Rodica Dabija

Despre trainer
Analiză tehnică și fundamentală în piață valutară
8,6
Diagnostic financiar
8,6
Nota medie: 9.66
Număr de grupe: 14

Numele meu este Dabija Rodica, sunt manager coordonator în cadrul centrului educațional Profit Point, mai exact mă ocup de analiza piețelor financiare din punct de vedere tehnic și fundamental. Totodată mă ocup de formarea unor noi traderi. Povestea mea în această companie a început după ce am ales să mă înscriu la un curs de educație financiară.

Alegerea am făcut-o datorită faptului că am vrut să îmi dezvolt cunoștințele pe care le-am dobândit în facultate. În timpul anilor de studiu am învățat multe despre bani, am vrut să aprofundez informațiile pe cont propriu. Am vrut să cunosc mai multe despre cum să-mi gestionez într-o manieră cât mai rentabilă bugetul personal și cum să îmi pot crește veniturile. Astfel, am dezvoltat dorința de a mă educa financiar. Am găsit acest curs într-o reclamă pe Facebook. Era un curs de începători gratuit, așa că am zis să încerc, m-am înscris și ulterior am participat.

Perioada în care am mers la cursuri m-a maturizat, disciplinat și ajutat să îmi pot stabili noi obiective pentru care să lupt. Faptul că am descoperit avantajele din piețele financiare m-a determinat să iau inițiativă și să profit de pe urma acestora. Am făcut pasul și am devenit investitor pe piețele financiare. Începutul a fost dificil, chiar dacă este un sistem destul de logic, nu înțelegeam necesitatea de a respecta reguli. La început m-am abătut de la acestea, după care, mi-am însușit lecțiile și am reușit să mă disciplinez prin exercițiu și prin respectarea acestor reguli. Astfel, am putut ajunge la succes.

Odată cu creșterea mea constantă, a venit și oportunitatea de a distribui mai departe informațiile și experiența acumulată. Astfel, am primit oportunitatea să mă alătur echipei pe postul de trainer. A fost o provocare pentru mine pe care am acceptat-o cu plăcere. Am trecut printr-o perioadă de training, iar apoi am început să susțin cursurile pe care și eu le-am parcurs la început.

Am învățat că educația înseamnă profit. Mi-a fost dificil când am debutat pe acest post să trec peste convingerea că este un domeniu în care doar bărbații au succes, dar mă ghidez după citatul: „într-o lume a bărbaților pot reuși și femei care învață să poarte pantaloni”. Consider că atuurile pe care le are o femeie, atenția sporită și emotivitatea, mă ajută să empatizez mai bine cu oamenii și să îi ajut.

Am plecat de acasă, din Republica Moldova la o vârstă fragedă de 14 ani, am venit în România să fac studiile. În prezent mă bucur că atunci am făcut această alegere, deoarece a devenit cea mai mare oportunitate pe care puteam să o primesc. Am învățat să ascult sfaturile tuturor din jurul meu dar să le triez, să pun în aplicare ceea ce îmi este mie benefic. Doza mea de inspirație vine de la oamenii ce mă înconjoară.

Am venit într-o țară nouă, neavând dezvoltată o disciplină financiară din copilărie și asta mi-a îngreunat drumul. Consider, că este nevoie să se implementeze educația financiară în școli încă din clasele primare pentru a putea pregătii copii pentru viitor. Ei trebuie să știe ce sunt banii, cum să îi folosească și mai ales cum să-i prețuiască. Oamenii care afirmă că nu au nevoie de educație financiară în viața lor, trăiesc într-un haos financiar, iar acest haos nu va duce decât tot în alt haos continuu pe toate planurile.

Pentru mine fiecare zi este un nou capitol al vieții mele, prețuiesc orice lucru, sunt atentă la toate detaliile din viața mea și mă dedic întru totul în ceea ce fac, atât pe plan profesional, cât și personal, iar oamenii ce mă înconjoară reprezintă doza mea de inspirație zilnică. De asemenea, am timp și pentru pasiunea mea pentru călătorii. O zi fără muncă reprezintă pentru mine o zi din concediu, însă nu aș putea să am mai mult de 10 zile de concediu pe an. Zi de zi mă duc la muncă cu entuziasm, că pot afla lucruri noi, că pot cunoaște lucruri noi. Pentru mine fiecare zi reprezintă o provocare.

Sfatul meu pentru tine este să îți creezi un scop și să faci tot ce ține de tine să îl îndeplinești, fără a renunța, doar pentru că pe drum întâmpini obstacole.

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate