Ion Țiuleanu

Despre trainer
Analiza lichidităților
8
Trading instituțional
8
Analiza fundamentală, macroeconomică
8
Piața valutară
8
Nota medie: 9.88
Număr de grupe: 57

Bună ziua, numele meu este Țîulean Ion, sunt director Profit Point Timișoara. Îmi place să spun că am fost delegat pe acest post pentru a ridica moralul și nivelul de educație financiară din Timișoara.

Înainte să-mi încep activitatea în această companie am lucrat în sistemul bancar, ocupând postul de director de reprezentanță. Am fost pasionat de domeniul financiar dintotdeauna. Mi-am dorit constant mai mult de la mine, să-mi pot dezvolta cunoștințele zilnic. Drumul meu către Profit Point a coincis cu perioada în care au apărut îndoieli despre ceea ce fac în domeniul bancar, simțind că m-am plafonat și că nu mai pot evolua.

Un prieten care făcea parte dintr-o companie la început de drum intitulată Profit Point, mi-a oferit oportunitatea să mă alătur lor, însă, pe un post de trainer de educație financiară. Chiar dacă din punct de vedere ierarhic asta însemna să cobor de la statutul meu de director la un post inferior, dorința mea de a-mi lua viața în propriile mâini a fost mult mai mare, iar partea financiară era inversă ierarhizării. Am vrut să-mi iau zborul din cuibul natal, să văd dacă mă pot descurca fără prieteni și părinți. Astfel, mi-am ieșit din zona de confort, am acceptat provocarea și am renunțat la postul pe care îl aveam pentru a începe pregătirea de a deveni mentor de educație financiară.

În momentul în care m-am angajat în sistemul bancar echipa era deja formată, eu doar am preluat-o și am lucrat cu aceasta. Profit Point mi-a oferit ocazia să particip la înființarea acesteia, fiind acolo când s-a tăiat panglica de inaugurare. Eram începător și eu și colegii mei, dar cu toții aveam visuri mari.

De-a lungul timpului s-au schimbat multe în cadrul companiei, întâmpinând obstacole peste care am trecut împreună. Am întâmpinat și situații mai neplăcute, iar de la zi la zi am căutat soluții pentru a rezolva problemele oamenilor, aceste lucruri consolidându-mi motivația.

Am lucrat o perioadă de timp în Iași ca trainer, apoi am fost trimis în stagiere la București. După promovarea examenelor am fost avansat pe postul de manager general la Timișoara. Cea mai mare provocare pe care am întâmpinat-o la începutul meu de drum ca manager a fost crearea unei echipe cu oameni noi pe care să-i și păstrez o perioadă îndelungată. Acum, încerc să-mi motivez echipa prin abordarea mea optimistă a fiecărei idei.

Pasiunea mea pe care o pun în tot ceea ce fac s-a dezvoltat datorită tatălui meu. El a muncit mult și întotdeauna mi-a insuflat această idee de muncă, spunându-mi mereu: „eu am o viață, am o vârstă, iar sănătatea nu-mi va permite tot timpul să-ți pun o sumă de bani în buzunar”.

Îmi doresc să las ceva în urma mea, nu vreau să trăiesc cu teama că voi fi uitat când nu voi mai exista pe acest pământ. Principiu de viață după care mă ghidez este faptul că poți să câștigi bani și fără să furi, fără să minți și fără să te folosești de slăbiciunea oamenilor, încercând tot timpul să împărtășesc acest crez cu toate persoanele ce mă înconjoară.

În prezent sunt unul dintre cei mai vechi angajați ai centrului educațional Profit Point și nu mă văd să schimb acest loc de muncă prea curând. Acest domeniu îmi oferă zilnic ceva nou și mă ajută la dezvoltarea mea continuă. Am proiecte pe care vreau să le duc la capăt și de care îmi doresc să mă bucur. Din prima zi în care m-am angajat am avut ca scop să învăț și să muncesc pentru a ajunge să avansez, să nu mă mai plafonez.

O zi perfectă pentru mine este aceea în care nu există contradicții. Domeniul financiar este foarte sensibil, iar contradicțiile sunt foarte dese. După ce plec de la birou îi ofer toată atenția mea copilului meu de un an și opt luni. Acesta este liniștea mea la final de zi. Consider că noi suntem singurii care ne putem creea ziua perfectă, viața perfectă, și tot ceea ce trebuie să facem este să lucrăm la asta fără să ne dăm bătuți. Dacă avem încredere în forțele proprii vom reuși să trecem peste orice obstacol.

Sfatul meu pentru voi este să vă uitați doar în ograda voastră, să vă creați propriile idei și să vă croiți propria istorie.

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate