Pavel Lucian Pușcașu

Despre trainer
Ambițios
10
Disciplinat
10
Indici economici
7
Piețe valutare
7
Nota medie: 9.59
Număr de grupe: 32

Numele meu este Lucian Pușcașu, sunt mentor și trainer de educație financiară. Îmi place să spun că rolul meu este de a ajuta oamenii să înțeleagă și să învețe cum să își rezolve problemele de natură financiară.

Pasiunea pentru educație financiară s-a dezvoltat în urmă cu cinci ani, când am realizat că, viziunea mea asupra banilor este una neadecvată.

De-a lungul timpului, până la 30 de ani, am încercat o varietate de meserii de la brutar, la montator de geamuri, până la șofer de cursă lungă, ca mai apoi să plec din țară alături de soția mea cu gândul că vom reuși să ne îmbogățim. Însă, nu a fost așa. Acest lucru ne-a afectat pe plan sentimental, deoarece nu am reușit să ne mai oferim atenția necesară pentru a consolida relația. Nerealizând faptul că am pus accent doar pe partea financiară, am dus căsnicia către divorț. Întors în țară cu economiile pe care le-am agonisit, mi-am pus întrebarea “Și acum ce voi face cu banii?” astfel, viața m-a îndrumat în direcția piețelor financiare.

Am realizat la scurt timp după cursurile și studiile făcute despre educația financiară că, degeaba economisesc o sumă de bani dacă neștiind să îmi gestionez cheltuielile îi voi pierde într-o perioadă scurtă de timp.

Piața financiară m-a ajutat în dezvoltarea personală, deoarece alegerile pe care le fac când tranzacționez îmi stimulează și comportamentul zilnic. Am devenit o persoană mai răbdătoare care știe când să riște și să profite de oportunitățile pe care le are. Viața mea este complet diferită acum. Sunt fericit că am reușit să îmi găsesc sufletul pereche, care să mă susțină atât moral cât și pe plan profesional. De asemenea, am învățat să-mi organizez timpul, astfel încât să mă pot bucura de hobby-urile mele: merg la o școală de dans împreună cu soția mea, concurăm la concursuri organizate în toată țara și medităm în fiecare dimineață.

După o perioadă îndelungată de timp am realizat că mi-am schimbat convingerile limitative pe care le-am avut datorită părinților, prietenilor și mediului în care am crescut. Un exemplu de convingere pe care l-am avut a fost faptul că toți oamenii bogați fură. Am reușit să-mi schimb percepția citind și mergând la cursurile de educație financiară.

Sfatul meu pentru voi este să vedeți viața într-o manieră pozitivă. Orice lucru poate fi învățat dacă îți dorești și îl pui în practică. Exercițiul și perseverența te ajută să găsești soluții și să uiți de scuzele pe care ți le spui. Acceptă că tu ești 100% responsabil pentru propriile decizii. Trebuie doar să iei inițiativă!

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate