Cât costă Crăciunul pentru români?

Perioada “Anti-Christmas” începe cu febra cumpărăturilor, agitație la magazine, continuă cu reduceri grozave și se încheie cu cheltuieli mari din partea consumatorilor, care se pregătesc entuziasmați de sărbătorile de iarnă.

Reveal Marketing Research, o companie cu capital românesc ce oferă soluții de cercetare de piață complete, a realizat în perioada 6-15.12.2019 un studiu european pe un eșantion reprezentativ de adulți din mediul urban pentru a afla cum se vor pregăti aceștia pentru sărbători, ce bugete și-au pregătit și cât de importante sunt aceste momente pentru ei.

Bugetul 

În timp ce la nivel european cheltuielile medii pentru sărbători sunt de 460 euro, în România, conform studiului, cei care-și planifică un buget de sărbători scot din portofele aproximativ 1189 lei în această perioadă. În medie, românii dau aproximativ 400 de lei pe cadouri, 300 lei pentru decorațiunile de Crăciun, iar restul pe mâncare.

Sărbătorile de iarnă nu sunt doar despre cumpărături și mâncare. Timpul petrecut cu familia este la fel de important pentru români, 85% dintre respondenți declarând că se bucură de întâlnirile cu rudele și prietenii. 

Față de un studiu similar de acum trei ani, se observă că din ce în ce mai mulți români au încredere să cumpere cadouri din magazinele online. Procentul brazilor naturali tăiați este în scădere iar oamenii sunt dispuși să cheltuie mai mult pentru cumpărarea decorațiunilor, situație impulsionată probabil și de creșterile salariale din ultimii ani.

Prima de Crăciun

Pentru a acoperi aceste cheltuieli, mulți români se bazează pe prima de Crăciun. Mai mult de jumătate (51%) din respondenți spun că este destul de importantă și îi ajută mult, în timp ce peste un sfert  (26,3%) declară că nu s-ar descurca fără acest bonus. Prima este mai așteptată de cei între 25-34 ani, 59,2% dintre cei intervievați declarând că le-ar fi mai greu fără acești bani.

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 2

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate