Educația financiară pentru copii - partea a 2-a

Descarcă ebook-ul

Este nevoie să vă autentificați sau să vă înregistrați pentru a descărca ebook-ul

Părinții noștri au crescut în familii unde nu se discuta despre educație financiară sau despre bani. Datoria națională pe cap de locuitor în SUA este într-o continuă creștere din cauza cărților de credit. Studenții se confruntă cu cea mai mare rată de îndatorare din toate timpurile, din cauza faptului că multor părinți le lipsește încrederea când vine vorba de a-și educa copii din punct de vedere financiar- chiar în momentul în care educația financiară a devenit mai importantă ca niciodată.

Deci cum poți să-ți educi copiii din punct de vedere financiar?

Cei mai mulți experți financiari sunt de acord că copiii au nevoie de o înțelegere de bază a banilor cât mai devreme-începând de la vârstă de 3 ani, iar obiceiurile financiare se formează în principal la vârsta de șapte ani.

Majoritatea copiilor mici nu știu să valorifice banii, dar un sistem de recompense care constă într-un desen animat sau o moneda îi poate ajuta pe acești micuți să învețe mai devreme noțiunile despre bani. Când copilul tău are un comportament deosebit de bun oferă-i o recompensă printr-o monedă. Cu cât comportamentul lui este mai pozitiv cu atât poți crește suma. Copilul va începe să învețe despre economisire, cheltuire și recompensă chiar înainte să îți dai seama.

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate