Obiceiuri simple pentru creșterea bunăstării financiare a familiei

Să ai o situație financiară stabilă nu este greu, nu necesită noroc, nu trebuie să fii un geniu sau să ai calități speciale. Nu trebuie să ai studii superioare de specialitate sau să aplici ultimele noutăți din domeniul financiar.

Secretul este că nu este niciun secret. Trebuie doar să faci schimbări minore în comportamentul tău financiar, pe care să le menții în timp, pentru a obține rezultate majore.

Începe azi să îți schimbi obiceiurile financiare. Mâine este prea târziu. Cu cât începi mai devreme cu atât vei avea rezultate mai bune mai repede.

Schimbă modul în care gândești despre bani. Nu economisi ceea ce rămâne după ce cheltuiești, ci cheltuie ceea ce rămâne dupa ce economisești. Această schimbare de mentalitate îți va deschide noi perspective asupra banilor și asupra administrării lor.

Nu crește cheltuielile direct proporțional cu majorarea veniturilor pentru că asta nu te va aduce mai aproape de succesul financiar pe care ți-l dorești. Este normal ca atunci când veniturile tale cresc să îți dorești ca și nivelul tău de trai să se îmbunătățească, dar nu uita să menții tot timpul un echilibru între ceea ce cheltuiești și ceea ce economisești.

Stabilește-ți propriile reguli financiare. Îți poți stabili singur niște limite pe care vrei să le respecți în funcție de situația și obiectivele tale financiare. Poți stabili de câte ori să mănânci în oraș într-o lună sau care este suma maximă pe care vrei să o plătești pentru un anumit articol. Astfel vei avea tot timpul niște repere stabilite de tine care te pot ajuta în luarea deciziilor legate de administrarea banilor.

Monitorizează-ți cheltuielile pentru că numai așa vei putea să îți evaluezi situația financiară și să faci modificări acolo unde este nevoie. Nu ai cum să reduci cheltuielile dacă nu știi pe ce cheltui banii. Pentru a-ți îmbunătăți situația financiară ai în vedere următoarea formulă: diminuează cheltuielile, majorează veniturile și investește diferența.

Fă o prioritate din achitarea datoriilor. Este un exercițiu de voință foarte bun să încerci să îți stabilești ca prioritate să îți diminuezi cât mai curând datoriile. Reducând datoriile vei putea economisi mai mult și în final vei investi mai mult.

Identifică cheltuielile inutile și elimină-le definitiv. Cum administrezi ceea ce-ți scapă printre degete face de cele mai multe ori diferența care contează.

Investește simplu și pe termen lung.Investește simplu și pe termen lung. Alege investițiile pe care le înțelegi și fii perseverent. Investind banii pe care îi economisești le crești valoarea și îți asiguri un viitor mai bun.

Fă-ți un plan financiar care să se potrivească profilului și stilului tău de viață. Stabilește-ți obiectivele financiare pe care vrei să le atingi și căile prin care le vei obține.

Alege unul din aceste obiceiuri și aplică-l în fiecare zi până când devine obișnuință, după care alege altul și procedează la fel până când începi să vezi rezultatele. Și cel mai important, o dată implementat un obicei nu mai renunța la el.

Ești pregătit să acționezi pentru a-ți îmbunătăți obiceiurile financiare? Înscrie-te acum gratuit la cursul de educație financiară oferit de Profit Point!

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate