Urmărește-ți cheltuielile
  • Reduce: dacă nu câștigi suficienți bani pentru a-ți acoperi cheltuielile nete, atunci analizează cheltuielile pentru a vedea unde ai putea să renunți.
  • Economisește bani: în fiecare lună, ar trebui să depui o parte din bani într-un cont de economii.
  • Investește  cu prudență  

 

  1. GESTIONEAZĂ-ȚI TIMPUL

    Efectuarea de sarcini importante până în ultima clipă îți poate provoca stres inutil și crește probabilitatea de erori și neglijență. Gestionează-ți timpul astfel încât să ai  timp suficient pentru a îndeplini eficient sarcinile.Cum poți face asta?

  • Utilizează un planificator pentru a te ajuta să te organizezi pe parcursul zilei, săptămânii și lunii.
  • Setează  mementouri pe telefonul inteligent și utilizează cronometrul său electronic pentru o gestionare mai bună a timpului.
  • Fă o listă cu toate lucrurile pe care trebuie să le faci într-o anumită zi și verifică-ți fiecare activitate pe măsură ce o completezi. Acest lucru te va ajuta să rămâi organizat și motivat.

 

  1. BUCURĂ-TE DE MOMENTUL PREZENT

  Dacă locuiești  în mod constant în trecut sau visezi despre viitor, îți lipsește  momentul prezent. Amintește-ți  că trecutul a fost  și viitorul reprezintă doar iluzii și că viața reală are loc aici și acum.
    Începe să acorzi atenție gândurilor negative, astfel încât să poți trece de ele și să te bucuri de momentul prezent. Dacă apare un gând negativ în cap, atunci recunoaște-l, etichetează-l ca un gând negativ și lăsa-l să dispară.
    Obține obiceiul de a acorda atenție micilor detalii din jurul tău. Apreciază senzația de soare pe piele, senzația  de mers pe jos, etc. Observând lucruri de genul asta te va ajuta să apreciezi fiecare moment.
 

  1. ÎNCONJOARĂ-TE DE OAMENI POZITIVI

   Creează prietenii cu oamenii pe care îi admiri din diferite motive: pentru că sunt fericiți, amabili, generoși, reușesc la lucru sau reușesc în alte moduri. Alătură-te celor  care au realizat lucruri pe care dorești să le atingi sau care se îndreaptă către un obiectiv comun. Nu lăsa gelozia să te ajute: succesul celuilalt nu este o amenințare pentru tine.
    Când te  împrietenești cu cineva, întreabă-te dacă persoana te va face să te simți motivat, pozitiv și încrezător sau dacă te va face să te simți obosit, copleșit sau incompetent. Alege să petreci timp cu oamenii pozitivi, nu cu cei care te seacă de energie.
    Caută mentori printre oamenii pe care îi admiri. Dacă tu crezi că ai putea învăța de la cineva, cere-i sfatul.

  1. NUMĂRĂ BINECUVÂNTĂRILE TALE

    Indiferent cât de mult obții în viață, te vei simți mereu nefericit dacă te concentrezi mereu asupra a ceea ce nu ai. În schimb, acordă-ți timp în fiecare zi pentru a aprecia lucrurile pe care le ai. Gândește-te dincolo de elementele materiale. Apreciază-i pe cei dragi și prețuiește amintirile fericite.

Autor:
Cristina Daniela Petre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *