Adela Rosca

Despre trainer
Piața valutară
7
Piața de mărfuri
7
Piața de acțiuni
7
Nota medie: 9.68
Număr de grupe: 14

Mă numesc Adela Roșca, sunt trainer în cadrul centrului educațional Profit Point. Înainte de a mă alătura acestei echipe, am lucrat în cadrul unei firmă din Olanda în departamentul de vânzări. Ceea ce m-a determinat să schimb locul de muncă s-a datorat activității pe care o desfășuram.

Lucram mecanic pe un anumit tipar, nu îmi puteam spune părerea despre nimic din ce urma să fac, simțeam că mă plafonez. Am avut un coleg ce a demisionat înaintea mea, care a devenit trainer de educație financiară și care m-a invitat la un curs susținut de el. Propunerea lui a venit la momentul potrivit, deoarece eu căutam să am și alte surse de venit. Am terminat facultatea de profil economic, voiam să învăț mai multe în acest domeniu, doar că nu am găsit cursuri de specialitate până la Profit Point.

Nu aveam nimic de pierdut, dobândeam cunoștințe noi ce îmi puteau fi de folos în viitor, prin urmare, m-am decis să încep cursul de educație financiară. Am continuat să urmez și cursul practic de investiții gândindu-mă la afacerea familiei la care lucram și eu în paralel, împreună cu părinții mei. Împreună deținem un depozit și o florărie. Dacă acestea nu ar mai merge, niciunul dintre noi nu ar mai genera venituri. Voiam să-mi creez noi venituri, pentru a creea o siguranță familiei.

La finalul cursului am primit un formular de feedback, unde a trebuit să aleg o dorință pe care o am pentru viitor, așa am bifat căsuța cu trainer. Dat fiind că voiam să mă reprofilez, am zis să-mi încerc norocul. Voiam să devin profesor, doar că nu am mers mai departe pe acest drum pentru că nu am făcut specializarea pedagogică necesară.

Am ales educație financiară pentru că mi se pare că este un domeniu de viitor, asta nu se demodează niciodată și cine are educație financiară are întotdeauna de câștigat. Voiam să ajut oamenii să conștientizeze că te poți educa înainte să te lovești de o situație dificilă, să rămâi fără loc de muncă sau să vină o criză economică și să te prindă nepregătit.

Drumul meu în acest domeniu mi s-a părut greu la început, deoarece știam că pot, însă în viziunea unora eram doar o fată tânără care nu avea cum să stăpânească mai multe informații decât persoanele mai în vârstă. M-am lovit de aceste percepții ale oamenilor precum: „o fată nu are ce să caute într-un domeniu destinat bărbaților” sau „o fată tânără nu are suficiente cunoștințe să poată învăța pe alții”. Ambițioasă, responsabilă și vorbăreață sunt cele 3 caracteristici care mă definesc cel mai bine, așa că singura variantă era de a găsii soluții. Am conștientizat că acestea erau barierele pe care ei și le puneau în evoluția lor și totodată că nu era despre mine. Am mers înainte cu dorința și ambiția de a-i face pe oameni să depășească aceste granițe. Am muncit din greu, am acumulat multe informații, am parcurs o perioadă de training destul de lungă, dar în final a meritat tot efortul.

De când fac parte din echipa Profit Point simt că evoluez într-un ritm rapid, cumva mediul mă face să îmi doresc ceva mai mult de la zi la zi, să găsesc soluții la anumite situații, plus că acum am mai multă încredere în mine. Fac asta cu pasiune și totodată am timp și pentru mine.

Îmi place să mă plimb, să dansez și să fac sport în timpul liber, dar în prezent lucrez foarte mult la dezvoltarea mea personală. Citesc cărți, mă uit la webinari, ascult alți traineri pentru a mă perfecționa în domeniul în care profesez. Viața mea s-a schimbat de când fac parte din echipa Profit Point, la vechiul loc de muncă simțeam că m-am plafonat, acum, simt că evoluez și devin din ce în ce mai bună pe zi ce trece.

Sfatul meu pentru voi este să încercați să vă depășiți de la zi la zi, să deveniți tot mai buni. Importanța educației financiare este primordială, sunt oameni acolo pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți cunoștințele, doar că trebuie să apelați la ei.

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate