5 reguli de tranzacționare pe bursa crypto

5 reguli de tranzacționare pe bursa crypto
Odată cu începutul febrei criptomonetare au apărut și mai mulți doritori de a juca la bursa monedelor digitale. Cu toate acestea, o mare parte din traderi suferă pierderi din cauza că nu respectă regulile acestui „joc” riscant. Vom analiza acum cinci reguli simple, dar fundamentale și foarte importante în tranzacționarea pe bursa criptovalutară care, cu siguranță, te vor ajuta să obții profit. 

1. Investește la bursă doar banii pe care admiți că-i poți pierde.

Cu toate că invesțiile cele mai riscante sunt, de regulă, și cele care aduc profit mai mare, nu investi toți banii în acest tip de plasamente. Investițiile riscante sunt accesibile și profitabile pentru investitorii cu experiență care au și suportul unui consultant financiar. Nu uita că deciziile rapide provoacă pierderi inevitabile. 

Ar fi OK să cumperi o monedă virtuală atunci când prețul ei este în scădere, pentru ca să nu cazi pradă manipulatorilor pieței. Și, invers: pentru a vinde moneda, trebuie să țintești momentul când aceasta este în creștere, atunci când prețul ajunge la a doua jumătate a apogeului, de exemplu. 

2. Nu încerca să te bazezi doar pe cotațiile minime și maxime.

Cursul criptovalutar este gestionat de așa-numiții manipulatori ai pieței, ai căror active pot genera ridicarea sau să micșorea prețului cu câteva zeci de procente în doar douăzeci de minute de la începerea tranzacționării.  În aceeași măsură, manipulatorii pot crea panică în rândul noilor veniți și pot controla nivelul de scădere sau de creșterea a cotațiilor. 

Nivelul maxim de creștere sau de scădere a prețurilor la criptomonede depinde de jucătorii mari, însă, chiar și aceștia nu vor putea ghici puterea sentimentului pieței. Prin urmare, nu ar fi cazul să aștepți o minimă de preț și să visezi la o creștere rapidă până la un anumit nivel. Dacă ești începător, ar fi bine să fixezi target-uri de profit la un nivel „peste medie”, în caz contract nu ai reuși nici măcar să plasezi un ordin de sell pe BTC.

3. Nu tranzacționa pe poziții scurte în volume mici atunci când piața criptovalutară nu este suficient de volatilă.

Volumele mici de tranzacționare indică faptul că, înafară de short-eri, nu mai tranzacționează nimeni. Or aceștia privesc mereu dincolo de anticiparea unui moment oportun de intrare în piață. În astfel de situații incerte, adică atunci când nu este clar ce se va întâmpla pe piață și chiar un sell minim poate genera o corecție, este mai bine să nu tranzacționați pe termen scurt.  

4. Înregistrează într-un jurnal toate strategiile și ordinele plasate. 

Indiferent de tipul investițiilor pe care îl faci, pe termen scurt sau mediu (excepție fac investițiile pe termen lung) înregistrarea ordinelor planificate și executate pentru fiecare poziție este obligatorie pentru că acest lucru te va ajuta să estimezi prețul mediu de cumpărare și vei putea forma, astfel, o strategie de sell la o anumită etapă. După cum am menționat, pe bursa criptovalutară există un istoric al ordinelor executate.  

5. Nu te lăsa influențat de zvonurile din chat-urile bursiere.

Majoritatea previziunilor bazate pe zvonurile din chat-urile bursiere se formează în baza așteptărilor personale sau a analizelor tehnice, tendințe care, de cele mai multe ori, nu funcționează pe piața criptovalutară. 

Strategiile Forex și analizele piețelor financiare globale care implică rulaje de miliarde de dolari nu funcționează pe bursa monedelor virtuale pe motiv că , un investitor cu un capital de 25 de milioane USD care țintește corect momentul,  poate provoca o creștere sau o scădere a cursului cu 20% în doar 45 minute. În consecință, orice formă de analiză și prognoză se poate dovedi a fi eronată din cauza unui singur investitor, sau din cauza unui portofel spart de exemplu sau din cauza unui eveniment de forță majoră. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *