Cum să economisești pentru vacanța mult visată?

  Perioada concediilor doar ce s-a terminat, dar asta nu înseamnă că nu putem să mergem cu gândul la următoarea mini-vacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie sau chiar la Sărbătorile de iarnă.   Dacă o vacanță de neuitat este obiectivul tău financiar pe termen scurt, atunci trebuie să găsești cele mai eficiente metode de a economisi pentru a obține rezultatele dorite într-un interval de timp scurt.   În primul rând, pentru a putea păstra direcția poți să te înconjori cu imagini din locul în care îți dorești să ajungi în vacanță. Schimbă-ți wallpaper-ul de pe desktop-ul calculatorului pe care lucrezi zilnic, de pe telefon sau tabletă. Poți pune o poză pe frigider și alta în portofel astfel încât de fiecare dată când deschizi portofelul să faci o nouă achiziție să te gândești dacă chiar trebuie să cumperi lucrul respectiv sau mai bine economisești banii pentru vacanța mult dorită.   După ce ți-ai stabilit destinația planifică-ți vacanța în cel mai mic detaliu, de la perioada în care vrei să îți petreci vacanța, la modalitatea în care vrei să ajungi acolo, numărul de persoane care vor merge în vacanță, unde veți sta și ce veți vizita. După ce stabilești cele mai importante detalii trebui să planifici fiecare zi în parte pentru a face un program și a încerca să faci un buget al vacanței în funcție de care să începi să economisești.   După ce ai aflat suma pe care trebuie să o pui de-o parte pentru vacanța mult visată, trebuie să vezi cât timp ai la dispoziție pentru a strânge suma respectivă și trebuie să găsești cele mai potrivite modalități de a economisi. În nici un caz nu te gândi să îți faci vacanța pe credit. Asta este cea mai neinspirată decizie financiară pe care o poți lua. Vei plăti mult timp după ce vacanța s-a terminat și mult mai mult decât dacă ai fi achitat vacanța cash.   Pentru a eficientiza cât mai mult costurile ia în considerare achiziționarea serviciilor în avans. În acest fel vei putea economisi atât la transport cât și la cazare. Dacă cheltuielile cu transportul și cazarea sunt cele care îți dau bugetul peste cap ia în considerare și alte variante astfel încât să ai parte de destinația dorită la costuri accesibile.   Atunci când îți planifici vacanța ai grijă să nu faci ca personajele principale din povestea următoare:
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Două persoane la vârsta pensionării, care toată viața au muncit din greu să adune bani pentru a-și susține financiar copiii și care nu au avut parte de prea multe vacanțe, și-au dorit foarte mult să plece într-o croazieră. În cele din urmă, au strâns suma necesară croazierei și erau foarte încântați de decizia luată. Cu toate acestea au decis că suma plătită pentru această experiență este destul de mare, de aceea nu vor servi mesele la restaurantul navei, ci se vor retrage în cabină și vor mânca ce și-au adus de acasă. Croaziera a fost minunată, iar locurile vizitate de vis, numai că în fiecare zi la ora mesei ei în loc să se ducă la restaurant se retrăgeau în cabină. În ultima seară au decis totuși să fie o seară specială așa că au luat cina alături de ceilalți turiști în unul din restaurantele vasului. La finalul cinei când au cerut chelnerului nota de plată acesta a fost foarte surprins spunându-le că masa este inclusă în prețul de achiziție al vacanței. Învață din povestea de mai sus și alege-ți următoarea destinație de vacanță și decide cum să economisești pentru ea. Ia-ți un angajament în fața familiei sau prietenilor și vei deveni mai responsabil pentru a duce la îndeplinire cu succes misiunea stabilită. Autor: Monica Mititelu (www.abcdarfinanciar.ro)
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate