Mai jos sunt 15 întrebări care te vor ajuta să te concentrezi pe procesul decizional și să-ți conduci strategia de investiții spre succesul a la long.
1. „Este aceasta cea mai bună decizie pe care o pot lua, având în vedere datele pe care le am acum? Sau această decizie este influențată de frica de a pierde bani sau de lăcomia de a câștiga mai mulți bani? ”
2. „Va genera această strategie cea mai bună rentabilitate în portofoliul meu de investiții pe perioade lungi de timp?”
3. „Este acest tip de investiție cel mai reușit pentru a-mi aloca fondurile?”
4. „Am reușit să colectez acea serie de informații obiective care ar putea susține sau contrazice teoria mea despre această investiție?”
5. „Mi-am ajustat în mod adecvat punctul de vedere pe baza informațiilor complete și l-am cântărit în mod corect în decizia mea de tranzacționare?”
6. „Ce îmi place de fapt în ideea de a investi în acest produs financiar?”
7. „Care este adevărata forță motrice din spatele acestei tendințe și cât de probabil este că această tendință va continua sau se va schimba? ”
8. „Pun prea multă greutate pe ceea ce s-a întâmplat recent? Extrapolez cumva pe nedrept tendința recentă în viitor? ”
9. „Am investit oare într-o perioadă (de exemplu, pe o piață bull) în care am ajuns să presupun că anumite lucruri (de exemplu, creșterea acțiunilor) vor perpetua?”
10. „Am ajuns să presupun că aceste condiții sunt acum noul status quo?”
Sunt și întrebări la care ar trebui să te gândești atunci când apelezi la sfaturile experților:
11. „Cât de credibil este acest expert? Ce experiență are în domeniul investițional?”
12. „Care este scopul lui și ce îl motivează să-și împărtășească opiniile? Vrea doar să fie obiectiv, să mă ajute sau încearcă să-mi capteze atenția și...banii?”
Întrebări pe care trebuie să ți le pui frecvent:
13. „Dacă ar fi să investesc din nou la bursă, să o iau de la zero, aș alege din nou aceleași produse de investiții? Sau aș analiza și alte opțiuni?”
14. „Dețin doar acțiuni în portofoliu pentru că acestea reprezintă cea mai bună investiție sau pentru că pur și simplu sunt bine familiarizat cu acest tip de investiție?”
15. „Privesc mereu investițiile prin prisma a ceea ce cunosc deja? Ce altceva pot învăța pentru a-mi crește profiturile din investiții? ”
Investițiile inteligente se rezumă la provocările propriei gândiri atunci când îți dezvolți capacitățile și cunoștințele în domeniu. Nu este vorba, de departe, despre a fi perfect. Este vorba despre o îmbunătățire continuă a ceea ce știi să faci, despre căutarea noilor idei și învățarea de la alții. A-ți dezvolta mentalitatea de câștigător este unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poți face pentru a deveni ceea ce-ți dorești cu adevărat.
Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes pe bursă.