Cum utilizăm corect cardul de credit?

Cardul de credit poate fi un instrument financiar care utilizat corect îţi poate aduce multe avantaje.
 • Încearcă să nu ai mai mult de un card de credit în acelaşi timp şi vei putea să ţii evidenţa a ceea ce ai utilizat mai uşor.
 • Ţine evidenţa cumpărăturilor pe care le faci cu cardul de credit pentru a putea rambursa ce ai utilizat în perioada de graţie.
 • Foloseşte cardul de credit doar pentru nevoile importante. Încearcă să nu utilizezi cardul de credit la cheltuielile zilnice pentru a nu acumula datorii
 • Plăteşte cât ai utilizat din cardul de credit în perioada de graţie pentru a evita plata dobânzilor.
 • Dacă rambursezi doar minimul de plată în fiecare lună evită să mai foloseşti cardul de credit până nu rambursezi tot ce ai utilizat, altfel datoria ta va creşte şi îţi va fi din ce în ce mai greu să o acoperi. 
 • Dacă nu eşti responsabil în utilizarea cardului de credit cel mai bine este să nu îl iei cu tine la cumpărături sau să îţi diminuezi limita disponibilă.
 • Dacă ajungi în situaţia de a nu mai putea să plăteşti suma minimă lunară acumulată, ia în considerare varianta de a transforma cardul de credit într-un credit cu rate lunare şi astfel vei reuşi să îl lichidezi într-un interval de timp determinat.
 • Nu folosi cardul de credit pentru retragerile de numerar, pentru că vei plăti dobândă din prima zi în care ai retras cash şi dobânda nu va fi mică.
 • Încearcă să rambursezi în fiecare zi 10 lei din datoria acumulată pe cardul de credit. Dacă 10 lei pe zi ţi se pare puţin vei vedea că puţin câte puţin se adună şi îţi vei atinge obiectivul stabilit. Important este să respecţi ceea ce ţi-ai propus şi în timp ce rambursezi să nu mai acumulezi datorii pe cardul de credit.
 • Nu folosi cardul de credit pentru situaţii de urgenţă. Pentru asta ar trebui să ai un fond de rezervă la care să poţi apela oricând. Dacă foloseşti cardul de credit pentru nevoile neprevăzute vei plăti pentru asta.
 • Nu folosi cardul de credit pentru a plăti alte datorii. În general, cardurile de credit au rate ale dobânzii mai mari decât alte tipuri de împrumuturi, de aceea nu este recomandat să le utilizăm pentru plata altor datorii.
 • Nu folosi cardul de credit pentru achiziţionarea de servicii sau vacanţe. Dacă nu poţi să economiseşti pentru a beneficia de serviciile pe care ţi le doreşti sau pentru vacanţele la care visezi, atunci vei plăti un preţ mai mare pentru a avea parte de ele.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Utilizarea cardului de credit încurajează consumul impulsiv pentru că ai tendinţa să cheltui mai mult atunci când plăteşti cu cardul de credit sau când faci cumpărături pe internet decât atunci când plăteşti cash. Ţine cont că poţi beneficia de dobândă 0% doar dacă plăteşti integral creditul utilizat în perioada de graţie. În final încearcă să cheltuieşti mai puţin decăt îţi planifici să cheltuieşti. Nimeni nu îşi permite să cumpere tot ceea ce îşi doreşte şi nu uita: cumpără ceea ce îţi doreşti doar dacă ai banii necesari.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate