Românii pot cumpăra titluri de stat cu dobândă neimpozabilă

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, românii pot cumpăra până pe data de 14 decembrie 2018, pe doi ani, titluri de stat pe 2 ani cu dobândă neimpozabilă de 4,5%.

Dacă ai vârsta majoratului și ești persoană fizică rezidentă, poți investi în titluri de stat a căror valoare nominală per titlu este de 1 leu, cu o maturitate de 2 ani şi o rată de dobândă de 4,5%, fără să achiți impozit pe venitul aferent.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Finanțelor Publice, valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei, iar dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Prin urmare, în perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2018, titlurile pot fi achiziţionate prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi subunităţilor poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Română - S.A.

În cazul în care vrei să soliciți anularea sumei subscrise, poți depune o cerere în perioada de subscriere. După încheierea perioade, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Totodată, la încheierea perioadei de subscriere, Ministerul Finanțelor Publice va organiza o tombolă pentru toţi investitorii în cadrul programului Tezaur – ediţia Centenar. 

Astfel, 1.000 de investitori selectați, care trebuie să aibă un minim de investiţii de titluri de stat achiziţionate, de 500 de lei, vor primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câştigătorilor.

Lista câştigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe site-ul MFP, fără a include detalii cu caracter personal, ci doar informaţii despre câştigători.

Câştigătorii bonusului de dobândă vor fi notificaţi de către MFP şi se va stabili un termen pentru ridicarea premiului de la o unitate a Trezoreriei Statului, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poştal al Companiei Naţionale Poşta Română - S.A.

Voting postare: 8

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate