Fie că ai reușit să aduni o sumă frumușică în cont, ai primit un premiu sau ai moștenit niște bani, poți să începi să înveți cum să pui banii să lucreze pentru tine, fără ca tu să muncești prea mult.
În ce să investești la 20 de ani?
Cea mai bună investiție pe care o poți face la această vârstă este investiția în dezvoltarea personală. Gândește-te că te așteaptă un viitor cu experiențe noi și provocări, iar pentru asta trebuie să acumulezi cunoștințe și să-ți dezvolți abilitățile care te vor ajuta să iei decizii corecte în viitor.
Prima educație ai primit-o la școală, la facultate, însă acolo ai auzit că nu poţi face bani neapărat din ce te pasionează şi că ai nevoie, în primul rând, de un job, și apoi în timpul rămas poţi face ce-ţi place. Această educație veche te-a învățat să asculți de un șef ca să-i poți executa ordinele la locul de muncă.
E timpul ca, banii pe care îi ai acum, să-i investești într-o educație nouă (cursuri, seminarii, workshop-uri) care să-ți ofere cunoaștere, libertate financiară și să-ți deschidă noi orizonturi.
În ce să investești la 30 de ani?
După ce ți-ai format mentalitatea financiară, învață să-ți multiplici economiile. Banii produc bani numai dacă știi să-i investești corect. Cele mai bune investiții sunt cele mai simple, mai ales dacă ești începător.
De departe, una din cele mai bune modalități de a-ți pune banii la treabă este să-i investești în piața valutară. Având în vedere că astăzi companiile de brokeraj îți pot oferi toate instrumentele necesare de tranzacționare, nu este un lucru complicat să devii trader!
Investițiile în aur sunt la fel de profitabile. Alături de alte metale prețioase, aurul reprezintă o investiție bună atât pentru investitorii începători, cât și pentru cei cu experiență și îți oferă multe avantaje: stabilitate (este considerat un instrument incontestabil de protecție împotriva inflației), lichiditate (aurul este un activ care poate fi vândut oriunde, oricând), diversificare (investițiile în aur sunt mai puțin riscante pentru că au o corelare inversă cu invesțiile de pe piața de capital).
În ce să investești la 40 de ani?
Nu mai este niciun secret faptul că, la 40 de ani, oamenilor care au bani puşi deoparte le place ideea de a deţine propriul business. O afacere în franciză, de exemplu, poate să fie începută cu doar câteva mii de euro (în funcție de domeniul afacerii) și te scutește de multe bătăi de cap în cazul în care nu ai un spirit antreprenorial prea dezvoltat. Avantajul francizei este că ai totul pus pe tavă, nu este nevoie să-ți creezi un brand sau strategii. Trebuie doar să cunoști bine afacerea respectivă și să investești în dezvoltarea ei.
Un pas important către libertatea financiară este să obții cel puţin 2 surse de venit pasiv.
Odată ce ai acumulat experiență și ai devenit mai bun în domeniul financiar, poți risca mai mult, investind pe termen lung. Poți să investești într-un fond de acțiuni. S-ar putea ca rezultatele să nu vină rapid, de aceea îți recomandăm să ai răbdare și să continui să înveți. Fondurile pe acțiuni oferă investitorilor câștiguri mai mari decât celelalte fonduri existente, însă și riscurile sunt însemnate. Cu alte cuvinte, atunci când evoluția pieței financiare este pozitivă, vei avea de câștigat.
Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes pe bursă.