6 lecții de învățat de la mega-investitori

În spatele fiecărei investiții de succes, stau experiențe și lecții de învățare, unele din care le vom prezenta în acest articol. 

Nu-ți păstra niciodată banii inactivi.

Banii inactivi sunt bani pierduți. Cel mai mare dușman al banilor este inflația. O bancnotă de 100 USD va valora mai puțin peste 5 ani dacă o păstrezi în buzunar. „Inflația este la fel de violentă precum un tâlhar, la fel de înspăimântătoare precum un hoț armat și la fel de letală precum un asasin plătit”, declara în 1978 președinte american Ronald Reagan. Investitorii înțeleg asta foarte bine și nu își păstrează niciodată toți banii într-un cont curent, ci îi investesc.

Fii curios să afli lucruri noi.

Curiozitatea este o virtute comună pentru majoritatea investitorilor: ei asculta și nu acționează prea inteligent, pentru că nu au nevoie. ”Nu am un talent special. Sunt doar un curios pasionat.”, a spus Albert Einstein. Mega investitorii sunt dornici să învețe lucruri noi. Ei cred în procesul continuu de adăugare a valorilor la portofoliul lor de cunoștințe și ascultă cu curiozitatea unui copil ori de câte ori împărtășesc informații despre un anumit subiect. Uneori, este posibil ca aceste informații să nu le fie neapărat utile pentru investițiile lor. Și totuși, investitorii nu se feresc să învețe câteva lucruri noi chiar și de la cei cu mult mai tineri decât ei. Formează-ți obiceiul de a învăța lucruri noi!

Înțelege riscurile și diversifică-ți investițiile.

Piețele pot oferi oportunități grandioase de investiții profitabile care implică un grad ridicat de risc. Deși poți câștiga bani frumoși în termen scurt, riști să îți pierzi investițiile inițiale. Iată de ce este important să înțelegi riscurile și să investești doar conform profilului tău de adecvare. Nu te lăsa dus de valul câștigurilor ușoare la bursă.

Imperiile nu au fost construite peste noapte.

Aceasta lecție derivă chiar din ultima, ceea ce înseamnă că lucrurile sigure se construiesc în timp. Această idee se bazează pe experiența investitorilor de a construi afaceri, lucruri care nu se pot face peste noapte. Investițiile la bursă pot fi comparate cu un copac de bambus: e nevoie de 4 ani ca acest copac să crească cu doar 3 cm. Dar, din al cincilea an, bambusul poate crește până la 30 cm pe zi! Un efect similar în investiții îl are dobânda compusă.

Investește în funcție de apetitul pentru risc.

Gândirea umană este structurată diferit. În timp ce unii investitori pot vedea o scădere de 20% în portofoliul lor și totuși, pot ieși la un suc să-și aerisească mintea fără să se streseze, altora le este greu să-și țină nervii în frâu. Este important să te înțelegi singur pe tine înainte să încerci să înțelegi piața. „Cumpărați ceva ce ați fi perfect fericiți să dețineți dacă piața va fi închisă timp de 10 ani.”, a spus Warren Buffet. Mega investitorii își înțeleg apetitul față de risc. Ei nu ar schimba niciodată somnul pentru o investiție riscantă, chiar și cu un potențial uriaș. Singurul lucru de care se asigură este să nu-și păstreze banii intacți pentru o perioadă lungă de timp.

Nu te gândi la oportunitățile ratate.

Piața te poate umple cu imense oportunități. Regretul cauzat de oportunitățile pe care le ratezi ar putea uneori să depășească bucuria profiturilor pe care le obții. Prin urmare, este important să îți limitezi alegerile. Da, ai putea pierde câteva oportunități mari, dar trebuie să te împaci cu această idee. Investitorii de succes nu se neliniștesc din cauza oportunităților ratate. Ei știu că nu pot profita de absolut toate oportunitățile de pe piață, dar pot să profite la maxim de ceea la ce lucrează acum.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare.
Voting postare: 7

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate