De ce nu-ți ajung banii?

Banii... Peste tot auzim de ei. Nu îi putem evita, nici ignora pentru că banii sunt esența oricărui raport financiar. Lipsa lor este o problemă cu care ne-am confruntat toți, cel puțin o dată. Dar știai că, de fapt, nu a existat niciodată o lipsă de bani? Ceea ce lipsește este creativitatea, motivația, ideea, acțiunea. Singurii oameni care fac bani sunt cei care lucrează la monetărie. Restul, trebuie să îi câștige.

Te-ai gândit de ce nu îți ajung banii și cum să faci să îți ajungă? Este o întrebare pe care nu ți-o pune nimeni. Este un gând pe care trebuie să îl constați singur și să găsești o soluție. Este curios faptul că neajunsurile nu sunt legate neapărat de venituri. Sunt oameni care câștigă un salariu minim pe lună și sunt plini de datorii, dar la fel de împovărați de datorii ajung și cei care câștigă de cinci ori mai mult, iar motivul este managementul prost al banilor și risipa. Tentația de a cumpăra tot ce vezi, crezând că achizițiile îți vor aduce satisfacție pe termen lung îți crește numărul obligațiilor financiare și îți mărește lanțul care te ține pe loc.

Controlează banii sau ei te vor controla pe tine!

Cum îți gestionezi banii? Ai un buget personal sau familial? Știi să economisești? Dacă răspunsul tău este nu, informează-te, folosește instrumente de calcul utile în demersul tău de a prelua controlul finanțelor personale. Nu uita că starea ta de sănătate financiară este dată de raportul dintre veniturile și cheltuielile pe care le ai lunar și de modul în care îți administrezi bugetul. Și, DA, poți fi sănătos cu bani și nu e atât de complicat. Problemele tale financiare nu apar din lipsa banilor, ci din lipsa educației financiare. 

Deții controlul financiar asupra banilor. Ce faci mai departe? Te gândești la sănătate financiară pe viață. Te gândești să investești pe termen lung în viitorul tău. Pentru că atunci când vei ajunge la vârsta de pensionare, puterea ta de muncă se va înjumătăți. Poți face afaceri și la 60 de ani, bineînțeles, dar parcă ar fi bine să ai ceva bănuți strânși pentru asta, nu? Orientează-te pe investiții profitabile, dar documentează-te foarte bine înainte. Sănătatea ta financiară depinde, în mare măsură, de deciziile pe care le iei la un moment dat și de modul în care acționezi. 

Ești ceea ce gândești!
Pe o axă de la 1 la 10, unde 1 reprezintă gândurile negative despre bani (de exemplu: Nu voi avea niciodată suficienți bani. Nu îmi pot permite. Nu reușesc să câștig ca alții. Banii nu aduc fericirea....) iar 10 sunt gândurile pozitive, tu ce nota ți-ai acorda? Cum gândești despre bani în acest moment?

Lasă-ne un comentariu mai jos pentru a-ți împărtăși cu ceilalți cititori opiniile.


Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 6

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate