Poți citi piețele financiare?

  Investițiile sunt considerate de mulți un domeniu dificil, plin de primejdii și riscuri de toate felurile. Deși ai citit multe articole în care erau făcute calcule cu randamente anuale cuprinse între 5 și 10%, îți dai seama că nu este ușor să obții randamente satisfăcătoare la un nivel de risc rezonabil. Și totuși, crezi că poți să ajungi să înțelegi evoluția piețelor finaniciare astfel încât să te poți adapta pentru a obține rezultatele dorite?   Ce faci în situația în care după ce ai acumulat cunoștințele necesare și ești pregătit să intri în lumea investițiilor citești părerile contradictorii ale analiștilor cu experiență, în care unii zic că piața va scădea în timp ce alții susțin că piața va crește? Să nu îi uităm nici pe cei care sunt siguri că piața va oscila la nivelul prezent, situație în care tot  ce ai învățat tu nu îți mai este de nici un folos.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Să înveți să înțelegi evoluția piețelor financiare nu este ca învățarea unei limbi străine sau ca matematica unde sunt reguli stricte pe care dacă ți le-ai însușit poți ajunge pe culmile științei. Chiar dacă ai studiat principiile economice și ale investițiilor, când vine vorba de evoluția piețelor financiare totul se schimbă în fiecare clipă și parcă nimic nu respectă ce ai învățat. Să nu mai spunem că toate acestea sunt influențate într-o mare măsură și de psihologia umană și de felul cum acționează participanții la piață în condiții de stres fiind influențați unii de deciziile altora.   Problema este că sunt prea mulți factori instabili și nu poți compara două situații asemănătoare pentru că pot avea rezultate diferite. Așa cum bine știm evoluțiile anterioare nu garantează rezultatele viitoare. În concluzie, tot ceea ce contează este experiența, abilitățile și nu în ultimul rând flerul. Învățarea fundamentelor este indispensabilă la început, dar de acolo trebuie să îți dezvolți abilitatea de a recunoaște modele de situații și comportamente și felul cum acestea interacționează unele cu altele. Chiar și cei mai experimentați profesioniști, bine educați și informați mai eșuează din când în când și atunci cum să reușești tu, un simplu investitor care nu vrei decât să își protejezi economiile și să obții randamente mai mari decât inflația? Este suficient să fii la momentul nepotrivit în locul nepotrivit și întreaga ta strategie nu se confirmă.   Și totuși, pe ce te poți baza?   Există câteva principii de bază pe care dacă le respecți îți îmbunătățești șansele de a obține rezultatele dorite pe piețele financiare. În primul rând, cu cât investești pe termen mai lung cu atât ai șanse să obții rezultate mai bune. S-a demonstrat în timp că ciclurile economice se repetă și după orice scădere vine o creștere care va recupera pierderile.   Diversificarea, rebalansarea periodică a portofoliului, alocarea activelor și evitarea tranzacționării excesive, toate te vor ajuta să îți crești șansele de a obține profiturile vizate. Nu trebuie să fii expert ca să poți să investești pe piețele financiare. Este suficient să duci demersuri să-ți îmbunătățești educația în acest domeniu și cu timpul vei dobândi experiența necesară pentru a face din investițiile pe piețele financiare o activitate profitabilă.  
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate