Sinteza săptămânii: România în lupta cu dobanda, corupţia şi colectarea TVA

România, codaşă la colectarea TVA: Potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană, România are cel mai mare deficit de colectare a TVA din rândul statelor membre UE, cu doar 41% din veniturile din TVA preconizate. La polul opus, cele mai mici deficite au fost înregistrate în Olanda, Finlanda şi Suedia.

Autorităţile de la Beijing intervin: După un weekend prelungit de 4 zile, în care Bursa din Shanghai a fost închisă pentru comemorarea sfârşitul celui de-al doilea război mondial, Autorităţile de Beijing încearcă să liniştească investitorii înainte de reluarea tranzacţionării. Acestea promit reforme profunde ale pieţei financiare şi subliniază că economia prezintă semne de stabilizare.

Sorin Oprescu, în arest preventiv: Săptămâna s-a încheiat cu arestarea preventivă, timp de 30 de zile, a lui Sorin Oprescu, acesta fiind reţinut ieri de procurorii anticorupţie pentru luare de mită. Procurorii DNA susţin că Oprescu, primarul general al Capitalei, ar fi primit 25.000 de euro prin intermediul şefului unei instituţii din Primărie, de la patru denunţători.

Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!

Codul fiscal, la decizia Preşedintelui: Codul fiscal a trecut de Parlament, rămânând necesară doar aprobarea din partea Preşedintelui României. Dintre noile prevederi fac parte reducerea etapizată a TVA (20% de la 1 ianuarie 2016, respectiv 19% de la 1 ianuarie 2017), precum şi eliminarea impozitului pe construcţiile speciale şi a supraaccizei la carburanţi , de la 1 ianuarie 2017.

România şi criza refugiaţilor: Publicaţia britanică Daily Mail a anunţat că României i-ar reveni să primească aproximativ 7.000 de refugiaţi, potrivit unui plan care ar fi fost întocmit de lideri europeni în vederea distribuirii a 160.000 de refugiaţi pe continent. Informaţia a venit la o zi după ce Leonard Orban, consilierul pe politici europene al preşedintelui Klaus Iohannis, a susţinut că primii imigranţi pe care România s-a angajat să-i primească la cererea UE vor ajunge în ţară în luna noiembrie, fiind vorba de un număr de 1.700 de persoane.

Dobânzile la creditele pentru populaţie: Pe fondul mişcărilor de pe pieţele internaţionale, care aşteaptă decizia FED de creştere a ratei dobânzii de referinţă, băncile comerciale din România au majorat dobânzile la creditele noi pentru populaţie, în lei şi în valută, însă le-au scăzut pe cele la depozite pe toată linia. Astfel, românii care au luat un credit în iulie au plătit o dobândă mai mare decât dacă ar fi făcut acest împrumut în iunie, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Dobânda la credite ipotecare se îndreaptă spre 7%

Dobânda la credite ipotecare se îndreaptă spre 7%

Cumpărarea unei locuințe începe să redevină dificilă din cauza majorării dobânzilor bancare care merg în tandem cu o altă măsură anti-credit..
  •   4
  •   6
  •   1313
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate