Regulile investițiilor de succes

  Pentru a obține rezultate cât mai bune la investițiile pe care le faci trebuie să respecți câteva reguli de bază.  
 • Fii realist privind profiturile estimate. Nu te aștepta să obții tot timpul randamente maxime pentru că rezultatele anterioare nu îți garantează profiturile viitoare. Pe termen lung trebuie să vizezi randamente medii.
 
 • Gândește pe termen lung. Pentru că deținerea de investiții este riscantă și volatilă, este recomandat să deții investițiile pe termen lung. Nu investi dacă nu intenționezi să păstrezi acele investiții pentru minim un an sau cel mai bine pentru 5 sau chiar 10 ani.
 
 • Asociază investițiile pe care le faci cu intervalul de timp pentru care ești dispus să investești. Alocă banii pe care intenționezi să îi folosești mai devreme de un an în investiții sigure, precum conturile de economii sau depozitele bancare, iar banii pe care ești dispus să îi investești pe termen lung îi poți aloca în investiții cu un grad de risc mai ridicat precum acțiunile.
 
 • Diversifică. Cea mai importantă regulă a investițiilor este să diversifici pentru a dispersa riscul. Alege instrumente financiare care să nu fluctueze în aceeași direcție în același timp și investește în domenii diferite de activitate pentru a te asigura că ai un portofoliu echilibrat.
 
 • Nu diminua importanța alocării resurselor. Felul în care îți aloci resursele financiare diferitelor categorii de investiții poate determina rentabilitățile pe care le vei obține. Alege atât investiții cu grad de risc scăzut cât și investiții mai riscante în proporții diferite adaptate profilului tău de investitor.
 
 • Începe să investești devreme. Cu cât ești mai tânăr și începi să câștigi mai mulți bani cu atât ar trebui să investești mai mult. Pe termen lung investițiile tale vor crește și în același timp vei beneficia și de puterea compunerii. Lasă profiturile obținute din investițiile tale să se acumuleze și rezultatele vor fi exponențiale.
 
 • Fii atent la taxele și comisioanele pe care le plătești. Fii la curent cu legislația financiară pentru a ști dacă taxele și impozitele pe care le plătești sunt corecte. În același timp trebuie să te documentezi înainte de a alege investițiile pe care vrei să le faci, pentru a putea analiza și compara taxele și comisioanele pe care trebuie să le plătești atunci când faci tranzacții financiare.
 
 • Nu renunța atunci când viitorul pare sumbru. Cel mai greu lucru în lumea investițiilor este să îți păstrezi investițiile atunci când piața scade. Chiar și cele mai bune investiții au momente în care scad și acela este cel mai nepotrivit moment în care poți vinde deținerile tale.
 • Evită zvonurile și prognozele. Încearcă să nu îți bazezi investițiile pe zvonuri și estimări pentru că nimeni nu poate să știe ce se va întâmpla în viitor. Analizează obiectiv investițiile pe care vrei să le faci și acordă timp deciziilor luate să se confirme.
 
 • Nu tranzacționa excesiv. Cu cât tranzacționezi mai mult cu atât ai șanse să faci mai multe greșeli și să plătești mai multe comisioane. Dacă ești un investitor începător selectează și păstrează investițiile pe termen lung.
 
 • Colaborează cu un consultant de încredere. Înainte de a alege un consultant trebuie să fii bine pregătit pentru a ști ce criterii trebuie să îndeplinească un consultant profesionist. Nu uita că și comunicarea și compatibilitatea dintre voi sunt foarte importante într-o colaborare de succes pe termen lung.
 
 • Ești ceea ce citești și auzi. Nu aborda strategii de investiții neconfirmate. Este mult mai importantă calitatea decât cantitatea a ceea ce citești. Caută surse de informare de calitate și urmărește-le regulat.
 
 • Înțelege instrumentele financiare în care investești. Nu poți lua decizii înțelepte privind investițiile dacă nu știi cum funcționează instrumentele financiare în care investești. Nu poți alege cele mai potrivite investiții profilului tău de risc dacă nu le cunoști caracteristicile. Pregătește-te și informează-te înainte să începi să investești.
  În final viața personală și sănătatea sunt cele mai bune investiții cu cel mai mic grad de risc și cea mai mare rentabilitate. Pe termen lung ele sunt mult mai importante decât mărimea portofoliului.   Autor: Monica Mititelu (www.abcdarfinanciar.ro)
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

Articole asemănătoare

Investiții lichide versus plasamente nelichide

Investiții lichide versus plasamente nelichide

Motivul existenței oricărui mecanism bursier îl constituie lichiditatea. Datorită saltului tehnologic din anii 70, piața financiară a î..
 •   5
 •   6
 •   1786
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate