BVB a încheiat primul trimestru al anului pe plus

Deși mediul intern și internațional este unul plin de incertitudini, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a încheiat primul trimestru al anului cu toți indicii pe plus, indicele BET care include cele mai tranzacționate 16 companii din țară urcând cu 0,87% până la nivelul de 8.351,30 de puncte.

Astfel, indicele BET de la BVB a înregistrat o creștere de 9%, cea mai ridicată valoare din acest an, însă pe volume foarte mici, într-o zi în care bursele occidentale au fost închise cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

"Bursa a revenit pe creștere in primul trimestru insă pe volume modeste de tranzacționare comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. O participare mult mai ridicată a populației la piața de capital trebuie sa fie o prioritate a BVB și a întregii comunități financiare pentru a schimba semnificativ premisele de dezvoltare viitoare a pieței locale de capital", a declarat Adrian Tanase, CEO al BVB.

"Primul trimestru a fost caracterizat de o amplă volatilitate într-o piață care a trecut de la minus la plus, iar investitorii au beneficiat de clarificări legislative, continuarea unei activități economice intense și randamente generoase ale dividendelor, care au fost de circa 9% anul trecut pentru principalele companii listate, fiind printre cele mai mari din lume.", a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Potrivit Agerpres, România a ajuns astfel să ocupe locul al 13-lea în Uniunea Europeană în funcţie de ritmul de creştere înregistrat de indicii principali ai burselor europene.

La finalul primului trimestru, valoarea de piaţă a companiilor româneşti a fost de 19,3 miliarde euro comparativ cu 18,1 miliarde euro la finalul anului trecut, ceea ce înseamnă un avans de 6,6%. Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a depăşit 33,3 de miliarde de euro în ultima şedinţă de tranzacţionare din martie 2019, comparativ cu 30,6 miliarde euro la final de 2018.Voting postare: 5

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate