Principiile investiției în funcție de valoare

Celebrul investitor Warren Buffett, Președintele Berkshire Hathaway este un susținător avid al investiției în funcție de valoare. În ultimii douăzeci și cinci de ani, Buffett a dus conceptul de investiție de valoare mai departe, concentrându-se pe "identificarea unei companii superioare la un preț sensibil" în locul firmelor generice la prețuri imbatabile.

Warren Buffet a spus: este mai bine să cumperi o companie minuntată la un preț corect, decât să cumperi o companie corectă la un preț minunat.
Să aruncăm o privire la principiile investiției în funcție de valoare (value investing):

Cumpără Companii, Nu Acțiuni

Dacă există un lucru cu care toți investitorii de valoare ar trebui să fie de acord, acela e că investitorii ar trebui să cumpere companii, nu acțiuni. Asta înseamnă ignorarea tendințelor ce se referă la prețurile acțiunilor și celelalte lucruri care fac agitație pe piață. În același timp, investitorii ar trebui să privească spre fundamentele companiei listate la bursă. Căutarea unei companii bune ar putea lua mult timp investitorului, însă profitul poate fi și el pe măsură datorită achiziției reușite și a comisioanelor mai mici. 

Apreciază Compania pe care o cumperi

Nu ți-ai alege un partener doar datorită pantofilor, nu-i așa? Prin urmare, nu ar trebui să alegi acțiunile unei companii doar în baza unei analize sumare. Trebuie să te dedici cu adevărat companiei pe care o cumperi și asta înseamnă să fii pasionat în a ști totul despre acea companie. Trebuie să-i dezlipești eticheta acelui preț atractiv și să ajungi la adevărul gol-goluț. Multe companii se dovedesc a fi mult mai bune după ce le judeci dincolo de raportul PER și privești calitatea datelor financiare reale. 

Dacă îți păstrezi standardele ridicate și te asiguri că datele financiare ale companiei sunt reale, e foarte probabil să o păstrezi în portofoliu pentru mai mult timp. În cazul în care lucrurile se schimbă, cu siguranță vei observa asta la un moment dat. Încearcă să acorzi atenție acestui principiu. Astfel, succesul îți este asigurat. 

Investește în Companii pe care le înțelegi

Dacă nu înțelegi cu adevărat cum funcționează o companie, atunci e mai bine să nu o cumperi. Criticii în domeniul investițiilor de valoare spun că ar trebui să te concentrezi mai mult pe acest principiu. De ce? Pentru că mulți sunt setați să caute afaceri ușor de înțeles, fără să știe să facă și previziuni cu privire la evoluția ei. Or cu cât o afacere este mai complexă, cu atât mai mari sunt riscurile. De aceea, este important să fii bine educat în domeniul investițiilor pentru a ști să faci previziuni corecte. 

Găsește Companii bine-administrate

Managementul poate face o mare diferență într-o comapnie. Buna administrare adaugă mai multă valoare decât bunurile pe care le deține compania. Iar o administrare proastă poate distruge până și cele mai solide balanțe financiare. Au existat investitori care și-au bazat întreaga strategie de investiții pe găsirea unor manageri onești și capabili. Warren Buffet îi sfătuiește pe investitori să-și dezvolte următoarele calități pentru o bună administrare a companiei: integritate, inteligență și energie.

Nu te stresa cu diversificarea

Una dintre ariile în care investiția în funcție de valoare vine în contradicție cu principiile investiționale acceptate este diversificarea. Oricând ai un capital de investiții mai mare, scopul tău nu ar trebui să fie atât diversitatea, cât găsirea unei strategii de investiții care să fie mai eficientă decât cele pe care le ai deja. Timpul care este un factor extrem important se consideră pierdut dacă eziți prea mult. Prin urmare, atunci când găsești acțiuni subevaluate, ar trebui să cumperi cât de multe poți. Dacă totuși oportunitățile nu sunt strălucite, poți aștepta și vremuri mai bune.Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 7

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate