Ultimele articole

Bursa americana: ghid pentru investitori incepatori

Bursa americana: ghid pentru investitori incepatori

Fascinația pieței de capital nu își pierde strălucirea, iar bursa americana rămâne punctul de referință pentru investitori de pretutindeni. Te-ai gândit vreodată să investești la bursa americana? Aici este locul unde marile idei devin realitate, unde companiile de top se întrec în inovație și unde fiecare fluctuație de preț poate însemna o oportunitate. 

Citește mai mult »

Ce sunt punctele Swap? | Care este rolul lor si cum se tranzactioneaza ?

Ce sunt punctele Swap? | Care este rolul lor si cum se tranzactioneaza ?

La nivelul cel mai de bază, swap înseamnă un schimb de lucruri între două părți. Poate fi vorba de obiecte fizice, servicii, sau chiar idei.În tranzacțiile financiare, Swap reprezentat de ceea ce sunt punctele swap este un instrument derivat financiar, un contract între două părți prin care acestea se angajează să schimbe fluxuri de numerar sau alte active în viitor, bazat pe condiții prestabilite.

Citește mai mult »

ETF-urile cu acumulare: Strategia ideala pentru cresterea portofoliului pe termen lung

ETF-urile cu acumulare: Strategia ideala pentru cresterea portofoliului pe termen lung

Investițiile pe termen lung reprezintă o componentă complexă a planificării financiare personale și a construirii unui viitor financiar sigur. În acest context, instrumentele financiare precum ETF-urile cu acumulare devin tot mai populare datorită beneficiilor și potențialului lor de creștere pe termen lung.Un ETF cu acumulare reprezintă o formă eficientă de investiții, care permite investitorilor să participe la performanța piețelor financiare și să beneficieze de reinvestirea automată a dividendelor. Aceste instrumente au devenit o alegere preferată pentru cei care își doresc o strategie de investiții pasivă, dar și pentru cei care caută o modalitate simplă și accesibilă de a-și diversifica portofoliul.

Citește mai mult »

Ce este bursa New York si cum poti sa investesti pentru a obtine profit pe termen lung

Ce este bursa New York si cum poti sa investesti pentru a obtine profit pe termen lung

În fiecare zi lucrătoare, la ora 9.30 dimineața o celebritate americana sună clopoțelul pentru deschiderea sesiunii principale de tranzacționare la Bursa de Valori New York (NYSE) situată.Bursa se închide la ora locală E.T. (GMT-5) 16.00.Cei care sună din clopoțel pot fi CEO-uri ale companiilor care sunt listate sau urmează să fie listate pe bursă, celebrități, sportivi, actori, politicieni, reprezentanți ai organizațiilor non-profit sau promotori ai unor evenimente speciale.

Citește mai mult »

CFD-uri: Ce sunt, Cum functioneaza si Sfaturi utile

CFD-uri: Ce sunt, Cum functioneaza si Sfaturi utile

Contractele pentru diferență (CFD) au apărut în anii 1990, fiind create inițial pentru a permite investitorilor să poată beneficia de mișcările prețurilor acțiunilor fără a deține efectiv activele respective. Termenul CFD "Contract pentru Diferență" este atribuit lui Brian Keelan și Jon Wood, care au introdus acest instrument financiar în Marea Britanie în 1990.

Citește mai mult »

Swing Trading: Ce înseamnă și Cum poți începe

Swing Trading: Ce înseamnă și Cum poți începe

În lumea complexă a investițiilor financiare, în care fiecare mișcare contează și are urmări, strategiile de tranzacționare devin un element cheie pentru succesul investitorilor. Unul dintre cele mai interesante și dinamice aspecte ale tranzacționării care a captat atenția numeroșilor pasionați de finanțe este swing trading-ul.În această incursiune în lumea investițiilor, ne propunem să explorăm această abordare strategică, înțelegând esența sa, modul în care se desfășoară și cum poți începe să-ți valorifici cunoștințele în cadrul acestei metode de tranzacționare.

Citește mai mult »

Indicatorul EMA

Indicatorul EMA

Pentru a ajunge la succes în domeniul investițiilor, trebuie să înțelegi instrumentele și indicatorii cheie care te pot ghida în luarea deciziilor informate. În acest articol, ne concentrăm asupra indicatorului EMA (Media Mobilă Exponențială) și vom explora modul în care acesta poate îmbunătăți abilitățile tale de tranzacționare. Nu uita, Profit Point îți pune la dispoziție cursuri specializate pentru a te ajuta să înveți și să înțelegi, printre altele, instrumentele și indicatorii cheie, și evident și cum să aplici indicatorul EMA în mod eficient. Poți începe chiar cu un curs gratuit despre cum să faci primii pași pe bursă. 

Citește mai mult »

Titluri de Valoare | Ce sunt si Cum le putem tranzactiona

Titluri de Valoare | Ce sunt si Cum le putem tranzactiona

Investițiile financiare reprezintă o modalitate eficientă de a-ți face economiile să lucreze pentru tine și de a-ți asigura un viitor financiar stabil. Cu toate acestea, lumea investițiilor poate părea complicată și intimidantă pentru cei care nu sunt familiarizați cu ea. În acest articol, îți vom oferi un ghid succint despre titlurile de valoare, unul dintre cele mai populare instrumente de investiții disponibile. Dacă investițiile financiare sunt un domeniu despre care vrei să cunoști mai mult, fie că ești începător sau că ai deja mai mult decât noțiuni de bază, vei găsi cu siguranță în cursurile profitpoint.ro un sprijin important în dezvoltarea abilităților tale de investitor. Întorcându-ne la titlurile de valoare, trebuie spus că acestea reprezintă o parte esențială a piețelor financiare globale. Ele sunt folosite pentru a strânge capital pentru o varietate de scopuri, de la finanțarea unei afaceri, la proiecte guvernamentale majore.

Citește mai mult »

Indicele DAX

Indicele DAX

Mercedes-Benz, Bayer, Adidas, Bosh, Audi, BMW, Puma, VW, Siemens, MAN, SAP, Krupp, și multe altele, toate sunt mărci recunoscute internațional ale industriei germane.Economia Germaniei și produsele acesteia sunt probabil cele mai familiare românilor, alături poate, de de cele franceze și italiene.După  Produsul Intern Brut (PIB), care reprezintă valoarea de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale ale unei națiuni într-un anumit an, Germania împarte locurile 3-4 cu Japonia, care are o populație cu 50% mai mare. În top cinci, găsim țări mult mai mari decât Germania, dacă menționăm SUA (de 4 ori mai mare), India și China, cele mai mari din lume, de câte 17 ori mai mari decăt Germania.Mai jos găsești acest top:Primele economii ale lumii în funcţie de PIB în 2023 conform estimărilor Fondului Monetar Internaţional

Citește mai mult »

Cele mai bune actiuni la bursa

Cele mai bune actiuni la bursa

Vrei să investești dar nu știi cum vei alege cele mai bune acțiuni la bursă. Găsirea celor mai bune plasamente, este o problema permanentă. Inflația, mai ales în această perioada când  are rate foarte foarte ridicate peste tot în lume, erodează orice sumă de bani pusă “la saltea” sau la bancă.De la bun început trebuie să știi că, în general, nu prea există “cele mai bune acțiuni”, în sensul în care anumite acțiuni sunt mai bune pentru unii decât pentru alții și pot fi mai mult sau mai puțin potrivite pentru tine.Spus cu alte cuvinte, investiția trebuie să corespundă scopului tău pentru care  cumperi active la bursă.

Citește mai mult »

Ce inseamna REIT?

Ce inseamna REIT?

Oricare ar fi structura portofoliului tău de investitor, dacă ai un model propriu sau adaptat după oricare zeu contemporan al investițiilor bursiere cum ar fi Warren Buffett, fondatorul Berkshire Hathaway cunoscut ca  "Oracolul din Omaha",  Peter Lynch, fondatorul fondului de investiții Fidelity Magellan Fund sau Ray Dalio, fondatorul Bridgewater Associates, acesta va trebui să conțină intr-o anumită proporție și investiții în imobiliare.Dar cum să faci acest lucru când terenul și construcțiile sunt în marea majoritate foarte greu de achiziționat pentru cineva cu un venit obișnuit?În anii 60, Statele Unite s-au gândit la o soluție care să permită oricărui om să poată investi în imobiliare.Ce este REIT (Fond de Investiții Imobiliare)? 

Citește mai mult »

Indici Bursieri | Ce sunt si Cum functioneaza

Indici Bursieri | Ce sunt si Cum functioneaza

În lumea investițiilor financiare, indicii bursieri joacă un rol esențial în monitorizarea și evaluarea performanței piețelor financiare. Aceste măsuri reprezintă un fel de "hartă" a pieței, oferind informații relevante cu privire la evoluția acțiunilor sau a altor active financiare.Hai să discutăm  în detaliu universul indiciilor bursieri și cum pot aceștia contribui la luarea de decizii informate în investiții. Vom acoperi prin acest articol,  cât mai structurat informații precum definirea lor, modul în care se calculează și cum pot fi folosiți în strategii de investiții, dar vom răspunde și la unele întrebări frecvente. Dacă ești în faza în care îți descoperi pasiunea pentru domeniul investițiilor financiare, aceste informații de bază îți vor fi de mare folos. 

Citește mai mult »

Cele Mai Bune Investitii pe Termen Lung

Cele Mai Bune Investitii pe Termen Lung

În momentul de față, investițiile reprezintă unul dintre cele mai bune moduri de a-ți asigura un viitor financiar stabil. Astfel, tot mai mulți români se orientează spre obținerea unor venituri pasive în viitor, în special cu gândul la o stabilitate financiară după vârsta pensionării.Totodată, din ce în ce mai mulți tineri își doresc să obțină independența financiară și înțeleg că pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesar să renunțe acum la o parte din fondurile lor.Însă, pentru a obține beneficii cât mai mari, trebuie să investești inteligent și să înveți cum să faci banii să lucreze pentru tine.Prin urmare, investițiile pe termen lung pot reprezenta una dintre cele mai bune strategii dacă vrei să beneficiezi de venituri pasive mai târziu în viață.În acest articol te vom ajuta să înțelegi mai bine care sunt cele mai bune investiții pe termen lung pentru tine și ce strategii poți folosi pentru a obține un randament pozitiv.Ce înseamnă investițiile pe termen lung?

Citește mai mult »

Copy Trading | Ce Este si Cum Functioneaza

Copy Trading | Ce Este si Cum Functioneaza

Investițiile nu mai sunt doar ale americanilor. De câțiva ani buni, lumea întreagă a început să tranzacționeze pe piețele de investiții, iar românii au început să prindă gustul acestora. Este îmbucurător, atâta timp cât investițiile se fac în mod responsabil. Responsabilitatea în tranzacționare îți poate deschide într-o zi poarta spre independența financiară. Este adevărat că această independență este percepută în mod diferit de fiecare individ, dar cert este că o persoană independentă financiar are mai multe surse de venit, dintre care cel puțin unul pasiv. O sursă foarte cunoscută de venit pasiv este profitul realizat din activitățile de tranzacționare.Una din modalitățile de trading este și copy trading, despre care vorbim în acest articol. Citește rândurile ce urmează pentru a afla ce este, cum funcționează, ce strategii să folosești pentru a avea succes, care sunt cele mai potrivite instrumente și multe alte informații utile care te vor ajuta în activitatea de tranzacționare.

Citește mai mult »

Dobanda Compusa (Capitalizata) | Ce este si Cum functioneaza

Dobanda Compusa (Capitalizata) | Ce este si Cum functioneaza

În acest moment în care ne dorim cu toții să ne folosim de tot mai multe instrumente care să ne ajute să ne creștem veniturile sau să facem investiții inteligente, dobânda compusă, cunoscută și sub numele de dobândă capitalizată, este un concept extrem de important și influent pentru creșterea investițiilor, economiile personale și mai ales pentru gestionarea datoriilor. Așa că dacă ai mai auzit de acest concept,dar vrei să afli mai multe despre acesta sau pur și simplu nu știi exact la ce se referă dobânda compusă sau dobânda capitalizată atunci prin acest articol ne propunem, nu doar să aflăm ce este aceasta ci și să înțelegem importanța sa în contextul economic actual și al investițiilor.  Astfel că, vom analiza avantajele și dezavantajele utilizării dobânzii compuse, precum și modalități concrete de a o utiliza eficient pentru a atinge obiectivele financiare și mutle alte aspecte. 

Citește mai mult »

Ce sunt ETF-urile si Cum Functioneaza?

Ce sunt ETF-urile si Cum Functioneaza?

Investițiile sunt unele dintre cele mai bune modalități de a-ți crește veniturile pe termen lung sau mai bine zis, de a-ți pune banii să muncească pentru tine. Evident că există și modalitatea de a-ți lua un alt job sau de face activități extra, însă în prezent mergem pe principiul ”work smarter not harder”, adică muncește mai puțin, dar cu inteligență sau înțelepciune și nu neapărat mai mult, cu mai multă forță, mai mult timp, mai greu abordând acea cale tradițională. Cu toate astea, în prezent investitorii sunt deocamdată considerați curajoși și oameni dornici să exploreze oportunități care să le transforme economiile în creșterea veniturilor și prosperității. Și nu orice om consideră că are aceste calități sau că se poate angrena în această direcție. În realitate însă, investițiile nu ar trebui să fie doar pentru un anumit grup de oameni, ci pentru noi toți. Pentru că până la urmă cine nu-și dorește să trăiască mai bine? Cine nu are nevoie de siguranță financiară sau chiar libertate financiară în viitor? Ei bine, în acest sens, indiferent că ești doar un începător entuziast sau ai deja experiență în investiții, acestea sunt cu siguranță o cale foarte bună și totodată provocatoare de a ne multiplica banii. 

Citește mai mult »

Pips Forex: Ce sunt si Cum se calculeaza?

Pips Forex: Ce sunt si Cum se calculeaza?

Pentru că ai ajuns aici, tindem să credem că ești interesat de piața Forex și, aproape sigur ai auzit de pips forex. Dar dacă nu ai auzit, îți spunem noi în următoarele rânduri.Rămâi și citește acest articol pentru a afla ce înseamnă pips trading, cât valorează un pip în forex, de ce sunt importanți, strategii de tranzacționare și alte informații utile care te vor ajuta să fii atent la acest indicator atunci când tranzacționezi.

Citește mai mult »

Ichimoku Cloud: Ce este si Cum poti Tranzactiona cu el?

Ichimoku Cloud: Ce este si Cum poti Tranzactiona cu el?

Îți plac investițiile și ai o oarecare experiență? Jonglezi cu indicatorii care te ajută să tranzacționezi? Probabil ai auzit și tu de indicatorul ichimoku cloud. Dar dacă nu ai auzit, află că este un indicator gratuit și că în următoarele rânduri vei citi informațiile care te vor ajuta să îl folosești în tranzacțiile tale.

Citește mai mult »

Ce Inseamna Trading Online? Ghid Complet pentru Incepatori

Ce Inseamna Trading Online? Ghid Complet pentru Incepatori

În ultima perioadă ne este tot mai familiar termenul de trading online. Îl auzim des în social media sau poate chiar la prieteni care se ocupă de trading online. Dacă îți dorești să te familiarizezi cu acest termen și să înveți cât mai multe despre tradingul online, ești exact unde trebuie. În articolul de astăzi îți explicăm pe larg ce înseamnă trading online și îți oferim un ghid complet pentru începători care să-ți fie de folos în acest început de drum.

Citește mai mult »

Ce inseamna slippage?

Ce inseamna slippage?

Dacă ești un investitor este esențial să înțelegi ce înseamnă slippage și cum acesta îți poate afecta performanța tranzacțiilor. Slippage este un concept important în lumea tranzacțiilor financiare și poate avea un impact semnificativ asupra rezultatelor comerciale. În acest articol, vom discuta în detaliu conceptul de slippage, vom analiza cauzele și consecințele sale, precum și modalități de gestionare și reducere a acestuia.

Citește mai mult »

Am lansat cea mai importantă baterie din viața ta! Testeaz-o acum!

Am lansat cea mai importantă baterie din viața ta! Testeaz-o acum!

Este adevărat că educația financiară are un impact profund asupra modului în care gestionăm finanțele noastre și cum ne creăm un viitor financiar stabil. Prin învățarea și aplicarea principiilor financiare corecte, putem să ne îmbunătățim abilitățile și să luăm decizii informate pentru a atinge obiectivele noastre financiare.

Citește mai mult »

Ce inseamna BID si ASK?

Ce inseamna BID si ASK?

Dacă vrei să tranzacționezi pe piețe financiare, trebuie să cunoști și să înțelegi diferiți termeni. De exemplu, atunci când vrei să cumperi o acțiune, o monedă sau un titlu de valoare trebuie să înțelegi ce preț să ceri, dar și ce preț să accepți, pentru a ajuge la o înțelegere cu vânzătorul. Vânzătorul cere un preț pentru obiectul tranzacției, iar această acțiune se numește ‘’ask’’, în timp ce tu, cel care vrea să cumpere, oferi un preț maxim pentru a cumpăra. În acest mod, ajungem la tranzacția denumită ‘’ask bid’’.

Citește mai mult »

Indicatorul Heikin Ashi

Indicatorul Heikin Ashi

Dacă ești pasionat de piețele financiare și vrei să-ți dezvolți abilitățile de tranzacționare, acest ghid este perfect pentru tine.Lumânările Heikin Ashi sunt un instrument puternic și popular în analiza tehnică, și poate oferi o perspectivă unică asupra mișcărilor prețurilor și a tendințelor pieței. Ele pot îmbunătăți semnificativ precizia deciziilor tale de tranzacționare și te pot ajuta să obții un avantaj în fața concurenței.

Citește mai mult »

Consimțământul cookie-urilor GDPR

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele. Dând clic pe „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea TUTUROR cookie-urilor. Cu toate acestea, puteți vizita Setările cookie-urilor pentru a furniza un consimțământ controlat.
Activat Permanent

Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul web să funcționeze corect. Această categorie include doar cookie-uri care asigură funcționalități de bază și caracteristici de securitate ale site-ului web. Aceste cookie-uri nu stochează nicio informație personală.

Cookie-urile publicitare sunt utilizate pentru a oferi vizitatorilor reclame și campanii de marketing relevante. Aceste cookie-uri urmăresc vizitatorii de pe site-uri web și colectează informații pentru a oferi reclame personalizate.

Cookie-urile de performanță sunt utilizate pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la oferirea unei experiențe mai bune utilizatorilor pentru vizitatori.

Cookie-urile analitice sunt utilizate pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valori, numărul de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.

Modifică