Ce este un Broker? Ce face si Cum il alegem

Cu toții am întâlnit cel puțin o dată cuvântul ”broker” în domeniul economic, dar probabil nu ne-am gândit ce înseamnă sau cu ce se ocupă un broker.Cu siguranță, termenul "broker" nu mai este azi rezervat doar celor cu o avere considerabilă, ci a devenit un termen familiar și accesibil pentru oricine dorește să se implice în lumea investițiilor. Acest personaj esențial din peisajul financiar poate fi partenerul tău de încredere în navigarea piețelor financiare și în luarea deciziilor de investiții inteligente.În zilele noastre, accesibilitatea serviciilor de brokeraj este mai mare ca niciodată, iar cunoașterea a ceea ce poate face un broker pentru tine devine din ce în ce mai importantă. Indiferent dacă ești la început de drum sau ai deja experiență în domeniul investițiilor, înțelegerea rolului și a diversității brokerilor disponibili poate fi cheia către alegeri financiare informate și de succes.Este esențial să explorezi pe deplin rolul pe care un broker îl poate juca în strategia ta financiară, fiindcă, cine știe, s-ar putea să ai nevoie de expertiza și sfaturile unuia în viitorul apropiat.
Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Ce este un Broker? Ce face si Cum il alegem


Sursa foto: Master of Finance


Cu toții am întâlnit cel puțin o dată cuvântul ”broker” în domeniul economic, dar probabil nu ne-am gândit ce înseamnă sau cu ce se ocupă un broker.

Cu siguranță, termenul "broker" nu mai este azi rezervat doar celor cu o avere considerabilă, ci a devenit un termen familiar și accesibil pentru oricine dorește să se implice în lumea investițiilor. Acest personaj esențial din peisajul financiar poate fi partenerul tău de încredere în navigarea piețelor financiare și în luarea deciziilor de investiții inteligente.

În zilele noastre, accesibilitatea serviciilor de brokeraj este mai mare ca niciodată, iar cunoașterea a ceea ce poate face un broker pentru tine devine din ce în ce mai importantă. Indiferent dacă ești la început de drum sau ai deja experiență în domeniul investițiilor, înțelegerea rolului și a diversității brokerilor disponibili poate fi cheia către alegeri financiare informate și de succes.

Este esențial să explorezi pe deplin rolul pe care un broker îl poate juca în strategia ta financiară, fiindcă, cine știe, s-ar putea să ai nevoie de expertiza și sfaturile unuia în viitorul apropiat.


Ce este un broker?

Sursa foto: Weltz Law


Definiția și rolul fundamental al unui broker

Dacă te-ai întrebat ce înseamnă broker, află că termenul "broker" derivă din franceza veche, din cuvântul „broceur" care însemna „mic comerciant”. În esență, este o persoană fizică sau juridică al cărei rol este să faciliteze tranzacțiile de cumpărare și vânzare a diverselor active financiare în numele altora, obținând un comision pentru serviciile sale.

Așadar, ce este un broker? Este un intermediar esențial între părțile implicate în tranzacțiile bursiere.

Funcțiile și responsabilitățile unui broker

Brokerii îndeplinesc diverse sarcini, printre care:

-          Primirea și transmiterea ordinelor clienților, executând tranzacțiile dorite de aceștia.

-          Se ocupă de administrarea și menținerea conturilor clienților în cadrul piețelor financiare.

-          Furnizarea de date, informații și studii de piață pentru a sprijini deciziile de investiții ale clienților.

 Brokerii reprezintă fie vânzătorul, fie cumpărătorul, dar nu pot acționa pentru ambele părți în aceeași tranzacție. Aceștia au acces la resurse extinse și conexiuni care le permit să faciliteze cele mai bune tranzacții în beneficiul clienților lor. Prin intermediul platformelor de tranzacționare, investitorii pot monitoriza și gestiona investițiile lor în timp real.


Cu ce se ocupa si ce face mai exact un broker?

Sursa foto: Roger Williams University


O întrebare justificată: Ce face un broker? Cu ce se ocupă un broker Printre rolurile cheie și activitățile specifice unui broker se numără aspecte precum:

Accesul și gestionarea piețelor financiare

Un broker are acces direct la bursele de valori și la diversitatea de active financiare disponibile. Această accesibilitate permite investitorilor să fie conectați la prețurile în timp real și la variațiile de pe piață, oferindu-le o perspectivă completă asupra investițiilor lor.

Gestionarea conturilor și executarea tranzacțiilor

Unul dintre rolurile cheie ale unui broker este gestionarea conturilor de tranzacționare ale clienților săi. Aceștia primesc și execută ordinele investitorilor privind intrarea și ieșirea pe piață. Prin intermediul platformelor de tranzacționare, brokerii se asigură că tranzacțiile sunt completate în mod eficient și precis, facilitând transferul de proprietate între vânzător și cumpărător.

Intermedierea și obținerea de comisioane

Ca intermediar între părțile implicate într-o tranzacție, brokerul are responsabilitatea de a asigura finalizarea corectă a tranzacțiilor. Aceștia se asigură că produsele sunt livrate către cumpărători și fondurile sunt transferate către vânzători. În urma acestor tranzacții, brokerul câștigă un comision pentru serviciile sale.

Consultanță și asistență

În plus față de gestionarea tranzacțiilor, brokerii pot oferi și consultanță și asistență investitorilor. Ei pot furniza informații, analize de piață și sfaturi specializate pentru a ajuta clienții să ia decizii informate în privința investițiilor lor.

Construirea relațiilor și asigurarea încrederii

Construirea și menținerea unei relații solide cu clienții sunt esențiale pentru succesul unui broker. O relație bazată pe încredere este fundamentul pentru o colaborare eficientă și pentru îndeplinirea obiectivelor financiare ale clienților.


Tipuri de brokeri

Imagine generată cu AI


Lumea brokerajului este vastă și diversă, oferind o varietate de profesioniști specializați în diferite domenii. În acest capitol, vom explora tipurile de brokeri care acționează în diferite sectoare ale piețelor financiare și economice.

De la brokerii de valori mobiliare la cei imobiliari, de asigurări sau de mărfuri, vom analiza diferitele roluri și specializări ale acestor intermediari, evidențiind diversitatea și importanța lor în facilitarea tranzacțiilor și gestionarea investițiilor.

 

Brokeri de valori mobiliare

Acești brokeri sunt specializați în tranzacționarea de acțiuni și alte valori mobiliare pe piețele financiare. Ei facilitează cumpărarea și vânzarea de acțiuni pentru investitori individuali sau instituționali.

Brokeri imobiliari

Se concentrează pe tranzacțiile cu proprietăți imobiliare, conectând cumpărătorii cu vânzătorii sau facilitând închirierea și vânzarea proprietăților.

Brokeri de asigurări

Acești profesioniști se ocupă de intermedierea între clienți și companiile de asigurări, oferind consultanță și asistență în alegerea celor mai potrivite și adecvate politici de asigurare.

Brokeri de mărfuri

Sunt specializează în tranzacționarea de mărfuri cum ar fi petrolul, aurul sau cerealele, asigurând facilitarea schimbului acestor active între diferiți actori din piața mărfurilor.

Brokeri de credite

Acționează ca intermediari între clienți și instituții financiare pentru obținerea de împrumuturi sau finanțări, ajutând la găsirea celor mai avantajoase oferte de creditare.

Brokeri de commodities

Sunt specializați în tranzacționarea de bunuri materiale cum ar fi petrolul, gazul natural, metalele prețioase sau cerealele, pe piețele internaționale.

Brokeri de investiții

Acești brokeri oferă servicii de consultanță și gestionare a portofoliului, ajutând investitorii să ia decizii informate și să-și optimizeze strategiile de investiții.

Brokeri de afaceri

Organizează vânzarea și achiziția de afaceri complete pentru clienți, avantajul este că tranzacția se face mult mai rapid decât pe cont propriu.

Brokeri de informații sau brokeri de date

Organizează achiziția și vânzarea de date personale și informații despre afaceri.

Brokeri de ipotecă

Organizează achiziționarea de credite ipotecare pentru proprietate ca o legătură între persoane fizice și bănci. Ei comunică adesea cu bănci, agenți imobiliari și brokerii de asigurări pentru a stabili dacă clienții sunt capabili să-și plătească creditele ipotecare.

Brokeri de amanet

Organizează împrumuturi garantate pe termen scurt și de urgență pentru clienții care folosesc bunuri fizice ca garanție.

Brokerii de iahturi

Organizează achiziția și vânzarea de iahturi și alte nave de lux.


Tipuri de brokeri de pe piata financiara

Sursa foto: CNBC


Având în vedere că piața financiară este una largă, brokerii s-au specializat pe diferite nișe oferind o varietate de servicii. Îți prezentăm mai jos diferite tipuri de brokeri:

 

Broker financiar

Un broker financiar acționează ca un intermediar între proprietarii de afaceri și finanțarea de care au nevoie. Acesta reunește antreprenorii și creditorii pentru a încheia un acord cu diferitele produse de creditare pe care le au la dispoziție.

Brokerii financiari ajută, clienții cu lucruri precum deschiderea liniilor de credit, închirierea de echipamente specializate, achiziționarea de proprietăți sau alte afaceri, refinanțarea împrumuturilor, consolidarea datoriilor, colectarea plăților de la clienți, deschiderea de francize și multe altele.

Băncile nu pot oferi toate alternativele de aceea oamenii caută brokerii de finanțare. Acești brokeri de finanțare comercială lucrează cu oamenii pentru a le evalua nevoile, pentru a prezenta soluțiile potrivite și pentru a-i ajuta, astfel, să-și atingă obiectivele.

Broker futures

Un broker futures este cineva care folosește capitalul de risc pentru a investi pe piața futures. Pe piața futures se tranzacționează cu predicții privind creșterile sau scăderile viitoare ale prețurilor mărfurilor. Mărfurile pot fi reprezentate de: ulei, grâu, carne de porc, oțel și sare.

Rolul unui broker de futures este de a studia piața de mărfuri și de a dezvolta o bună înțelegere a factorilor care influențează cererea și oferta pentru o anumită marfă.

Apoi, preconizează că o anumită marfă va avea o anumită valoare într-un timp predeterminat și oferă o sumă de bani. Dacă predicția lui este adevărată, vinde poziția pentru profit, dacă greșește, pierde banii cheltuiți.

Tranzacționarea futures este mai riscantă decât tranzacționarea la bursă, deoarece valoarea unor mărfuri pe termen scurt este afectată de o gamă largă de circumstanțe. Un broker de futures este un domeniu specializat care necesită abilități specifice pentru a fi executat cu pricepere.

Broker de acțiuni

Un broker de acțiuni este un intermediar care are posibilitatea de a cumpăra și vinde acțiuni și alte valori la bursă de valori în numele investitorului.

Acțiunile sunt tranzacționate prin burse. Cu toate acestea, un investitor nu poate tranzacționa direct pe burse, are nevoie de un intermediar. Intermediarul poate fi o persoană sau o companie care este autorizată să cumpere și să vândă acțiuni și alte valori în numele investitorului, un broker de acțiuni.

Brokerii de acțiuni joacă, de asemenea, un alt rol vital, oferă informații care ajută un investitor să ia deciziile corecte când vine vorba de tranzacții.

Brokerii de pe piața Forex

Funcționează, în esență, ca intermediar între un comerciant de valută și rețeaua de bănci, pentru a îți permite să cumperi și să vinzi valute străine. Un broker valutar va prelua prețurile de la bănci și îți va oferi cel mai bun preț disponibil.

Brokerii Forex pot fi, de asemenea, numiți broker Forex cu amănuntul sau broker de tranzacționare valutară. Odată ce ai un broker, poți accesa piața pentru a specula creșterea sau scăderea prețurilor.

Pentru a tranzacționa ai nevoie de acces la perechile valutare majore, iar brokerul este cel care îți oferă accesul.

Broker de criptomonede

Un broker de criptomonede este un intermediar între consumator și schimbul de criptomonede. În unele cazuri, un broker cumpără cantități mari de criptomonede și le oferă pe propria platformă.

 

Sunt și brokeri care nu au un stoc, dar plasează imediat oferta părții cumpărătoare la bursă. Procesul arată astfel: tu plasezi o comandă printr-un broker, acesta plasează comanda ta la schimb după plată, bursa livrează monedele în portofelul furnizat, iar tu ai criptomonedele.

Brokeri de opțiuni

Tranzacționarea cu opțiuni este tranzacționarea cu instrumente care îți oferă dreptul de a cumpăra sau a vinde un anumit titlu la o anumită dată la un anumit preț. O opțiune este un contract care este legat de un activ subiacent, de exemplu, o acțiune sau un alt titlu.

Aceste contracte sunt bune pentru o perioadă de timp prestabilită, o zi sau chiar câțiva ani. Atunci când cumperi o opțiune, ai dreptul să tranzacționezi activul suport, dar nu ești obligat, dacă faci asta, îți exerciți opțiunea. Brokerul de opțiuni se poate ocupa cu aceste tranzacții, în numele tău.

Brokeri de fonduri

Un broker de fonduri este un profesionist financiar care face tranzacții de investiții pentru un client. Acești profesioniști pot cumpăra și vinde valori mobiliare, cum ar fi acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale și alte produse de investiții în numele tău.

Brokeri de discount

Un broker de discount este un broker de valori care efectuează ordine de cumpărare și vânzare la comisioane reduse în comparație cu un broker cu servicii complete. Brokerul de discount nu oferă sfaturi de investiții și nu efectuează analize în numele unui client, spre deosebire de un broker cu servicii complete.

Înainte de apariția unei tehnologii de comunicații mai bune, doar persoanele cu un venit anual mult peste medie își puteau permite un broker și acces la bursă. Însă, internetul a adus o explozie a brokerilor online care permit persoanelor cu capital mai mic să tranzacționeze pentru comisioane mai mici și cu capital mai mic.

În ceea ce privește bursa, majoritatea brokerilor de discount operează prin platforme online. Drept urmare, un broker de discount este aproape sinonim cu brokerajele online.

Brokeri online

Un broker online permite clienților săi să deschidă și să închidă poziții folosind o platformă digitală. Înainte de epoca internetului, investitorii fie plasau comenzile prin telefon, fie permiteau brokerului lor să plaseze tranzacții în numele lor.

Brokerii online permit un control mult mai mare asupra tranzacțiilor, executându-le mult mai rapid decât era posibil prin telefon și permițând comercianților individuali să gestioneze mai multe poziții simultan.

Acest lucru a deschis tranzacționarea financiară pentru mai mulți oameni decât oricând, iar tranzacționare online are costuri mai mici decât un serviciu de consiliere.

Consilieri financiari sau de servicii complete

Un broker de servicii complete oferă o mare varietate de servicii clienților săi, inclusiv cercetare și consiliere, planificare de pensionare, sfaturi fiscale și multe altele.

Brokerii cu servicii complete pot oferi expertiză persoanelor care nu au timp să rămână la curent cu probleme complicate, cum ar fi planificarea fiscală sau patrimonială. Comisioanele acestor consilieri financiari sunt totodată și mult mai mari decât cele percepute de brokerii de discount.



De ce am nevoie de un broker pentru a efectua tranzacții?

Sursa foto: Cornerstone


În lumea complexă a investițiilor și a tranzacțiilor financiare, brokerii reprezintă un pilon esențial pentru investitorii de toate nivelurile. Explorăm pentru tine importanța și necesitatea utilizării serviciilor unui broker în procesul de efectuare a tranzacțiilor financiare.

De la securitatea și accesul la piețele financiare până la experiența și consultanța oferită, vom analiza motivele solide pentru care colaborarea cu un broker este crucială pentru succesul și eficiența investițiilor.

Acces și Securitate

În absența unui broker, accesul direct la piețele financiare poate fi limitat. Pentru tranzacționarea la bursă sau pentru gestionarea diverselor active, un broker este esențial. Acesta acționează ca un intermediar de încredere care facilitează tranzacțiile și oferă un nivel suplimentar de securitate în procesul de investiții.

Infrastructură complexă

Infrastructura și tehnologia necesară pentru a efectua tranzacții pe piețele financiare sunt complexe și necesită expertiză specializată. Un broker dispune de platforme și instrumente specializate pentru a permite investitorilor accesul și navigarea în această infrastructură complexă, făcând procesul mai simplu și mai accesibil pentru investitori.

Experiența și accesul la Informații

Un broker aduce cu sine o vastă experiență și cunoștințe în domeniul investițiilor. Aceștia au acces la date și studii de piață actualizate, oferind consultanță și asistență în luarea deciziilor de investiții. Această expertiză poate fi determinantă pentru alegerea tranzacțiilor și strategiilor optime pentru fiecare investitor.

Asistență Personalizată

Un broker poate oferi asistență personalizată, adaptată nevoilor și obiectivelor fiecărui client. De la consiliere în alegerea investițiilor până la gestionarea portofoliilor, intermediarul este acolo pentru a oferi sprijin și orientare în procesul de investiții.

Acces la oportunități de investiții

Prin intermediul unui broker, investitorii au acces la oportunități de investiții diverse și exclusive care pot să nu fie disponibile pe scară largă sau accesibile direct pentru investitori individuali.

Conformitate și reglementare

Brokerii sunt supuși unor standarde stricte de conformitate și reglementare, ceea ce asigură că tranzacțiile sunt efectuate conform legilor și regulamentelor în vigoare, protejând interesele investitorilor.

 

Care este diferența dintre un broker, trader și un agent de vânzari?

Sursa foto: Forage

În peisajul tranzacțiilor, rolurile brokerilor, traderilor și agenților de vânzări sunt distincte și esențiale. Fiecare dintre ele contribuie în mod diferit la dinamica și funcționarea pieței financiare.

Brokerul servește ca intermediar între investitori și piețele financiare. El facilitează tranzacțiile pentru clienți, ajutându-i să cumpere și să vândă valori mobiliare, gestionându-le conturile de brokeraj și executând ordinele acestora. Brokerii oferă, de asemenea, cercetare și sfaturi pentru a asista investitorii în luarea deciziilor.

Traderul este o persoană sau o companie care cumpără și vinde valori mobiliare pentru contul lor propriu. Aceștia investesc în valori mobiliare și încearcă să obțină profit din schimbările de prețuri.

Traderii pot deține un număr mare de active simultan și pot acționa ca creatori de piață, influențând prețurile și lichiditatea în anumite piețe.

Agentul de vânzări lucrează pentru un angajator și se ocupă de vânzarea unor produse sau servicii către clienți. Acesta are o pregătire mai scurtă și desfășoară activități specifice de intermediere între cumpărători și vânzători. Agentul gestionează negocierile, întâlnirile, completează contractele și oferă asistență clienților, dar nu poate acționa independent ca broker.


Cum alegem brokerul potrivit?

Sursa foto: Tradepa


Alegerea unui broker adecvat necesită autoevaluare și evaluare a obiectivelor personale, împreună cu câteva considerații esențiale:

Autoevaluare și obiective

Înainte de a alege cel mai bun broker, este important să te întrebi:

Care sunt obiectivele mele? Fii clar în privința obiectivelor tale financiare. Ești la început de drum sau ai experiență considerabilă în domeniul investițiilor?

Sunt un investitor pasiv sau activ? Este important să-ți cunoști stilul de investiție. Ești interesat de tranzacții frecvente sau preferi investițiile pe termen lung?

Ce tip de tranzacții dorești să efectuezi? Analizează tipurile de investiții în care ești interesat - acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale sau alte active.

Ce fel de asistență vrei de la broker? Ai nevoie de un broker care să se implice activ în gestionarea portofoliului tău sau doar de consiliere în anumite decizii?

 

Factori cheie în alegerea unui broker

Comisioane și taxe

Compară structurile de comisioane ale diferiților brokeri. Unele aplică comisioane fixe, în timp ce altele procente variabile în funcție de valoarea tranzacțiilor.

Reputație și reglementare

Investighează reputația și reglementările brokerului. Verifică istoricul și licențele acestuia pentru a te asigura că este de încredere și este reglementat corespunzător. Îl poți verifica înainte la SEC (Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare) și FINRA (Autoritatea De Reglementare A Industriei Financiare)

Cerințe minime de cont

Caută informații despre cerințele minime pentru deschiderea unui cont. Pentru a lucra cu unii dintre brokeri poate fi necesar să ai un cont minim de investiții.

Dacă nu vrei să investești mult va trebui să cauți un broker care solicită un cont minim mai mic, dar de obicei brokerii buni solicită un cont minim ceva mai ridicat.

Taxe de cont

Înainte de a bate palma cu un broker trebuie să te interesezi de toate taxele percepute deoarece mulți dintre ei solicită diverse taxe anuale, de întreținere, de inactivitate, etc și nu vrei să fii surprins de acestea pe parcurs.

Execuția brokerului

Înțelege modul în care brokerul execută tranzacțiile. Trebuie să întrebi și acest lucru atunci când vrei să alegi un broker, îl poți testa cu câteva tranzacții și dacă nu ești mulțumit, optează pentru altul.

Instrumente

Dacă alegi o platformă de brokeraj online, verifică dacă platforma de tranzacționare este intuitivă și oferă instrumente și resurse utile.

Suport și educație

Verifică disponibilitatea și calitatea suportului clienților și a resurselor educaționale. Un broker care oferă suport personalizat și educație continuă poate fi de mare ajutor în dezvoltarea ta ca investitor.

Asistență în decizii de investiții

Dacă dorești asistență activă în luarea deciziilor de investiții, alege un broker cu experiență și disponibilitate de consultanță personalizată.



Cum își câștigă venitul brokerii?


Brokerii folosesc metode diferite de a-și câștiga venitul. Majoritatea câștigă bani prin perceperea diferitelor comisioane de la client, dar există și brokeri care folosesc tactici ”murdare” pentru a ieși în câștig, cum ar fi acoperirea tranzacțiilor împotriva comercianților.

Comisioane

Un procent din valoarea tranzacțiilor efectuate este perceput de broker sub formă de comision. Acesta poate varia între 0,02% și 0,08%, fiind aplicat automat pentru fiecare tranzacție realizată.

Spread-uri

Diferența dintre prețurile reale și prețurile plătite de comercianți pentru tranzacțiile lor constituie spread-ul. Brokerii oferă prețuri de cumpărare (ASK) mai mari și prețuri de vânzare (BID) mai mici, reținând diferența între acestea ca parte din venitul lor.

Taxe Diverse

Unele taxe, cum ar fi cele de retragere, depunere, inactivitate sau peste noapte, sunt impuse de brokeri pentru a câștiga bani suplimentari de la clienții lor. Aceste taxe pot varia și ar trebui luate în considerare în momentul alegerii unui broker.

Este important pentru investitori să fie conștienți de aceste modalități prin care brokerii își obțin veniturile, deoarece aceste costuri pot influența rentabilitatea investițiilor lor.

În evaluarea și selecția unui broker, înțelegerea modului în care aceștia își structurează comisioanele și taxele este esențială pentru a lua decizii informate și pentru a minimiza costurile asociate tranzacțiilor financiare.


Investește în educația ta

Dincolo de informațiile furnizate în acest articol, mai ai nevoie evident și de alte cunoștințe și abilități pentru a ajunge să câștigi bani din investițiile financiare.

 

Pentru asta e nevoie în primul rând să investești cât mai mult posibil în educația ta financiară. Informează-te și fă-ți un plan, pentru ca mai apoi să știi să îți analizezi cheltuielile și să identifici resursele din care să faci economii. Multiplică-ți sursele de venit și investește banii câștigați.

Și nu în ultimul rând, ajută-i și pe cei din jurul tău să facă același lucru.

Un prim pas pentru a porni pe acest drum al educației tale financiare este bine să începi cu un Curs de educație financiară pentru începători. 




Articole asemănătoare

Consimțământul cookie-urilor GDPR

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele. Dând clic pe „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea TUTUROR cookie-urilor. Cu toate acestea, puteți vizita Setările cookie-urilor pentru a furniza un consimțământ controlat.
Activat Permanent

Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul web să funcționeze corect. Această categorie include doar cookie-uri care asigură funcționalități de bază și caracteristici de securitate ale site-ului web. Aceste cookie-uri nu stochează nicio informație personală.

Cookie-urile publicitare sunt utilizate pentru a oferi vizitatorilor reclame și campanii de marketing relevante. Aceste cookie-uri urmăresc vizitatorii de pe site-uri web și colectează informații pentru a oferi reclame personalizate.

Cookie-urile de performanță sunt utilizate pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la oferirea unei experiențe mai bune utilizatorilor pentru vizitatori.

Cookie-urile analitice sunt utilizate pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valori, numărul de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.

Modifică