Începe acum..!

  Ne punem de multe ori întrebări precum: ”De ce nu reușesc?” sau ”De ce nu pot face ceea ce mi-am propus?” Căutăm ulterior răspunsul în factori externi, cum ar fi: nu am terminat sarcina la locul de muncă în termen pentru că un coleg nu mi-a dat materialul necesar sau am întârziat la muncă pentru că vecinul a făcut gălăgie toată noaptea şi nu m-am putut trezi la ora potrivită. Mereu există un vinovat, niciodată tu! Atât de simplu, nu? Mi-ar plăcea să fiu de acord cu tine, însă.. sunt nevoită să te contrazic. Singurul responsabil eşti tu! Ţi-ai pus vreodată întrebarea: ”Dacă mă opresc să arăt cu degetul în jur, o să am o viață mai frumoasă, o sa reuşesc să evoluez, o să mă bucur de viaţă?” Răspunsul este: cu siguranţă, da! Începe de acum să îţi asumi responsabilitatea! Tu ești singura persoană responsabilă pentru fericirea şi liniştea ta! Renunţă să priveşti în jurul tău şi să arunci vina pe altul! Tu alegi dacă vrei să fii morocănos toată viaţa, găsindu-ţi mereu scuze sau alegi să vezi doar frumosul din jur şi îţi construieşti o viaţă plină de zâmbete! Te provoc la un exerciţiu! Începând de acum, asumă-ți întreaga responsabilitate pentru ceea ce eşti şi vei deveni. O să realizezi că în momentul în care te oprești din a-ți căuta scuze și te vei focusa pe a găsi soluții la situaţiile neplăcute întâmpinate, îți va fi mai ușor să evoluezi. Ştiu, este uşor să ne aşezăm în zona noastră de confort, cu tabieturile noastre şi fără planuri de viitor. Obișnuim să ne lăsăm pur şi simplu în voia sorţii sau cum ne place să spunem: ”Vom vedea ce va fi”.. dar oare un astfel de comportament ne ajută să evoluăm? Răspunsul este: niciodată! Începe de acum să realizezi că ai nevoie de o schimbare! Secretul ce stă la baza fericirii este capacitatea de a deveni o persoana pozitivă. Învaţă să gândeşti pozitiv, indiferent de circumstanţe! Oamenii de succes gândesc tot timpul pozitiv. Probabil că pare ușor de zis. Întrebarea ce apare este evidentă: ”Bine, bine, dar.. cum să fac asta?” Nu este atât de greu cum pare, ba din contră, este mult mai uşor. În orice situaţie este mai facil să căutăm părţile pozitive, să gândim soluţii în loc să  născocim probleme în plus, iar ulterior să privim totul ca pe o lecție predata din care avem doar de învățat. Tu eşti singurul care poate să aleagă modul în care gândește. Începe de acum să acţionezi!
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Ia-tă câteva obiceiuri “sănătoase” pentru o viaţă cu adevărat frumoasă:  
 • Pune-ţi mintea la contribuţie!- ieşi din carapacea ta şi scapă de confort. Prin orice situaţie ai trece ia-ţi doua secunde de pauză înainte să acţionezi şi gândeşte! Generează idei noi, constructive, nu îţi încărca mintea cu lucruri obositoare.
 • Imaginează-ti că deja ai!- gândește ce iți dorești și comportă-te ca și cum ai avea deja. Începe să trăiești viața la care visezi, creează o imagine de viitor și începe să crezi în ea!
 • Fii stăpân pe viața ta- responsabilitatea îți aparține! Tot ceea ce ești sau vei deveni este rezultatul puterii tale. Impulsionează-te de acum să îți însușești lucrurile bune sau rele pe care le faci.
 • Gândește-te și la oameni- și ei contează! Capacitatea ta de a fi o persoană sociabilă, prietenoasă, fără să analizezi tot ce e rău în oamenii din jur te va ajuta să ai o minte mai limpede, preocupată cu lucruri constructive. Cu toții avem calități și defecte, alege să vezi numai ce este bun!
 • Evoluează- inteligența este un aliat! Cu cât citești mai multe cărți, cu cât cultura ta generală se mărește, cu cât tu, în loc să urmărești o emisiune mondenă unde toată lumea se ceartă cu toată lumea cu atât vei progresa. Alege să evoluezi intelectual și atunci îți vei da seama că este mult mai simplu să vezi frumosul din jur!
 • Schimbă-ți gândirea- ai încredere în tine! Schimbă modul în care gândești despre tine. Felul în care gândești despre tine, este consecința la ceea ce ești în prezent.
 • Setează-ți obiective- și nu le lăsa nerealizate! O modalitate eficientă este să îți notezi obiectivele, astfel le poți vizualiza și cu siguranță nu vei omite niciunul. Nu te plafona doar la un plan pe termen lung, setează-ți obiective pe termen scurt, mediu și lung. Pas cu pas munca îți va fi ușurată.
Începe de acum să îţi asumi responsabilitatea, să realizezi nevoia de schimbare şi acţionează!   Autor: Cristina Roșu
Voting postare: 2

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Disciplina - aliatul tău în drumul spre succes

Disciplina - aliatul tău în drumul spre succes

Pentru unii este o corvoadă, pentru alții – un stil de viață ordonat care oferă multiple recompense.Cum se manifestă disciplina în viețile n..
 •   4
 •   18
 •   1263
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate